Košarka

Tomić predvodio Barcelonu u visokoj pobjedi u Valenciji

Branimir Korać • četvrtak, 05.06.2014.
Tomić predvodio Barcelonu u visokoj pobjedi u Valenciji
Foto: EPA

Prva utakmica polufinala španjolskog košarkaškog prvenstva između Valencije i Barcelone pripala je gostima. Barcelona je oduzela Valenciji prednost domaćeg parketa visoko je svladavši sa 77:58...

Momčad Velimira Perasovića podbacila je u prvoj polufinalnoj utakmici španjolskog prvenstva. Očekivao se, ako ništa drugo, neizvjestan susret, međutim Barcelona je glatko slavila i to zahvaljujući odličnom drugom poluvremenu.

I dok se u prvom dijelu vodila izjednačena borba, u drugih 20 minuta Barcelona se odvojila uz ubačaje Juana Carlosa Navarra i Boštjana Nachbara u ključnim trenucima.

Gosti su dominirali u skoku, bili su bolji u šutu, dok se Valencia cijelim tijekom susreta napadački tražila. Za razliku od Barcelone koja je u drugom poluvremenu pronašla igru, Valencia se nastavila mučiti i upisala je poraz.

Ante Tomić odigrao je vrlo dobru utakmicu, jedan je od najzaslužnijih uz Navarra i Papanikolaoua za odvajanje na početku drugog poluvremena. Kada je Barcelona tu stekla prednost i otišla na plus 14, Valencia se našla u velikim problemima.

Što god da je domaćin pokušao, nije funkcioniralo. Momčad Xavija Pascuala dodatno je povećavala prednost, a 5:0 Nachbara na početku posljednje četvrtine kada je Valencia uspjela malo smanjiti zaostatak, zaključilo je utakmicu.

"Barcelona je zasluženo slavila i preuzela vodstvo u seriji. Mi smo odigrali jednu od naših najlošijih napadačkih utakmica. Nismo imali dovoljno mirnoće, treća četvrtina je bila ključna i mi smo u njoj promašili previše toga. Unatoč tome uspjeli smo do zadnjih nekoliko minuta držati dobar intenzitet u obrani. Nećemo se predati, ne mogu zamjeriti na pristupu i na želji, igrači su htjeli pobjedu, ali nismo bili dovoljno mirni da je ostvarimo", rekao je Perasović.

Ante Tomić je odradio vrlo dobrih 24 minute te je ubacio 15 poena (6/9 za dva) uz sedam skokova dok je 15 poena dodao i Nachbar (5/7). Kod poraženih Pau Ribas ubacio je 12 poena (4/6) uz pet asistencija, a po 11 poena dodali su Justin Doellman 4/12) i Vladimir Lučić (3/6).

Liga Endesa, doigravanje

polufinale

Valencia58:77Barcelona
Real Madrid98:93 *Unicaja Málaga
Valencia59:60Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!