Rukomet

Kiel minimalno slavio kod Hamburga, Flensburg i RN Löwen uvjerljivi

Danijela Lemaić • ponedjeljak, 01.09.2014.
Kiel minimalno slavio kod Hamburga, Flensburg i RN Löwen uvjerljivi

U Njemačkoj je odigrano treće kolo rukometne Bundeslige, a do trećeg uzastopnog slavlja stigli su RN Löwen i Göppingen. Pobjede su upisali i Flensburg, Hannover, Balingen, Kiel, Gummersbach i Lemgo, dok će se posljednji susret ovog kola, onaj između Mindena i Füchse Berlina, odigrati krajem rujna.

HSV Hamburg - THW Kiel 19:20 (7:12)

Ekipa Hamburga u svojoj je dvorani ugostila njemačkog prvaka, a nakon dva remija u trećem susretu sezone doživjela je poraz. Iako se Hamburg u drugom dijelu susreta vratio u igru nije imao dovoljno snage za pokušati otkinuti bod i Kielu.

Utakmicu dobro otvara Hamburg koji preko Kentina Mahea i Torstena Jansena postavlja 2:0, ali ubrzo je Kiel izjednačio, a potom serijom 2-0 prešao u vodstvo 4:2. Dva pogotka prednosti tako su gosti držali sve do 24. minute susreta kada Rene Toft Hansen ostavlja Hamburg na minus tri (6:9), a do isteka 30. minute Kiel je svoje vodstvo povećao na +5 (12:7).

U nastavku se igralo gol za gol sve do 38. minute kada Hamburg s četiri uzastopna pogotka dolazi na samo dva gola zaostatka (12:14) da bi u 58. minuti pogotkom Jansena izjednačio na 18:18. Zanimljivo je ostalo do kraja susreta, naime, dvije minute prije kraja dvoboja Kiel nanovo odlazi na +2 (20:18), a konačnih 19:20 postavlja Mahe zgoditkom u posljednjim sekundama.

U redovima Kiela najbolji bio je Marko Vujin sa sedam pogodaka, dok je vratar Johan Sjöstrand sakupio 12 obrana. Domagoj Duvnjak u pobjedu svoje ekipe ugradio je dva gola. Kentin Mahe s pet zgoditaka bio je najefikasniji kod Hamburga, a čuvar mreže Johannes Bitter zaustavio je 22 protivničke lopte.

SG Flensburg-Handewitt - MT Melsungen 29:22 (16:11)

Momci Ljubomira Vranješa ugostili su Melsungen te su bez prevelikih problema stigli do druge pobjede od početka rukometne sezone. Domaćin je krenuo dobro u napad te je uskoro imao +2 (6:4), ali Melsungen se nije predao te je u desetoj minuti susreta izravnao rezultat na 6:6. U 15. minuti dvoboja domaćini su prebacili u višu brzinu te s četiri uzastopna pogodaka otišli na +5 (11:6), a svoje vodstvo zadržali su i do odlaska u svlačionice kada je semafor pokazao 16:11.

Drugo poluvrijeme dobro otvara Melsungen koji svojom serijom zgoditaka smanjuje zaostatak na minus dva (16:18), ali tada se ponovno budi Flensburg koji preko Andersa Eggerta odlazi na +5 (21:16). Prednost aktualnih europskih klupskih prvaka posljednjih deset minuta susreta još je rasla, a po isteku 60. minute semafor je pokazao 29:22.

Kod Flensburga se istaknuo Anders Eggert sa sedam golova, dok je 16 obrana upisao Mattias Andersson. Michael Allendorf s deset golova bio je najbolji kod Melsungena, a Marino Marić dodao je njih četiri. Čuvar gostujuće mreže Mikael Alf Appelgren zaustavio je 12 lopti.

Rhein-Neckar Löwen - HC Erlangen 35:18 (20:10)

Lavovima je u goste stigla ekipa Erlangena, koja ove godine prvi put igra u društvu najboljih, ali kao i do sada nije uspjela ići uz bok svojim novim protivnicima. Tako su rukometaši RN Löwena stigli do trećeg uzastopnog slavlja u Bundesligi.

Od prve minute nametnuo je RN Löwen svoj tempo te je u osmoj minuti susreta stvorio pet pogodaka prednosti (6:1). Niklas Landin na golu i uvježbana obrana nisu dopuštali Erlangenu da pronađe put do mreže svojih domaćina te su tako Lavovi do odlaska na odmor stvorili deset pogodaka prednosti (20:10).

Drugih 30 minuta nije donijelo nikakve promjene u igri, kao ni u rezultatu te je RN Löwen iz minute u minutu samo povećavao svoje vodstvo. Konačan rezultat postavlja Harald Reinkind koji biva siguran za 35:18.

U redovima RN Löwena najbolji je bio Mads Mensah Larsen s osam golova, dok je Niklas Landin sakupio 11 obrana. Sigurbergur Sveinsson istaknuo se kod Erlangena s pet zgoditaka, a vratar Andreas Bayerschmidt zaustavio je šest lopti.

TSV Hannover-Burgdorf - TUS N-Lübbecke 35:28 (17:13)

Ekipa Lübbeckea u gostima kod Hannovera pokušala je stići do drugog slavlja u sezoni, ali nakon što nikako nije uspjela posložiti napad stigla je do drugog poraza.

Obje ekipe snažno ulaze u sraz stoga se prvih deset minuta igralo u izjednačenom tonu, a prvi se na +2 odvaja Hannover koji pogodcima Torgea Johannesena i Svena-Sörena Christophersena postavlja 9:7. Lübbecke tada pojačava tempo te serijom 3-0 stiže do prvog vodstva (10:9). Probudili su se tada domaćini koji prebacuju u višu brzinu, poravnavaju rezultat te uskoro odlaze na +2 (14:12) da bi na odmor otišli s četiri pogotka prednosti (17:13).

Početak drugog dijela prelomio je utakmicu, naime, Hannover otvara s tri uzastopna pogotka za 20:13 nakon čega se Lübbecke više nije uspio vratiti u priključak. Do isteka posljednje minute dvoboja domaća ekipa povećala je svoje vodstvo na +7 (35:28).

Torge Johannsen bio je najboljih kod Hannovera s 11 pogodaka, a vratar Martin Ziemer svoja vrata zaključao je 11 puta. Kod Lübbeckea najefikasniji je bio Jens Schöngarth s pet golova, Drago Vuković zabio je njih četiri, dok je Tomislav Huljina dodao jedan. Na vratima je Nikola Blažičko zaustavio pet lopti, a drugi vratar Malte Semisch njih četiri.

Frisch Auf! Göppingen - HSG Wetzlar 23:22 (10:10)

Wetzlarovom pozitivnom nizu na kraj je stao Göppingen koji je nakon vrlo izjednačene borbe po isteku 60. minute bio spretnije ruke te je stigao do minimalnog slavlja.

Prvih pet minuta susreta igralo se gol za gol što prekidaju Maximilian Holst i Anton Halen za +2 (5:3) Göppingena. Domaćin je tako svoju prednost držao sve do 25. minute kada lagano pojačava Wetzlar koji, pak, preko Floriana Laudta i Kenta Robina Tönnesena izjednačava na 9:9, a jednak rezultat zadržao se i po odlasku na predah kada je bilo 10:10.

U drugom dijelu pune 22 minute igralo se pogodak za pogodak u kojem se minimalna prednost izmjenjivala. Tada je pojačao Göppingen koji serijom 3-0 u 58. minuti odlazi na 23:20 stoga su gosti do posljednjeg sučeva zvižduka uspjeli smanjiti na 22:23.

Göppingen je do pobjede vodio Tim Kneule s pet pogodaka, a vratar Primož Prošt sakupio je deset obrana. Steffen Fäth istaknuo se kod Wetzlara sa sedam sigurnih hitaca, a Ivano Balić se nije upisao u strijelce.

HBW Balingen-Weilstetten - GWD Minden 28:25 (11:9)

Ekipa Mindena Gorana Perkovca doputovala je kod Balingena koji je krenuo u borbu za prve bodove na ljestvici. Iako su gosti bili nadomak boda, domaćin je uspio u svom naumu i stigao do prva tri boda.

Momčad Mateja Ašanina dobro je krenula u utakmicu i već je nakon šest minuta dvoboja otišla na +2 (5:3), a Minden je uspio stići u priključak tek deset minuta kasnije kada siguran biva Miladin Kozlina za 6:7. Oliver Nyokas vraća prednost domaće ekipe na dva pogotka razlike (9:7) te istu Balingen zadržava do odlaska na odmor kada je bilo 11:9.

Iako je Minden u par trenutaka u drugom dijelu susreta stigao na pogodak zaostatka, Balingen je dobro reagirao i nanovo otišao na dva gola prednosti. Utakmica je odlučena u 55. minuti kada Wolfgang Strobel pogađa za 25:22 te je tu prednost Balingen držao sve do isteka posljednje minute kada je semafor pokazao 28:25.

Kod Balingena se istaknuo Dennis Wilke sa sedam zgoditaka, dok je u redovima Mindena najefikasniji bio Aljoscha Schmidt s istim brojem golova.

Bergischer HC - SC Magdeburg 24:25 (13:13)

Magdeburg je kod Bergischera očekivao lak zadatak, ali se oslabljeni Bergischer nije lako predao te se veći dio susreta držao uz svoje goste. Tek je Magdeburg pred kraj susreta osigurao slavlje.

Gostujuća ekipa s par brzih pogodaka ostavlja Bergischer na minus tri (1:4), a u 13. minuti povećava to na +4 (8:4). Domaćin se probudio tek u 27. minuti susreta kada serijom pogodaka izjednačava na 13:13 nakon čega je bilo vrijeme za odmor.

Prvih 15 minuta drugog poluvremena nastavila se igra uz poravnati rezultat, a tada kreće nova serija Bergischera koji prelazi u vodstvo 19:17. Magdeburg je krenuo u lov na svog suparnika te je u svome naumu uspio u 58. minuti dvoboja kada nanovo izjednačava na 24:24, a u infarktnoj završnici u kojoj je pobjeda mogla otići na bilo koju stranu, spretnije ruke bili su Magdeburgovci koji su zahvaljujući Alexanderu Oelzeu stigli do minimalnog slavlja.

Najbolji kod Magdeburga bio je Robert Weber s 12 golova, dok je na vratima Dario Quenstedt zaustavio sedam lopti. Fabian Gutbrod i Alexander Oelze svaki s po šest zgoditka bili su najbolji kod Bergischera, a vratar Björgvin Pall Gustavsson sakupio je 13 obrana.

VfL Gummersbach - TSG Lu-Friesenheim 30:24 (14:12)

Ekipa Emira Kurtagića sigurno je stigla do slavlja nad novopečenim prvoligašem Friesenheimom koji se nije mogao nositi s dobrom obranom domaće ekipe.

Već nakon prvih pet minuta Gummersbach je stvorio prednost od dva pogotka (4:2) koju je vrlo dobro čuvao kroz svih 30 minuta prvog dijela susreta zahvaljujući dobro posloženoj obrani i par ključnih obrana Carstena Lichtleina. Tako je rezultat po isteku 30. minute bio 14:12.

U drugom poluvremenu na gol domaćina stao je Matthias Puhle koji je dobrim reakcijama pomogao svojoj ekipi da u tri minute zabije četiri pogotka za 18:12. Iako je pri tom rezultatu trener Friesenheima zatražio time-out, rukometaši gostujuće ekipe nisu se više vratili u igru te je Gummersbach stigao do sigurnog slavlja 30:24.

Raul Santos s deset pogodaka bio je najbolji kod Gummersbacha, dok je vratarski tandem Puhle-Lichtlein sakupio 16 obrana. Kod Friesenheima su se istaknuli Erik Schmidt i Gunnar Dietrich svaki s po šest zgoditaka, a čuvari mreže Klier-Bender zaustavili su devet lopti.

TBV Lemgo - SG BBM Bietigheim 37:30 (18:17)

Nakon iznenađujućeg slavlja nad Kielom i poraza od Wetzlara, momčad Lemga vratila se na pobjedničke staze slavljem nad Bietigheimom.

Bietigheim serijom 2-0 otvara susret, a prvi pogodak za Lemgo stiže u trećoj minuti utakmice kada siguran biva Patrick Zieker za 1:2 te se minimalna prednost novog prvoligaša držala sve do 12. minute kada Lemgo izjednačava na 8:8. Krenula je tada igra pogodak za pogodak koja je bila na rasporedu sve do posljednje minute prvog dijela kada Lemgo pogađa za 18:17.

Prvih osam minuta drugog poluvremena donijelo je preokret u igri, naime, Lemgo prebacuje u višu brzinu i nameće tempo igre koji Bietigheim nije mogao pratiti te serijom 6-0 postavlja rezultat 26:20. Ostatak utakmice Lemgo je sigurno držao svoje vodstvo bez usporavanja. Konačnih 30:37 postavlja Tim Dahlhaus zgoditkom u posljednjoj sekundi susreta.

Lemgo je do nove pobjede vodio Tim Hornke s deset golova, a isti broj zgoditaka kod suparničke ekipe imao je Robin Haller.

Foto: Facebook - TuS N-Lübbecke

Bundesliga

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Flensburg29:22Melsungen
HBW Balingen-Weilstetten28:25Minden
HSV Hamburg19:20Kiel
Hannover-Burgdorf35:28TuS N-Lübbecke
Bergischer24:25Magdeburg
Gummersbach30:24Ludwigshafen
Lemgo37:30SG BBM Bietigheim
Göppingen23:22Wetzlar
Rhein-Neckar Löwen35:18Erlangen
Minden30:21Füchse Berlin
1Kiel 361095:854+24165
2Rhein-Neckar Löwen 351059:855+20461
3Flensburg 35998:866+13252
4Magdeburg 33988:908+8044
5Göppingen 35949:944+540
6Füchse Berlin 33913:916-337
7Melsungen 31920:865+5535
8HSV Hamburg 34945:939+634
9Wetzlar 33883:875+832
10Gummersbach 34920:951-3130
11TuS N-Lübbecke 35969:989-2029
12Hannover-Burgdorf 36981:1019-3829
13Bergischer 34925:1005-8028
14Lemgo 35997:1011-1425
15HBW Balingen-Weilstetten 30754:830-7625
16Ludwigshafen 35890:1035-14523
17Minden 34890:952-6222
18Erlangen 34850:943-9322
19SG BBM Bietigheim 34876:1045-16913

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!

Bundesliga

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Flensburg29:22Melsungen
HBW Balingen-Weilstetten28:25Minden
HSV Hamburg19:20Kiel
Hannover-Burgdorf35:28TuS N-Lübbecke
Bergischer24:25Magdeburg
Gummersbach30:24Ludwigshafen
Lemgo37:30SG BBM Bietigheim
Göppingen23:22Wetzlar
Rhein-Neckar Löwen35:18Erlangen
Minden30:21Füchse Berlin
1Kiel 361095:854+24165
2Rhein-Neckar Löwen 351059:855+20461
3Flensburg 35998:866+13252
4Magdeburg 33988:908+8044
5Göppingen 35949:944+540
6Füchse Berlin 33913:916-337
7Melsungen 31920:865+5535
8HSV Hamburg 34945:939+634
9Wetzlar 33883:875+832
10Gummersbach 34920:951-3130
11TuS N-Lübbecke 35969:989-2029
12Hannover-Burgdorf 36981:1019-3829
13Bergischer 34925:1005-8028
14Lemgo 35997:1011-1425
15HBW Balingen-Weilstetten 30754:830-7625
16Ludwigshafen 35890:1035-14523
17Minden 34890:952-6222
18Erlangen 34850:943-9322
19SG BBM Bietigheim 34876:1045-16913