Ostali sportovi

Šimić: "Pod dojmom sam. Znala sam da u finalu mogu biti jako dobra"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 18.08.2014.
Šimić: "Pod dojmom sam. Znala sam da u finalu mogu biti jako dobra"
Foto: EPA

Hrvatska visašica Ana Šimić osvojila je u Zürichu medalju, za koju priznaje da je nije očekivala, premda je vjerovala u svoje mogućnosti.

S novim osobnim rekordom pod rukom (199 cm), 24-godišnja Ana Šimić okitila se europskom broncom te u izostanku Blanke Vlašić zbog ozljede ipak donijela Hrvatskoj odličje u ženskom skoku u vis.

"Pod dojmom sam, ali jako sam sretna. Medalju nisam očekivala, bilo mi je važno samo proći kvalifikacije, u kojima sam do sada zapinjala. Ipak, znala sam da u finalu mogu biti jako dobra", prokomentirala je Šimić svoj veliki uspjeh.

"Nisam bila loša na mitinzima, bila sam dobra ove godine na svima. Zato sam u Zürich došla samopouzdano i bila sigurna sve do 201 cm, tada sam se malo zbunila zbog umora i adrenalina", dodala je za HRT.

Ana Šimić nastupit će na još tri natjecanja do kraja sezone, uključujući i Hanžekovićev memorijal u Zagrebu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • crodevils18.08.2014. u 11:02
    iskreno,pomalo me i iznenadilo natjecanje u ženskom visu.. pobjeda od 2,01m je nešto što se nakon blankine dominacije rijetko kad preskače.. a ostale visašice kao što su šimić,kuchina,kasprzycka pokazuju da bi u budućnosti mogle imati glavnu ulogu u ovoj disciplini..naravno,ako se izbjegnu ozljede
    crodevils