Nogomet

Kek: "Nisam dobio ono što sam tražio od ove utakmice, tek nas je primljeni gol otrijeznio"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 21.07.2014.
Kek: "Nisam dobio ono što sam tražio od ove utakmice, tek nas je primljeni gol otrijeznio"
Foto: FaH

Riječani su uz dosta muke i znopja došli do pobjede protiv Zagreba. Matjaž Kek priznao je da njegova momčad nije ništa odigrala do primljenog pogotka, povukao je izmjene koje su okrenule utakmicu, no to je i platio ozljedom vrijednog Moisesa...

Svoj treći ispit u novoj sezoni nogometaši Rijeke imali su u Kranjčevićevoj u sklopu prvog kola MAXtv Prve lige. Strateg gostujućeg sastava Matjaž Kek protiv povratnika u najjači rang izveo je podosta promijenjen sastav, a da nije sve išlo prema očekivanjima potvrdio je na konferenciji za medije nakon dvoboja.

"Igralo se u stvarno teškim uvjetima, posebno prvo poluvrijeme. Mi nismo nikako dobro izgledali i tek nas je primljeni gol otrijeznio pa smo onda sa zamjenama, a znao sam da će se to dogoditi, promijenili ritam i to je opet bila Rijeka koje na kraju zasluženo slavila."

Ulazak Moisesa i Sharbinija promijenio je tijek susreta u Rijekinu korist, momčad s Kantride upisala je nove bodove, ali slovenski stručnjak nije od susreta dobio sve što je od njega očekivao. "Dobra je to pobjeda prije Mađarske, ali nažalost, ono što sam tražio, a to je da nađem neka nova rješenja, nije se dogodilo. Ponavljam, bilo je zaista teško igrati po ovakvom vremenu."

A osim što je u igru morao ubaciti igrače koje je pred uzvrat s Ferencvarosom htio poštediti napora u iscrpljujućim vremenskim uvjetima, ulazak Moisesa platio je njegovom ozljedom koljena.

"Riječ je o povredi meniska koja ne izgleda dobro za četvrtak. Vidjet ćemo u ponedjeljak točno o čemu se radi, ali prve prognoze nisu dobre", komentirao je Kek ozljedu Brazilca koji je u igri proveo tek 22 minute, a kritički se osvrnuo i na izdanje Obija Ajayija, strijelca drugog Rijekina pogotka: "Nije zadovoljio prvo poluvrijeme, zatim se malo digao, izgleda da mu je hladovina dobro došla."

Zagrebov trener Dražen Medić žalio je nakon susreta zbog grešaka koje je njegova momčad napravila u drugom poluvremenu, a rana promjena i izlazak Ljubičića razlog su neuspješnog pokušaja da se uspostavi dominacija u veznoj liniji.

"Rijeka je momčad koja tijekom igre traži najmanju rupu, najmanju grešku i to jako dobro kažnjavaju. Uspjeli smo to u prvom poluvremenu spriječiti, ali ono što nismo uspjeli je da se nametnemo u središnjici. Kod vodstva 1:0 napravili smo banalnu grešku, kontakt je bio i jednostavno Rijeka je ušla u petu brzinu. Ono što sam rekao, Rijeka je preozbiljna momčad, naša najbolja momčad, šteta tih naših grešaka, ali mislim da ih ukupno gledajući nismo puno napravili."

Promjene koje je Rijekin strateg povukao nakon Zagrebova vodstva Medić vidi kao priznanje igri Zagreba. "Sama činjenica da je gospodin Kek potegao Moisesa koji se iscrpio u dvije ranije utakmice govori da se Rijeka nalazila u situaciji koja baš nije bila komforna. Žrtvovao je ozbiljnog igrača."

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.07.2014. u 15:07
    matjaž i ja se trijeznim već 2 dana,od subote, *rokleti jeger...
    Obrisan korisnik