Nogomet

Messi: "Imali smo tri čiste šanse, zaslužili smo više"

Ante Zovko • ponedjeljak, 14.07.2014.
Messi: "Imali smo tri čiste šanse, zaslužili smo više"
Foto: EPA

Najbolji igrač Svjetskog prvenstva u Brazilu u izboru Fife, Argentinac Lionel Messi, nije se mogao pomiriti s porazom u finalu od Njemačke. Smatra da je Argentina morala barem izboriti jedanaesterce kad već nije iskoristila velike šanse u osnovnom dijelu susreta.

Argentina je u nedjelju izgubila u finalu Svjetskog prvenstva u Rio de Janeiru od Njemačke 0:1. Mario Götze ugasio je južnoameričke nade u 113. minuti, u drugom produžetku, i donio Njemačkoj četvrti svjetski naslov.

Utučeni Messi morao je poslije najtežeg poraza u karijeri otići po Zlatnu loptu na tribine Maracane, a u razgovoru za španjolski AS prenio je ono što mu se ocrtavalo na licu:

"Sada mi nije bitna nagrada. Nije mi ni do čega. Želio sam odvesti Argentinu do svjetskog naslova zbog svih navijača. Zaslužili smo više s obzirom kako smo odigrali ovu utakmicu. Jako je bolno izgubiti na način na koji smo izgubili jer smo bili blizu jedanaesteraca. Vjerujem da je Svjetsko prvenstvo zaslužilo drugačije finale jer smo imali prilike."

Argentina je u Brazilu došla do svojeg prvog finala svjetske smotre poslije 24 godine. I u Italiji 1990. izgubila je istim rezultatom od Zapadne Njemačke. Messi je tako ostao bez titule koju najviše želi i koja bi ga u očima dijela nogometne javnosti učinila najvećim nogometašem svih vremena.

Messi je na kraju podijelio svoja razmišljanja o tijeku susreta s Njemačkom: "Došli smo do finala, dok drugi sastavi Argentine nisu mogli dalje od četvrtfinala. Razočarani smo što nismo pobijedili u ovom dvoboju. Osjeća se dosta gnjeva."

"Iako su oni kontrolirali loptu, mislim da smo mi imali izrazitije šanse. Nismo imali dovoljno sreće da ih realiziramo. Imali smo tri čiste šanse. Moju, Higuanovu i onu Rodriga Palacija, ali nismo ih uspjeli iskoristiti. Sada moramo ići dalje."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • orangecrush15.07.2014. u 11:46
    @Aurelio - komentar ti je na razini onih koji govore da Messi zabija golove jer mu Xavi i Iniesta daju lopte na pladnju, a istovremeno Messi je taj koji ima više asistencija od njih obojice. Španjolska je osvojila sve ono ne samo zbog Xavija i Inieste nego zbog činjenice da imaju takvu dubinu da bi... [više na forumu]
    orangecrush
  • Obrisan korisnik15.07.2014. u 09:34
    Nisi ti Messi kriv što igraš sa invalidima u napadu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.07.2014. u 09:25
    Koliko su Xavi kojeg spominješ i ostali iz Barce da sad ne pišem sve postali dobri zahvaljujući Messiu pokazuju rezultati Španjolske (naravno ne na ovom sp.već prije).gdje su gle čuda bez njega osvojili sve moguće naslove.Zato mislim da i ti malo praviše potenciraš njega kao svemogučeg!
    Obrisan korisnik
  • gerrard15.07.2014. u 00:36
    @Aurelio..pa da nema messija, xavi nikad nebi stekao neku slavu kao vezni..bio bi samo vezni koji zna dobro dodati, i šta još?! Nit moze predriblat nekog, pretrcat ni uzet loptu, ali zato je zasluzna barcina skola da se ti nedostaci nevide..a messi da ode u bilo koju ekipu iz sredine tablice ta... [više na forumu]
    gerrard
  • Obrisan korisnik14.07.2014. u 23:39
    Kada vać spominješ klupske uspjehe neka Messi ode u jednu prosječnu momčad što je onda bio Napoli i iz nje napravi prvaka i osvoji kup uefe.Lijepo je bilo igrati nogomet uz takve igrače kao što su Xavi,Iniesta itd.Takvih suigrača nema u repki i nema ni naslova a možda bi mogli i reći da je lako... [više na forumu]
    Obrisan korisnik