Nogomet

Video: Petrolul i Dnipro i dalje neporaženi, Kalinić strijelac

Ante Zovko • nedjelja, 10.08.2014.
Video: Petrolul i Dnipro i dalje neporaženi, Kalinić strijelac
Foto: EPA

Protivnici Dinama i Hajduka u doigravanju Europske lige, rumunjski Petrolul i ukrajinski Dnipro, potvrdili su sjajnu formu na početku sezone ostavši neporaženi u svojim prvenstvima. Šerif, koji se susreće s Rijekom, doživio je domaći poraz.

Gamuz i Mutu postigli su po dva gola za Petrolul u gostujućem slavlju 5:1 protiv CSMS Iasija, koji je cijelo drugo poluvrijeme proveo s igračem manje.

U drugom dijelu i jest riješeno pitanje pobjednika jer je momčad iz Ploiestija postigla tri gola s igračem više te posljednji nakon što je Alcenat isključen u završnici susreta.

Petrolul je poveo preko Teixeire u 19. minuti, a poravnao je Wesley u 25. Mitić je isključen kod CSMS-a u sudačkoj nadoknadi prvog dijela i to je otvorilo veliku šansu gostima.

Adrian Mutu zabija u 50., a Tamuz u 56. i 71. Alcenat je dobio dva brza žuta kartona, no i bez njega Petrolul je zabio peti gol, preko Albina.

Petrolul, koji će se ogledati s Dinamom u borbi za plasman u Europsku ligu, vodeći je u rumunjskom prvenstvu poslije tri kola s tri pobjede.

Hajdukov protivnik, Dnipro, također je vodeći u svojem prvenstvu poslije domaće pobjede 4:0 protiv Karpatija, pretposljednje momčadi ukrajinske lige. Nikola Kalinić zabio je za domaće četvrti gol u 83. minuti nakon što je ušao u igru šest minuta ranije.

Ivan Strinić odigrao je cijeli susret za Dnipro, a Mladen Bartulović bio je na klupi.

Sva četiri pogotka postignuta su u drugom dijelu. Gama je načeo goste, a potom je dva gola zabio Skakhov.

Moldavski Šerif, koji će se ogledati s Rijekom, izgubio je u trećem kolu prvenstva na domaćem terenu 1:2 od Dacije. Krkotić je zabio oba gola za goste iz Kišinjeva u 12. i 69. minuti, a Metoua je bio strijelac za Šerif u 60. Šerif zasad na kontu ima još jednu pobjedu i remi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!