Nogomet

C. Ronaldo: "Pokušali smo dati sve od sebe na ovom turniru, no nismo uspjeli"

Ivana Strahija • četvrtak, 26.06.2014.
C. Ronaldo: "Pokušali smo dati sve od sebe na ovom turniru, no nismo uspjeli"
Foto: EPA

U borbi momčadi koje su bile na dnu ljestvice skupine G, Gane i POrtugala, pobijedio je potonji, no bila je to Pirova pobjeda...

Portugal i Gana oprostili su se sa Svjetskim prvenstvom. Nisu uspjeli proći takozvanu skupinu smrti, već su u osminu finala otišli Njemačka i SAD. Ipak, od Prvenstva se pobjedom oprostio Portugal, čiji je kapetan po susretu rekao:

"Pokušali smo dati sve od sebe na ovom turniru, no nismo uspjeli. Ostaje nam osjećaj da smo mogli proći, no odlazimo bez pognutih glava."

Tužni Cristiano Ronaldo osvrnuo se posebno na susret protiv Gane i kazao: "Danas nam je trebala pobjeda i mi smo do nje došli, ali to nije bilo dovoljno. Stvorili smo mnogo prigoda, znali smo da ako Njemačka pobjedi s minimalnih 1:0, da nama trebaju četiri gola."

Izbornik Paulo Bento smatra da je najveću štetu Portugalu nanio prvi poraz, onaj od 4:0 protiv Njemačke: "To nam je naštetilo u rezultatskom smislu, ostavilo nam je hendikep u gol-razlici, ali nas i psihički deprimiralo. Imali smo svojih prilika protiv Amerikanaca, bili smo bolja momčad, no nismo uspjeli pospremiti sve stvorene šanse."

Pred utakmicu s Ganom, Portugalci su znali da su u problemu i to je utjecalo na njih, kaže izbornik: "Jako je teško zabiti mnogo golova protiv Gane, iako smo i tu imali prilika."

Naravno, i u redovima Gane je bilo žaljenja, posebno zbog ponašanja igrača: "Indicenti u smislu discipline koji su nam se događali posljednjih dana jesu za osudu, no nisu imali utjecaja na današnju našu izvedbu. Mislim da je ovo početak za novu momčad, koja će tek na idućem Prvenstvu pokazati pravu snagu."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • beaver27.06.2014. u 12:03
    zao mi ga je...ovo je najlosija generacija portugala u 20 godina ( naravno s izuzetkom njega)
    beaver
  • Obrisan korisnik27.06.2014. u 01:48
    čitam ovu izjavu izbornika Portugala i prosto ne vjerujem da je izjavio da su bili bolja momčad u susretu sa SAD-om
    Obrisan korisnik