Nogomet

Mascherano: "Bol je prevelika i trajat će zauvijek"

Branimir Korać • ponedjeljak, 14.07.2014.
Mascherano: "Bol je prevelika i trajat će zauvijek"
Foto: EPA

Argentinci tužni, shrvani, ali ponosni. Bili su tako blizu kaznenim udarcima, u nekim trenucima i pobjedi, međutim Njemačka je na kraju ipak zasluženo odnijela naslov prvaka svijeta...

I u finalnom dvoboju Javier Mascherano dao je sve od sebe i pokazao da je njegova prava pozicija defenzivca u veznoj liniji. Nakon susreta bio je među najrazočaranijim Argentincima.

"Bol je neopisiva, dali smo apsolutno sve od sebe. Žao mi je suigrača i naših navijača, ali ponosan sam na ovu momčad. Igrali smo do granica izdržljivosti i ova bol će zauvijek ostati jer smo toliko željeli taj trofej", kratko je uspio izustiti Mascherano.

Reprezentaciju u Brazilu vodio je Alejandro Sabella koji nakon meča nije imao što za zamjeriti svojim igračima. Sabella je i prije finala govorio da Argentini za pobjedu treba najbolji nastup na SP-u i nije bio u krivu.

"Moram se zahvaliti igračima na svemu, Argentina može biti ponosna na nas. Dali su apsolutno sve od sebe, mislim da smo mogli do pobjede i naslova prvaka. Tužan sam što nismo osvojili trofej, ali mislim da će navijači prepoznati naš nastup. Momčad je narasla u ovom susretu i odigrala je odlično protiv moćnog protivnika. "

Sabella smatra da u ovakvim susretima nije lako vratiti se nakon pogreške.

"To su vrlo tijesni dvoboji i kada napravite pogrešku, teško se ponovno vratiti. Međutim ne mogu prigovoriti igračima, jednostavno su dali sve od sebe i natopili argentinski dres znojem. To smo tražili, da možemo pošteno napustiti travnjak."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.07.2014. u 11:24
    Iz nekog razloga ga ne volim kao igrača, ali način na koji je odigrao ovaj turnir zaslužuje kapu do poda.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.07.2014. u 10:48
    Jel igrao Leo Gdjessi??? Messi, najbolji igrač??? Ma dajte, tip je folerčina kakve nema. Pa u ekipi ima 11 igrača, a ovaj igra jedino za sebe... Onaj slobodnjak na kraju govori sve, umjesto da ubaci u 16 i da se proba iz gužve nešto napraviti on pokušava Neueru zabiti s 30 metara i "pretvori" 3... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Shime sa planine14.07.2014. u 10:15
    Nisam razumio zasto je nedjeljni setac postao igrac turnira?! Vidjela se razlika u klasi. Pa takve zicere koje su imali Argentinci pa to se nije smjelo promasiti! Po tome su vrlo slicni nama. Ima tu posla, pucanje na gol se isto vjezba, i mentalno i fizicki.
    Shime sa planine
  • Obrisan korisnik14.07.2014. u 08:25
    strašan turnir je odigro, iako je sinoć sudac malo pogledo kroz prste radi par startova
    Obrisan korisnik