Nogomet

Kovačić: "Hrvatska može biti vrhunska, a već protiv Cipra treba pokazati da smo spremni za EP"

Borna Rupnik • utorak, 02.09.2014.
Kovačić: "Hrvatska može biti vrhunska, a već protiv Cipra treba pokazati da smo spremni za EP"
Foto: Kristijan Komarica

Mateo Kovačić i Andrej Kramarić, mlade snage u igračkom kadru Nike Kovača, najavili su nadolazeće reprezentativno razdoblje.

Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak igra prijateljski dvoboj protiv Cipra u Puli, a u utorak protiv Malte u Zagrebu, na početku kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Andrej Kramarić: "Čast je i zadovoljstvo biti u reprezentaciji. Na meni je dokazivati se na treninzima i naravno da se nadam minutaži, ali dat ću sve od sebe bez obzira dobijem li neke minute. Priznajem da sam poziv i očekivao s obzirom na odličnu prošlu i dobar početak nove sezone te samo želim nastaviti tako dalje. Hrvatska mora proći na EP, ali treba ići od utakmice do utakmice i pokazati hrvatski nogomet u dobrom svjetlu".

"Analizirat ćemo utakmice u Brazilu s izbornikom Kovačem kako bismo poradili na detaljima i popravili se, no jasno je da tamo nije bilo kako smo očekivali. Moramo se okrenuti Europskom prvenstvu i već protiv Cipra pokazati da smo spremni za kvalifikacije. Iskreno, skupina je prolazna i moramo se s Italijom boriti za prvo mjesto na tablici", izjavio je Interov Mateo Kovačić.

"Najvažnije je da mi u svakoj utakmici budemo dobri, jer sa svojim talentom možemo mnogo, Hrvatska može biti vrhunska. Naravno, lijepo će biti igrati na San Siru s Talijanima, to će sigurno biti dobra utakmica", dodao je dobar poznavatelj talijanskih prilika.

Kovačić je islandskom Stjarnanu postigao hat-trick i tako napokon probio jednu psihološku barijeru.

"Nakon privikavanja na Italiju konačno sam zabio i sada se nadam što boljem Interovom plasmanu u ligi. Nije toliko bitno tko postiže pogotke, bitno je da pobjeđujemo, a meni odgovara što se Inter više usredotočio na mlade igrače", zaključio je.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.09.2014. u 10:38
    kakav Eduardo, treba dat priliku sad Kramariću i ovim novim, a vrime je da Kova zablista, tada će sve bolje izgledat
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.09.2014. u 22:43
    VRATITE EDUARDA ! jedino se mandjo moze mjeriti s njim. Kovacu, zar ti je ego pomutio razum? Znam da si bio nogometas ali kao sto Asterix kaze, pokreni ganglije
    Obrisan korisnik