Nogomet

Gorica, Cibalia i Dugopolje bez većih problema do novih bodova

Davor Mikulić • ponedjeljak, 25.08.2014.
Gorica, Cibalia i Dugopolje bez većih problema do novih bodova

Odigrano je još jedno kolo Druge HNL u kojem su Gorica, Cibalia i Dugopolje stigli do drugih pobjeda. Bez bodova su još uvijek Bistra, Pomorac i Lučko koji također nisu postigli niti jedan pogodak do sada...

U petak se odigrala samo jedna utakmica u kojoj je Inter u Zaprešiću bio domaćin Hrvatskom dragovoljcu. Nisu gledatelji mogli vidjeti puno prilika u prilično nezanimljivoj utakmici, a pogodak je stigao u prvom dijelu s bijele točke nakon što su gosti igrali rukom u svom šesnaestercu. Precizan je bio Ilija Nestorovski, najbolji strijelac Intera u prošloj sezoni.

Subota je donijela još dva susreta, a do druge pobjede stigla je, također pred domaćom publikom, Cibalia protiv Lučkog. Susret je riješen već u ranoj fazi nakon što je Jakov Puljić realizirao najstrožu kaznu. Do kraja utakmice rezultatskih promjena nije bilo, iako su Vinkovčani imali niz prilika koje nisu znali iskoristiti. Igru je otežavala i jaka kiša koja je padala praktički tijekom svih 90 minuta.

Gosti su sredinom drugog poluvremena ostali s deset igrača na terenu nakon što je prekršajem na Nikoli Mandiću drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton, dobio kapetan Davor Rogač.

Momčad koja je također došla do druge pobjede bila je i Gorica. Igrači Ilije Lončarevića slavili su u Sisku 0:2, jednako kao i u prvom kolu protiv Bistre. Gorica je odigrala onoliko koliko je bilo potrebno, a do vodstva su došli u 31. minuti kada je Tomislav Kiš skrenuo udarac svog suigrača te prevario domaćeg vratara. Bio je to njegov treći pogodak u dvije utakmice.

U 89. minuti utakmicu je zaključio Matija Dvorenković nakon što je primio povratnu loptu desetak metara i mirno poentirao.

Kolo je kompletirano u nedjelju kada su odigrane tri utakmice. Drugu pobjedu ostvarila je i momčad Dugopolja, dok su do prvih bodova stigli Rudeš i Sesvete.

Dugopolje je na svom stadionu bilo više nego uvjerljivo protiv Bistre koja će u sljedećem kolu pokušati ostati neporažena. Pred kraj prvog dijela susreta, u 37. minuti, domaćin je došao u vodstvo pogotkom Josipa Balića.

Povećanje vodstva stiglo je pola sata kasnije kada je precizan bio Ante Režić, a u drugoj minuti sudačke nadoknade treći pogodak za Dugopolje postigao je Josip Serdarušić.

Imotski je nakon početne pobjede upisao poraz kod Rudeša, unatoč vodstvu iz 22. minute do kojeg su došli pogotkom Tomislava Mrkonjića.

Izjednačio je Tomislav Baltić petnaest minuta poslije, a do odlaska na odmor domaćin je okrenuo rezultat u svoju korist. U 45. minuti za vodstvo Rudeša strijelac je bio Marko Ristovski.

Gosti iz Imotskog nisu uspijevali doći do novog pogotka, ali zato jesu domaći igrači. Toma Bašić je u 66. minuti postavio, pokazalo se kasnije, konačnih 3:1.

Treću utakmicu ovog kola koja je završila sa samo jednim pogotkom odigrali su Pomorac i Sesvete koje su došle do prve pobjede, dok su domaći igrači i nakon drugog kola ostali praznih ruku, ali i bez ijednog postignutog pogotka.

Rezultat se nije mijenjao sve do samog kraja kada je sedam minuta prije isteka regularnog dijela susreta domaćeg vratara matirao Josip Ćorić.

Iduće kolo donosi nam derbi između Gorice i Cibalije koji će se igrati u petak, kao i utakmica Hrvatskog dragovoljca i Dugopolja. U subotu su na rasporedu Imotski i Inter, te Sesvete i Rudeš, a kolo će u nedjelju kompletirati Pomorac u Lučkom i Segesta kod Bistre.

Druga HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Inter-Zaprešić1:0Hrvatski dragovoljac
Cibalia1:0Lučko
Segesta0:2Gorica
Rudeš3:1Imotski
Dugopolje3:0Bistra
1Gorica 1729:12+1733
2Inter-Zaprešić 1828:17+1132
3Sesvete 1730:18+1228
4Cibalia 1722:20+228
5Dugopolje 1720:15+524
6Rudeš 1821:20+122
7Imotski 1719:27-822
8Segesta 1719:24-521
9Hrvatski dragovoljac 1820:30-1019
10Bistra 1713:24-1118
11Lučko 1713:27-1412

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!