Košarka

Tomić dvije sekunde prije kraja utakmice ubacio za veliku prednost svoje momčadi

Niko Rukavina • nedjelja, 08.06.2014.
Tomić dvije sekunde prije kraja utakmice ubacio za veliku prednost svoje momčadi
Foto: EPA

U Valenciji je odigrana druga utakmica polufinalnog dvoboja španjolske ACB lige između istoimenog domaćina i Barcelone. Katalonci su drugom gostujućom pobjedom povisili na 2-0 u seriji i time došli u situaciju da jednom pobjedom u sljedeće dvije domaće utakmice izbace momčad Velimira Perasovića iz daljnjeg natjecanja. Ante Tomić postigao je odlučujući koš za pobjedu, 2.1 sekundu prije kraja utakmice.

Nakon što su u prvoj utakmici u Valenciji uvjerljivo izgubili od Katalonaca (58:77), u drugoj utakmici na domaćem terenu momčad Velimira Perasovića imala je imperativ pobjede. Valencia je u utakmicu ušla veoma agresivno u obrani i s „naštimanim“ nišanskim spravama. Prva četvrtina završila je +10 za domaćine (22:12).

Drugu četvrtinu Barca je otvorila serijom 5:0 čime je vratila neizvjesnost u utakmicu. Barcelonu su u igri držali Huertas, Navarro i hrvatski reprezentativac, Ante Tomić. Gosti su se do kraja poluvremena u potpunosti vratili u utakmicu. Međutim, pred kraj prvog dijela Valencia pogađa tricu i na odmor se otišlo s rezultatom 31:28 za domaćine.

U drugom dijelu Barcelona je sustigla i prestigla Perasovićevu ekipu. Boljom igrom ostvarili su +3 pred početak izlučne četvrtine utakmice. U posljednjoj dionici Barcelona je na krilima našeg reprezentativca održavala prednost. No, prava drama dogodila se u posljednjoj minuti.

Prvo Tomić iz slobodnog bacanja pogađa za 58:57 svoje momčadi. U sljedećem napadu, najbolji strijelac Valencije Doellman (26 koševa) zabija za +1 svoje ekipe. I, onda, u posljednjem napadu, fenomenalni Tomić upisuje dva napadačka skoka i dvije sekunde prije kraja zabija za konačnih 60:59 i veliko slavlje Katalonaca.

Najbolji kod Blaugrane bili su Huertas s 11 i Tomić s devet koševa. Kod Valencije, najbolji je bio Doellman sa 16 koševa i Van Rossom s 13.

Liga Endesa, doigravanje

polufinale

Valencia58:77Barcelona
Real Madrid98:93 *Unicaja Málaga
Valencia59:60Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • litleben08.06.2014. u 09:16
    ekipa zabije 59 koševa, a ovdje se piše o naštimanim nišanskim spravama.
    litleben
  • pikepiletina08.06.2014. u 06:37
    https://www.youtube.com/watch?v=bfVGnvqHs6g
    pikepiletina