Košarka

Litva u četvrtfinalu poslije velikog povratka Novog Zelanda

Ante Zovko • nedjelja, 07.09.2014.
Litva u četvrtfinalu poslije velikog povratka Novog Zelanda
Foto: EPA

Jonas Valančiunas predvodio je Litvu u teškom testu u osmini finala Svjetskog prvenstva protiv Novog Zelanda. Litva je imala 15 poena prednosti, no početkom posljednje četvrtine Novi Zeland je prešao u vodstvo i dobro namučio brončane s lanjskog Europskog prvenstva.

Osam od 22 poena Valančiunas je postigao u posljednjoj četvrtini, kada je rezultat došao u egal poslije velike litavske prednosti.

Corey Webster postigao je 26 poena u velikom povratku Novozelanđana. Valančiunas je poslije vodstva protivnika odgovorio s četiri ubačena slobodna bacanja i dva ubačaja iz reketa.

Litva je krenula silovito i dominirala na centarskim pozicijama. Na kraju prve četvrtine vodila je 23:9. Novi Zeland tada je imao osam promašenih trica iz isto toliko pokušaja. Međutim, Litva nije uspjela prelomiti rezultat i Novi Zeland se prije ulaska u posljednju četvrtinu približio na osam poena, da bi potom nakratko prešao u vodstvo.

Jonas Mačiulis pogodio je minutu prije kraja važnu tricu za plus sedam, a preciznost u slobodnim bacanjima donijela je Litvi odlučujuću prednost i prolazak u četvrtfinale.

Valančiunas je upisao i 13 skokova, pet više od Motiejunasa, koji je dodao i osam poena. Pocius je postigao 11, a Darjuš Lavrinovič deset poena. Osim Webstera, kod Novog Zelanda dvoznamenkast je bio i Fotu s 11 poena.

Litva će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika dvoboja između Turske i Australije.

Svjetski kup, završnica

osmina finala

SAD86:63Meksiko
Francuska69:64Hrvatska
Dominikanska Republika61:71Slovenija
Španjolska89:56Senegal
Litva76:71Novi Zeland
Srbija90:72Grčka
Turska65:64Australija
Brazil85:65Argentina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.09.2014. u 09:05
    Očekivano. Litva je dominantna pod košem. Vidjeti ćemo kako će biti sa Turcima koji su isto tako bolji pod košem nego vani. Vanjski igrači i jednima i drugima su slabiji dio ekipe. Prevaga Turcima bi mogao biti Preldžić. No to bi bilo previše od ove polovne Turske. Navijamo za Litvu...
    Obrisan korisnik