Nogomet

"Skupina smrti? Za nas ne"

Martina Oštrić • utorak, 24.06.2014.
"Skupina smrti? Za nas ne"
Foto: EPA

Kostarika i Engleska odigrale su nulu u posljednjem kolu skupine D. Engleska tako nosi bod sa Svjetskog prvenstva, dok će Kostarika u daljnje natjecanje nastaviti sa sedam bodova.

Izbornik Kostarike Jorge Luis Pinto pozdravio je uspjeh svoje momčadi u remiju protiv Engleske čime je njegova reprezentacija, pomalo iznenađujuće, došla do prvog mjesta u grupi D ispred Urugvaja, te Italije i Engleske koje pakiraju torbe za povratak svojim kućama.

"Dali smo Kostariki određeni status u nogometnom svijetu", kazao je Pinto dodavši kako više nitko ne može reći kako je ovo bio trenutni bljesak ili puka sreća. "Grupa je bila dosta komplicirana s iskusnim momčadima, no mi smo se došli ovdje boriti i natjecati, a to smo i učinili".

Pinto je objasnio ako su bili konstantni, te se nada kako će i nastaviti na taj način. "Da ćemo sve od sebe, s kim god budemo igrali. Jako mi je drago za Kostariku jer znam koliko tamo vole svoj nogomet".

Osvrnuo se i na utakmicu s Engleskom, u kojoj je izbornik Hodgson napravio čak devet izmjena u odnosu na utakmicu s Urugvajem. "Imaju dobar napad i jaku obranu, ali jednostavno nisu imali sreće. Mi smo odigrali sigurnu, dinamičnu utakmicu. Uživao sam protekle tri utakmice koje s pravom možemo nazvati povijesne, s obzirom da smo neporaženi". Dodao je i kako sad slijedi malo odmora za momčad, a onda će se pripremiti najbolje što mogu.

Dodao je još i kako su grupu D još nazvali i grupom smrti, no ona to na kraju uopće nije bila. "Bar ne za nas", završio je Pinto.

SP 2014, Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Italija0:1Urugvaj
Kostarika0:0Engleska
1Kostarika 34:1+37
2Urugvaj 34:406
3Italija 32:3-13
4Engleska 32:4-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.06.2014. u 11:18
    Za Engleze se od početka znalo da su u Brazil došli samo na izlet. Čak su ih i njihovi mediji pokopali čim su vidjeli kakvu su skupinu dobili. Samo nisu očekivali da će Kostarika predvoditi grupu sa tri svjetska prvaka.
    Obrisan korisnik