Košarka

Madridski Real slavio tek nakon produžetka, Unicaja ispustila 12 poena prednosti

Branimir Korać • petak, 06.06.2014.
Madridski Real slavio tek nakon produžetka, Unicaja ispustila 12 poena prednosti
Foto: EPA

Prvi polufinalni susret španjolskog prvenstva između Real Madrida i Unicaje donio je vrlo dobru i dramatičnu utakmicu. Real je na kraju slavio u produžetku s 98:93 i tako zadržao prednost domaćeg parketa u seriji...

Pablo Laso uoči susreta imao je osjećaj kako ga očekuje vrlo teška večer. Upozoravao je na nagomilani umor kod svojih igrača, Rudy Fernandez igra iako nije fizički potpuno spreman, a protivnik je bio vrlo dobar.

Momčad Joana Plaze može žaliti što nije stigla do breaka, u drugom poluvremenu vodila je s 57:45, međutim nije izdržala. Maksimalno što je izvukla bio je produžetak, a tamo je Real bio bolji.

Tih 57:45 kao da je probudilo Madriđane koji su tek tada zaigrali kvalitetnije i na očekivanoj razini. Trebalo im je manje od minute da kreiraju seriju 8:0 uz pet poena Dardena i vrate utakmicu u neizvjesne vode.

Nakon toga više nije bilo većeg odvajanja, a Real je prednost Unicaje po prvi put "izbrisao" slobodnim bacanjima Fernandeza u 34. minuti što je bio dio serije 10:2 koja je Realu donijela vodstvo 77:72.

Međutim domaćin ipak nije uspio mirno završiti utakmicu. 18 sekundi prije kraja Suarez je poravnao na 83:83, Sergio Rodriguez nije pogodio za pobjedu i otišlo se u produžetak.

U dodatnih pet minuta trica Mirotića i polaganje Rodrigueza odveli su Real na plus pet uoči same završnice i Unicaja se više nije vratila. Kada je Urtasun u posljednjoj minuti izgubio loptu kod 96:93, priči je bio kraj.

Najbolji kod Reala bili su Sergio Llull sa 18 poena (6/13) i Nikola Mirotić sa 16 poena (5/9) i devet skokova. Kod gostiju Fran Vazquez ubacio je 17 poena (7/10) uz sedam skokova, a po 13 poena dodali su Earl Calloway (4/6) i Ryan Toolson (5/11, šest asistencija).

Inače, susret je bio prekidan u dva navrata u prvoj četvrtini zbog kvara na semaforu za trajanje napadaa pa je tako prva četvrtina trajala čak 48 minuta.

Liga Endesa, doigravanje

polufinale

Valencia58:77Barcelona
Real Madrid98:93 *Unicaja Málaga
Valencia59:60Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!