Tenis

Ana Konjuh i Darija Jurak poražene na početku kvalifikacija u Tokiju i Seoulu

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • subota, 13.09.2014.
Ana Konjuh i Darija Jurak poražene na početku kvalifikacija u Tokiju i Seoulu
Foto: EPA

WTA Tour sljedećeg tjedna bit će u Aziji gdje su započele kvalifikacije u kojima nastupaju i hrvatske tenisačice. Darija Jurak i Ana Konjuh poražene su već na startu...

188. igračica svijeta, Japanka Risa Ozaki, zaustavila je Anu Konjuh u prvom kolu kvalifikacija na WTA turniru u Tokiju. Zaki je bila bolja ud va seta sa 6:4, 6:3 za 77 minuta igre.

Za Konjuh je ovo treći uzastopni poraz nakon odličnog nastupa na WTA turniru u Istanbulu gdje je izgubila od Roberte Vinci. zatim ju je u kvalifikacijama US Opena svladala Urszula Radwanska te sada Japanka Ozaki koja je bolje koristila svoje prilike i u svakom setu ostvarila je po break više.

Poraz je upisala i Darija Jurak koja je u prvom kolu kvalifikacija na WTA turniru u Seoulu poražena od Seung-Jeon Hong iz Južne Koreje u tri seta nakon više od dva sata borbe.

Jurak se u potpunosti koncentrirala na igru u parovima i vrlo rijetko igra pojedinačne mečeve, a posljednji je odigrala još u kolovozu prošle godine kada je poražena na početku kvalifikacija u Torontu od Carol Zhao sa 6:4, 6:4. Posljednju pobjedu ubilježila je još u svibnju 2012. godine u kvalifikacijama Challengera u Cagnes Sur Meru gdje je svladala Marinu Meljnikovu.

Petra Martić igra kvalifikacije u Guangzhouu, a protivnica u prvom kolu bila joj je Kineskinja Liang.

Martić je nakon velike borbe uspjela doći do pobjede u tri seta nakon što je u trećem ispustila dvostruki break, ali slavila u 13. igri.

U drugom kolu igrat će protiv još jedne Kineskinje, Xu.

WTA Tokio, prvo kolo kvalifikacija:
Risa Ozaki (Japan) - Ana Konjuh (Hrvatska, 6) 6:4, 6:3

WTA Seoul, prvo kolo kvalifikacija:
Seung-Jeon Hong (Južna Koreja, WC) - Darija Jurak (Hrvatska, WC) 3:6, 6:3, 7:5

WTA Guangzhou, prvo kolo kvalifikacija:
Petra Martić (Hrvatska, 8) - Chen Liang (Kina) 4:6, 6:4, 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!