Nogomet

Ivković: "Vrlo spora, loša, neagresivna utakmica s Lokomotivine strane"

Mihaela Bradovski • subota, 02.08.2014.
Ivković: "Vrlo spora, loša, neagresivna utakmica s Lokomotivine strane"
Foto: Kristijan Komarica

Zagreb je stigao do prve pobjede nakon povratka u MAXtv Prvu ligu svladavši na svom travnjaku momčad Lokomotive. Nakon susreta Tomislav Ivković priznao je zasluženost pobjede Zagreba, a pressicu je obilježio i njegov zahtjev da ne bude konferenciji za medije zajedno s Draženom Medićem...

U svom trećem pokušaju, drugom domaćem od povratka u najviši rang natjecanja, nogometaši Zagreba stigli su do prve pobjede. Pogoci odluke stigli su u finišu dvoboja, a ključnom se pokazala pravovremena reakcija s klupe. Pjesnici su nakon tri izmjene u kratkom periodu minute u kojima ih je Lokomotiva pritisnula u njihov kazneni prostor preokrenuli u svoj trijumf. S druge strane, sastavu Lokomotive ovo je drugi uzastopni poraz, drugi dvoboj u kojem u završnici gube bod(ove).

Dražen Medić o isključenju: "Moja reakcija možda nije sportska, ali ona je ljudska. Vidio sam čisti jedanaesterac. Na suđenje koje mi imamo jednostavno je teško ne reagirati. Kada vidite neke stvari tijekom utakmice prije svega reagirate ljudski, akcija ima reakciju. Čovjek je čovjek, a nije stroj."

"Zamolio bih vas za trenutak pažnje. Ovo što ću sada reći nema veze s predsjednikom i trenerom Medićem jer to je tako kako je. Ovo što govorim je da bih zaštitio trenere koji su u Hrvatskoj toliko podcijenjeni i toliko na lošem glasu da je jednostavno vrijeme da ljudi u HNS-u progledaju i donesu zakon ili pravilnik da na klubu mogu sjediti samo treneri, a ne predstavnici klubova koji vrše funkcije trenera. Evo kad Dražen završi onda ću se ja vratiti na pressicu", tim je riječima otvorena konferencija za medije nakon jučerašnjeg dvoboja između Zagreba i Lokomotive u kojem je slavila domaća momčad.

Strateg Lokosa Tomislav Ivković nakon toga je napustio prostoriju, vrativši se tek nakon odlaska Dražena Medića koji je pak sve prokomentirao riječima:

"Razumijem stav gospodina Ivkovića, a trener bi se trebao dokazivati prvenstveno na terenu i on najbolje definira svakog pojedinca koji se tim poslom bavi. Ja nažalost nisam položio, ali zasigurno ću poduzeti sve da i taj dio riješim. Ono što prvenstveno želim je da moja momčad na terenu definira u kojim sam ja kapacitetima da bih je mogao voditi."

Dražem Medić: "Ova pobjeda u psihološkom smislu treba ostaviti jedan ozbiljan temelj, ali nogomet je osjetljiv, psihološki moment može doći i u kontra stanje, da momčad pomisli da je to sada ta razina. Već godinu i dva mjeseca prije svakog treninga govorim svojim igračima da su tri stvari neophodne da bi sportaš stigao na razinu na kojoj bi mogao izraziti svoju nadarenost, a to su: trening, trening i trening. Tako ćemo i dalje nastaviti."

Nakon dvije utakmice u kojima Pjesnici nisu stigli do bodova, ali nisu niti ostavili loš dojam, uz pojačavanje tog pozitivnog dojma u trećem je kolu upisana i prva povratnička pobjeda. Zagrebov sastav pokazao je više želje i borbenosti, ali i strpljenja.

"Vrlo teška, zahtjevna utakmica, protivnik koji je izuzetno nadaren, pogotovo opasan preko kontre gdje kroz brzu transformaciju može napraviti nered svakoj momčadi u Hrvatskoj. Mi smo ga u prvom poluvremenu kroz posjed lopte i ulazak u završnicu primorali da ne može izaći u tu polukontru, imali smo dobru reakciju po izgubljenoj lopti i kontrolirali smo sva tri dijela terena. Naravno da to zahtjeva veliku potrošnju, i psihološku, pogotovo za ovako mladu momčad kao što smo mi, i u drugom se dijelu ta potrošnja i osjetila, otvorili smo prostor Lokomotivi i ona nas je počela ozbiljno ugrožavati. Tko je gledao naše utakmice, vidi da svi igrači sudjeluju u igri u oba pravca i to iziskuje veliki napor i potrošnju. Napravili smo tri izmjene, dodali gas, energiju i Lokomotiva u tim okolnostima nije više imala šanse."

Na manjak agresivnosti u redovima njegove momčadi Ivković se žalio nakon dvoboja s Dinamom, a isto joj je nedostajalo u još jednom nastupu u Kranjčevićevoj. Osim toga, za razliku od Zagrebaša, njegovi su igrači, priznaje, pred kraj počeli gubiti mirnoću, što se odrazilo i na konačnom rezultatu i dva brza pogotka u kratkom periodu.

Tomislav Ivković: "Možda je ova utakmica, ovaj poraz, stigao u pravo vrijeme. Da još neke stvari posložimo, vidimo kada nismo 120 posto unutra da je vrlo teško dobiti bilo koga."

"Vrlo spora, loša, neagresivna utakmica s naše strane. Rekao bih da smo vozili u šestoj brzini, ali na 80. To nije bilo dovoljno, imali smo šanse, nismo iskoristili i kada napravim brzu analizu Zagreb je zasluženo pobijedio. Bio je agresivniji, borbeniji, drskiji, bezobrazniji, zabio dva gola dok smo mi loše stajali, daleko od igrača, igrali smo neku uspavanku vjerojatno razmišljajući da će gol doći sam od sebe. Kako je utakmica išla kraju tako su se mlađi igrači počeli živcirati i počeli su gubiti mirnoću koja je neophodna u ovakvih utakmicama. Za sada nam je najveći problem agresivnost na sredini terena, nedostaje nam igrač koji bi u fazi obrane dao ton agresivnosti i zatvorio taj prostor između dva stopera."

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.08.2014. u 12:51
    Ivkoviću, ne zabrinjavaj se. U sljedećem kolu Budimir ponavlja hattrick i evo vas u gornjem domu. ;)
    Obrisan korisnik