Tenis

Federer i Ferrer otvorili nastup na US Openu očekivanim pobjedama

Mihaela Bradovski • srijeda, 27.08.2014.
Federer i Ferrer otvorili nastup na US Openu očekivanim pobjedama
Foto: EPA

U utorak u kasnoposlijepodnevnom i večernjem terminu na US Openu na terenu su bili i David Ferrer i Roger Federer koji nisu dopustili iznenađenje u susretima protiv Damira Džumhura i Marinka Matoševića...

Prvi protivnik Rogera Federera bio je Marinko Matošević, Australac koji može biti prilično neugodan, no ovdje je Federer bio pravi. U prva dva seta Matošević nije imao nikakve šanse, bio je ravnopravniji u trećem, ali u ključnim trenucima Federer je ipak igrao bolje.

"Marinko igra dobro i nisam bio siguran što mogu očekivati. Sretan sam što sam prošao dalje, bilo je malo teže nego što sam priželjkivao u trećem setu kada sam došao do breaka. No dobro je za samopouzdanje dobivati setove u tie-breaku", rekao je Federer.

Otvaranje US Opena za četvrtog nositelja Davida Ferrera nije bilo posebno naporno. Damir Džumhur uspio mu je uzeti treći set u razdoblju svoje vrlo dobre igre, no preostala tri seta potpuno su pripala Ferreru koji je u njima ukupno izgubio pet gemova. Džumhur je u trećem setu pokazao naznake buđenja i da može igrati protiv Ferrera, ali visoku razinu nije mogao držati.

17. nositelj Španjolac Roberto Bautista Agut trebao je pet setova za pobjedu protiv Austrijanca Andreasa Haider-Maurera. Austrijanac je imao 2:1 u setovima i priliku u četvrtom setu za prednost od breaka u samoj završnici, no nije ju iskoristio.

Talentirani Amerikanac Jared Donaldson nije uspio iznenaditi Gaela Monfilsa. Francuz je slavio u tri seta, odigrao je dobar meč i nije ostavio Donaldsonu previše šansi. Dalje su prošli i Tim Smyczek, Sam Groth, Bernard Tomić i Alejandro Gonzalez.

U konkurenciji muških parova Mate Pavić i Brazilac Andre Sa lakoćom su preskočili prvu prepreku. Domaći igrati Chase Buchanan i Tennys Sandgren uzeli su tek pet gemova. U sljedećem kolu Pavić i Sa igraju protiv sedmih nositelja Davida Marrera i Fernanda Verdasca.

US Open, tenisači, prvo kolo:
Roberto Bautista Agut (Španjolska, 17) - Andreas Haider-Maurer (Austrija) 5:7, 7:6(1), 1:6, 7:5, 6:1
David Ferrer (Španjolska, 4) - Damir Džumhur (BiH) 6:1, 6:2, 2:6, 6:2
Tim Smyczek (SAD) - Filip Krajinović (Srbija) 4:6, 6:3, 6:2, 7:6(5)
Sam Groth (Australija) - Albert Ramos-Vinolas (Španjolska) 6:3, 7:6(5), 6:3
Alejandro Gonzalez (Kolumbija) - Dmitrij Tursunov (Rusija) 6:4, 6:4, 7:5
Gael Monfils (Francuska, 20) - Jared Donaldson (SAD) 6:4, 6:2, 6:4
Bernard Tomić (Australija) - Dustin Brown (Njemačka) 7:6(2), 6:4, 7:6(3)
Roger Federer (Švicarska, 2) - Marinko Matošević (Australija) 6:3, 6:4, 7:6(4)

US Open, parovi, prvo kolo:
Mate Pavić/Andre Sa (Hrvatska/Brazil) - Chase Buchanan/Tennys Sandgren (SAD/SAD) 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!