Nogomet

Löw: "Ovo Svjetsko prvenstvo bilo je produkt izvrsnog obrazovanja i treninga u Njemačkoj"

Ante Zovko • ponedjeljak, 14.07.2014.
Löw: "Ovo Svjetsko prvenstvo bilo je produkt izvrsnog obrazovanja i treninga u Njemačkoj"
Foto: EPA

Nakon što je s Njemačkom osvojio svjetski naslov u Brazilu, izbornik Joachim Löw procijenio je da će njegova momčad imati puno toga za reći i u budućnosti jer je većina igrača mlada. Posebno je pohvalio sustav u njemačkim nogometnim školama koji je uveden prije desetak godina.

Njemačka je u nedjelju pobijedila Argentinu 1:0 pogotkom Marija Götzea u produžetku i poslije 24 godine osvojila svjetsku titulu. Mozak iza operacije bio je Joachim Löw, koji je njemački izbornik od 2006. Löw je poslije slavlja u razgovoru za Fifine službene stranice komentirao kako će izgledati budućnost njemačke reprezentacije:

"Mislim da će nam ova titula dati polet za budućnost. Nemamo mnogo igrača u momčadi koji imaju više od 30 godina. Pogledajte Götzea, Müllera, Özila i Reusa, koji nije bio ovdje. Znači, imamo mnoštvo igrača koji mogu ostvariti puno toga u svojim karijerama."

Njemački trijumf u Brazilu nekako je logičan slijed događaja nakon uzleta njemačkog klupskog nogometa u posljednjim sezonama. Bayern je u posljednje četiri godine triput igrao finale Lige prvaka, a 2013. pobijedio Borussiju Dortmund u završnici. Ta dva kluba dala su najveći dio reprezentativaca za ovo natjecanje i Löw je odao priznanje sjajnom radu u domaćim klubovima:

"Naravno da Bundesliga ima veliki utjecaj na momčad i pripreme koje dobivaju mladi igrači. U Južnoafričkoj Republici 2010. imali smo iznimno mladu momčad. Njemački nogomet je 2000. i 2004. bio na niskim granama, ispadali smo u grupnoj fazi, pa smo poduzeli odlučne korake i uložili više u obrazovanje igrača."

"Nismo se samo oslanjali na njemačke vrline, morali smo pokazati više na terenu. Stvorili smo centre izvrsnosti i zahvalan sam klubovima koji su to učinili. Ovo Svjetsko prvenstvo bilo je produkt izvrsnog obrazovanja i treninga u Njemačkoj", istaknuo je Löw.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.07.2014. u 14:58
    Da u nogometu je obrazovanje i znanost postala jako bitna karika uspjeha. Dok kod nas u Hrvatskoj to nije slučaj. U Hrvatskoj se sve oslanja na Božiju pomoć i na pomoć Gospe. Dolaskom Klinsmana kao legende i trenra bez iskustva i Lowa kao trenra sa iskustvom koji je obavljao većinu posla promjenili... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.07.2014. u 12:57
    da, messi je kriv sto je probao s tim slobodnjakom, a to sto svaka ekipa ima 2 igraca prije utakmice predodredjene da mu jedu blato s kopacki cijelu tekmu to nije bitno. higuain je mrtva krava, da je tevez(kojeg nisu zvali uopce, ja ne razumijem to) umjesto njega igrao pola sata napravio bi petsto... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.07.2014. u 11:07
    Messi, najbolji igrač??? Ma dajte, tip je folerčina kakve nema. Pa u ekipi ima 11 igrača, a ovaj igra jedino za sebe... Onaj slobodnjak na kraju govori sve, umjesto da ubaci u 16 i da se proba iz gužve nešto napraviti on pokušava Neueru zabiti s 30 metara i "pretvori" 3 metra iznad gola, prestrašno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.07.2014. u 10:56
    ne mogu zamislit sličnu situaciju u hns-u! da sad formiraju akademije gdje će svi radit po istim smjernicama, da savez brine o klubovima i njihovom razvoju..i da se 10 godina čeka veliki uspjeh! mislim da bi mi u 10 godina barem 7 puta promijenili sistem i sustav! i opet ispočetka, al to je razlika... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.07.2014. u 10:47
    Jel igrao Leo Gdjessi???
    Obrisan korisnik