Nogomet

Eto'o potvrdio da vjerojatno neće igrati protiv Hrvatske

Ante Zovko • ponedjeljak, 16.06.2014.
Eto'o potvrdio da vjerojatno neće igrati protiv Hrvatske
Foto: EPA

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu će tražiti svoje prve bodove na Svjetskom prvenstvu u Brazilu protiv Kameruna koji bi mogao nastupiti bez svoje glavne uzdanice i kapetana.

Dvoboj momčadi poraženih u prvom kolu skupine A mogao bi označiti kraj nadanja jedne od njih o plasmanu u drugi krug. Hrvatska je objektivno favorit, a bit će još veći ako kamerunski kapetan Samuel Eto'o ne bude mogao nastupiti zbog ozljede koljena.

Kako sada stvari stoje, izbornik Volker Finke morat će potražiti drugo rješenje u napadu jer je Eto'o preko svojeg službenog profila na Twitteru potvrdio da stanje s koljenm nije dobro.

"Liječnici su potvrdili! Vjerojatno neću moći igrati utakmicu protiv Hrvatske u srijedu, 18. lipnja zbog ozljede koljena koja mi izaziva bolove", napisao je vodeći kamerunski strijelac.

Finke je ranije rekao da Eto'o nije mogao trenirati tijekom vikenda. Tako bi se u kamerunskom napadu u Manausu mogli naći Vincent Abouakar ili Fabrice Olinga.

Kamerun je u prvoj utakmici izgubio 0:1 od Meksika i jedna je od samo tri momčadi koje nisu postigle niti jedan pogodak na prvenstvu. Eventualni izostanak Eto'oa bio bi veliki udarac njihovim ambicijama.

Hrvatska je poslije poraza 1:3 od Brazila u praktički obrnutoj situaciji jer se raduje povratku Marija Mandžukića u vrh napada poslije suspenzije.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor17.06.2014. u 10:23
    slažem se da se trebamo okrenut sebi a hoće li igrat ili neće je potpuno nebitnoukoliko ne pobijedimo sigurno će bit krivi vremenski uvjeti, sudac na utakmica protiv Brazila, i novinari koji su slikaligologuze igrače
    qvestor
  • narada10816.06.2014. u 21:34
    briga mene Eto'o... Mene briga a) naša postava (da li se učilo od grešaka prve tekme?), b) mentalni sustav reprezentacije koja mora ovo dobiti, c) kvaliteta sudačke ekipe
    narada108
  • bobrock16.06.2014. u 20:05
    "Potvrdio da vjerojatno..".. A nes ti potvrde. Zamisli samo kad bi ti profesor iz Hrvatskog jezika potvrdio da vjerojatno padas na ispitu... Eh Sportnet, bio je to jedan tako divan portal.On moze potvrditi da nece ili hoce igrati. Ili nagadja da ce mozda igrati ili ne igrati. Potvrditi da mozda... [više na forumu]
    bobrock
  • Obrisan korisnik16.06.2014. u 17:03
    Ne znam dali je ovo dobra vijest za nas. Protiv Mexica je igrao kao rekreativac i uopće ne sudjeluje u igri a s obzirom na vremenske uvjete u Amazoni to bi mogao biti problem za nespremne igrače kao što je on.
    Obrisan korisnik
  • Josippo16.06.2014. u 16:51
    Brazil ce 100% pobjediti Mexiko sa najmanje 2:0 a Mi pobjedimo Kamerun i 1:0 i vec ce nam nerjeseno biti dovoljno u zadnjoj utakmici. Ne kapiram sto se velica toliko Mexiko. Pogledajte zadnji 10 utakmica. Kod svake lopte u 16m plivaju. Nego je Kamerun bio strasno los.
    Josippo