Košarka

Video: Pacersi ispustili pobjedu u trećoj utakmici, veliki preokret Miamija

Branimir Korać • nedjelja, 25.05.2014.
Video: Pacersi ispustili pobjedu u trećoj utakmici, veliki preokret Miamija
Foto: EPA

Treća utakmica finala Istočne konferencije između Indiana Pacersa i Miami Heat završena je pobjedom Heata 99:87. Pacersi su imali razdoblje odlične igre u prvom poluvremenu, visoku prednost, ali sve su to prokockali...

Miami Heat - Indiana Pacers 99:87 (2-1)

Pacersi su doputovali na vrijeme u AmericanAirlines Arenu dok je Heat malo "zaspao". Pobjeda u Indianapolisu malo je uspavala Miami koji je vrlo loše otvorio utakmicu, bez energije i kvalitetnih rješenja i tek kada je počeo igrati kvalitetniju obranu, kada su povukli James i Wade, Miami se uključio u utakmicu.

LeBron James je i dalje dominantna figura u seriji iako se i kod njega osjeća zamor materijala. U jednom trenutku je zbog grča morao nakratko preseliti na klupu, napravio je nekoliko pogrešaka koje nisu baš karakteristične, ali volja i želja s kojom nastupa je nešto nevjerojatno. Nije dao veliki doprinos samo u napadu već i u obrani i ponovno je bio igrač odluke.

Prijelomni trenuci utakmice dogodili su se sredinom posljednje četvrtine kada je profunkcionirao Ray Allen. Allena do tada nije bilo nigdje, međutim serijom trica u posljednjoj četvrtini odveo je Miami od 76:74 na 97:82 i završio priču. Četiri trice Allena iz četiri pokušaja uništile su sva nadanja Pacersa.

U Indiani bi se mogli sjećati još dugo ove utakmice. Dominirali su Pacersi susretom četvrtinu i pol, vodili su s 15 poena prednosti, ali su dopustili Miamiju da do poluvremena smanji zaostatak na samo četiri poena razlike i bilo je već tada jasno da ćemo sasvim drugačiji Heat gledati u drugom dijelu. Dok se Miami nastavio dizati, Pacersi su sve više padali i visoki poraz bio im je zagarantiran.

Heat je slavio unatoč problemima s osobnim pogreškama Chrisa Bosha koji je na parketu proveo tek 23 minute. Mijenjao ga je neko vrijeme Rashard Lewis i iako je ostao i bez poena i skoka, Lewis je odradio dobar obrambeni posao na Davidu Westu i tako pomogao Heatu da se odvoji.

"Težak poraz za nas. Mislim da smo se dobro borili, odlično otvorili utakmicu, ali nismo se dobro nosili s prekršajima i kasnije s njihovom odličnom obranom. Još smo puni želje i motiva, serija je još uvijek u ranoj fazi", tješio se nakon susreta Frank Vogel.

Prvi čovjek susreta LeBron James završio je s 26 poena (9/14), sedam asistencija i pet skokova, a Dwyane Wade je dodao 23 poena (9/16).

Na drugoj strani ipak je igrao Paul George koji je dobio zeleno svjetlo za nastup nakon potresa mozga u prošloj utakmici. George je susret završio sa 17 poena (5/13), Roy Hibbert je dodao 16 poena (7/13), a Lance Stephenson deset poena (3/9), 11 skokova i pet asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.05.2014. u 21:01
    naslov je senzacionalan stvarno-"Pacersi ispustili pobjedu..." pobjeda se ispusta kada se pred kraj tekme ispustaju velike prednosti,a ne kad je 19-4 nakon 8 minuta ili 34-20 za Indy nakon 14 minuta,to nije ispustanje ljudi moji,nebi da je bila zadnja minuta...a Miami im je napravio preokret u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • mala truba25.05.2014. u 20:43
    Indiana ih je na pocetku bukvalno udavila obranom. to jos vidio nisam ... masakr ....i onda - prelomni trenutak tekme bio je sredinom 2. cetvrtine kad je Miami stigao prednost pomocu 5 uzastopnih gresaka u napadu od kojih su dvije izgledale presmjesno....kao da su amateri. tu se Miami vraca iz -15... [više na forumu]
    mala truba
  • Obrisan korisnik25.05.2014. u 16:44
    NOvi sportnet očito ima namjeru staviti košarku i NBA u drugi plan...a forsirat taj j...eni fudbal...razočaran sam--ali nije da nisam očekivao
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.05.2014. u 14:32
    Šteta, uključio sam se u 3. četvrtinu, ind je pala u obrani, nisu našli rješenje za d. wadea i LBJ-a. Doslovno bi svaki njihov napad rezultirao košem. IND mora smoći snage da dobije sljedeću i da što više namuči MIA prije finala. Ne bi volio da dođu u finale svježi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.05.2014. u 13:37
    "Serija je još uvijek u ranoj fazi"... Ako iduću izgube serija je gotova. Nije mi baš najjasnije kako je to "rana faza".
    Obrisan korisnik