Tenis

Krajan objavio sastav za Nizozemsku

Sportnet • utorak, 02.09.2014.
Krajan objavio sastav za Nizozemsku
Foto: EPA

Izbornik hrvatske reprezentacije Željko Krajan u utorak je objavio sastav za predstojeći susret protiv Nizozemske u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa, koji će se od 14. do 16. rujna održati u Amsterdamu.

Prijavljeni su Marin Čilić (16. na ATP listi pojedinačno i 115. u paru), Borna Ćorić (204., odnosno 664.), Franko Škugor (684., odnosno 107.) i Marin Draganja (bez plasmana, odnosno 35.).

"Imali smo opciju da u sastavu budu i Ivan Dodig i Ivo Karlović, no zbog njihova rasporeda i zdravstvenih problema nije im odgovaralo da dođu u Amsterdam na zemlju. Pogotovo zbog nastavka sezone u dvorani u Europi i Aziji", rekao je Krajan. "U paru smo željeli da u postavi, kao u Varšavi u travnju, budu Mate Pavić i Marin Draganja, no Mate je imao neke uvjete za ovaj susret koje nisam mogao prihvatiti. Zbog toga sam pozvao Franka Škugora, koji je u posljednje vrijeme imao nekoliko vrlo dobrih rezultata, pogotovo u paru: ove sezone je osvojio dva challengera, nedavno je na ATP turniru u Umagu bio finalist, baš kao i dva tjedna potom na challengeru u San Marinu", rekao je Krajan.

Hrvatska i Nizozemska dosad se nisu sastali u Davis Cupu, te će im ovo biti prvi okršaj. Igrat će se u dvorani Ziggo Dome, na zemljanoj podlozi. Pobjednik susreta će se plasirati u elitni rang Davis Cupa, Svjetsku skupinu, za 2015. godinu. Nizozemski sastav bit će objavljen naknadno.

Autor: www.hts.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac02.09.2014. u 22:59
    pamti pa vrati..kad se budu djelile pozivnice za hrvatske turnire,onda se treba sjetiti Pavićevih "uvjeta"
    teniosac
  • ivos02.09.2014. u 14:41
    Tako kvalitetan igrač i osoba kao Mate Pavić i treba da postavlja uvjete!
    ivos
  • Obrisan korisnik02.09.2014. u 13:28
    Bsš me zanima kakve je to uvjete postavljao Mate pa šta si on umislio da postavlja neke uvjete?!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.09.2014. u 12:52
    Opet Mate jede govna, tog dečka treba netko dobro našamarati da se vrati u realnost...
    Obrisan korisnik