Tenis

Pavić prošao prvo kolo kvalifikacija, slijedi ogled s drugim nositeljem

Ante Zovko • subota, 26.07.2014.
Pavić prošao prvo kolo kvalifikacija, slijedi ogled s drugim nositeljem
Foto: FaH

Mate Pavić pobijedio je Brazilca Wilsona Leitea sa 6:1, 4:6, 6:2 u prvom kolu kvalifikacija ATP turnira u Kitzbühelu te se pridružio Antoniju Veiću u toj rundi nakon ispadanja ostale trojice hrvatskih predstavnika.

Prvi međusobni dvoboj Pavića i Leitea trajao je gotovo sat i 40 minuta, a Pavić je spasio četiri od šest break-lopti. Šest je puta oduzimao početni udarac Brazilcu iz 12 šansi.

U prvom je setu Pavić triput oduzeo servis Leiteu te se nije suočio niti s jednom protivnikovom break-loptom. Drugi je set ponudio neizvjesniju sliku. Pavić je propustio breakove kod 1:0 i 2:1 te je to brzo platio.

Leite je iskoristio svoju prvu šansu i poveo 3:2. Potom je Pavić vratio servis, ali ga opet izgubio (4:3). U preostala dva servis-gema Leite je izgubio samo jedan poen.

Pavić se još dvaput izvukao u trećoj igri odlučujućeg seta, a potom prelomio meč breakom za 3:1. Izbjegao je komplikacije kod svog vodstva 4:2 i potom na Brazilčevu servisu iskoristio treću meč-loptu.

Argentinac Maximo Gonzalez, drugi nositelj kvalifikacija, koji je prošao prvo kolo u dva seta protiv Austrijanca Tinkera, bit će protivnik Paviću u sljedećoj rundi.

ATP Kitzbühel, prvo kolo kvalifikacija:
M. Pavić (Hrvatska) - Leite (Brazil) 6:1, 4:6, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!