Tenis

Androić i Pavić u drugom kolu, četvorica se oprostila od Wimbledona

Branimir Korać • ponedjeljak, 16.06.2014.
Androić i Pavić u drugom kolu, četvorica se oprostila od Wimbledona
Foto: EPA

Susretima prvog kola u muškoj konkurenciji započele su kvalifikacije Wimbledona. Šestorica Hrvatska bila su u ždrijebu, no dalje su prošli samo Ante Pavić i Toni Androić...

Prvi je na teren izašao Kristijan Mesaroš koji je igrao protiv Brazilca Rogerija Dutre Silve i upisao poraz 6:2, 6:3. U dvoboju igrača kojima trava baš i nije najdraža podloga, uspješniji je bio Brazilac koji je do ovog meča imao jednu jedinu pobjedu u karijeri na travnatoj podlozi i to još iz 2007. godine kada je svladao talijanskog zemljaša Simonea Vagnozzija u kvalifikacijama Roehamptona. Kasnije je prošao još jedno kolo u kvalifikacijama Wimbledona, ali zbog predaje Franka Škugora nakon dva odigrana gema.

U drugo kolo kvalifikacija prošao je Toni Androić pobjedom protiv 36-godišnjeg Španjolca Oscara Hernandeza koji se nakon tri godine mirovine vratio na teren. Hernandezu ova podloga nikada nije odgovarala i Androić je iskoristio dobar ždrijeb i bez problema prošao dalje. Drugo kolo hrvatskom tenisaču donosi dvoboj protiv Turčina Marsela Ilhana koji je s dva puta po 6:3 izbacio Albana Olivettija.

U drugo kolo kvalifikacija prošao je i Ante Pavić koji je u tri seta svladao petog nositelja Damira Džumhura. Džumhur već dvije godine nije imao meč na travi, Pavić je prije ovih kvalifikacija odradio dva susreta u Nottinghamu i to mu je sigurno pomoglo. Slavio je nakon što je izgubio prvi set sa 6:3. Slijedi mu susret protiv Amerikanca Waynea Odesnika koji je prošle godine upisao tri pobjede u kvalifikacijama.

Težak poraz za samo 46 minuta igre uz jedan osvojen gem upisao je Nikola Mektić protiv Japanca Hirokija Moriye. Mektić nije imao apsolutno nikakve šanse, u cijelom meču uzeo je samo dva poena protiv servisa dok je Moriya imao čak 15 break lopti.

Dalje nije prošao niti Borna Ćorić koji je igrao protiv juniorskog osvajača Wimbledona u konkurenciji parova Pierre-Huguesa Herberta. Hrvatski tenisač imao je break prednosti u prvom setu, međutim Herbert se vratio i uzeo set u 13. igri. Nakon toga Francuz je odmah pobjegao na 4:0 i Ćorić se više nije mogao vratiti.

Poražen je i Mate Delić koji je uhvatio šest gemova protiv Filipa Krajinovića. Obojica igrača ove sezone igraju svoj najbolji tenis u životu, a u Wimbledonu se bolje snašao Krajinović.

Wimbledon, kvalifikacije, prvo kolo:
Rogerio Dutra Silva (Brazil) - Kristijan Mesaroš (Hrvatska) 6:2, 6:3
Toni Androić (Hrvatska) - Oscar Hernandez (Španjolska) 6:4, 6:3
Ante Pavić (Hrvatska) - Damir Džumhur (BiH, 5) 3:6, 6:3, 6:0
Hiroki Moriya (Japan) - Nikola Mektić (Hrvatska) 6:1, 6:0
Pierre-Hugues Herbert (Francuska, 19) - Borna Ćorić (Hrvatska) 7:6(5), 6:1
Filip Krajinović (Srbija, 15) - Mate Delić (Hrvatska) 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • dino2616.06.2014. u 22:28
    zavidim poraženim tenisačima..
    dino26
  • Obrisan korisnik16.06.2014. u 20:19
    Odesnik je dobar na travi,bice tesko ali moze Ante to proci sigurno
    Obrisan korisnik