Rukomet

Balićev Wetzlar svladao Hamburg, Duvnjak s Kielom bolji od Marićevog Melsungena

Danijela Lemaić • nedjelja, 14.09.2014.
Balićev Wetzlar svladao Hamburg, Duvnjak s Kielom bolji od Marićevog Melsungena

Iza njemačkih rukometnih klubova peto je kolo Bundeslige, točnije, novih devet utakmica. Wetzlar je slavio nad Hamburgom, kao i Kiel nad Melsungenom. Bergischer je iznenađujuće pobijedio RN Löwen, dok su bez problema do slavlja stigli i Lübbecke, Füchse Berlin, Magdeburg, Gummersbach, Göppingen te Minden.

HSV Hamburg - HSG Wetzlar 28:31 (15:14)

Ekipa Hamburga nikako da stigne do pobjede u Bundesligi, naime, nakon dva remija i tri poraza bodove je ispustila kod kuće, a bolja od nje bila je ekipa Wetzlara.

Od prve minute dobro je krenuo Wetzlar te je poveo 3:1, a Hamburg je uspio izjednačiti tek u 12. minuti kada Hans Lindberg postavlja 5:5. Odgovorili su na to gosti serijom 2-0 za 7:5 te su prednost držali sve do 23. minute dvoboja kada preko Adriana Pfahla i Alexandrua Simescua domaćin stiže na pogodak zaostatka (10:11). Pojačali su nanovo momci iz Wetzlara te imali +3 (13:10), no do odlaska na odmor Hamburg je uspio sustići protivnike te prijeći u minimalno vodstvo (15:14).

U drugom poluvremenu vratio je Wetzlar rezultat na 16:16 nakon čega je uslijedila igra pogodak za pogodak u kojoj su obje ekipe pokušale prelomiti rezultat u svoju korist. Tako je u 42. minuti ekipa Davora Dominikovića imala +3 (23:20), ali ponovo to sustiže Wetzlar koji u 53. minuti ostavlja domaćina na minus dva (25:27). Spretnijima su se na kraju pokazali gostujući igrači koji su uspjeli zadržati prednost do posljednje sekunde utakmice kada Kent Robin Tönnesen povećava na 31:28.

Kod Hamburga je najbolji bio Adrian Pfahl sa sedam pogodaka, kao i Alexandru Simescu, dok je vratarski tandem Bitter-Herrmann sakupio deset obrana. U redovima pobjedničke ekipe najefikasniji je bio Kent Robin Tönnesen s devet zgoditaka, Ivano Balić dodao je njih četiri, a čuvar mreže Andreas Wolff zaustavio je osam lopti.

THW Kiel - MT Melsungen 32:23 (17:10)

Nakon slavlja nad Wetzlarom Kiel je pobjedom nad Melsungenom nastavio pobjednički niz u Bundesligi te je s uvjerljivih +7 stigao do nova tri boda i četvrte pobjede od početka sezone.

Zahvaljujući dobro raspoloženom vrataru Andreasu Palicki Kiel je svoju mrežu držao mirnu punih pet minuta, dok je u napadu realizirao četiri pogotka za početnih 4:0. Post od golova kod Melsungena prekida Felix Danner za 1:4. Iako je domaćin u desetoj minuti ostao bez Marka Vujina nakon zarađenog crvenog kartona, izostanak se nije previše osjetio te je Kiel do odlaska na odmor otišao na sedam pogodaka prednosti (17:10).

U drugom dijelu nastavila se dominacija aktualnog prvaka koji je tako u 40. minuti zgoditkom Joana Canellasa otišao na +9 (21:12). Melsungen nije imao prevelikih mogućnosti smanjiti, ali ni sustići svog suparnika stoga je po isteku 60. minute Kiel upisao slavlje 32:23.

U redovima Kiela najefikasniji je bio Niclas Ekberg s 11 golova, Domagoj Duvnjak dodao je tri, dok je na golu Andreas Palicka zaustavio 11 lopti. Michael Allendorf sa sedam pogodaka istaknuo se kod Melsungena, Marino Marić u listu strijelaca upisao se tri puta, a čuvar mreže Mikael Alf Appelgren sakupio je 14 obrana.

Bergischer HC - Rhein-Neckar Löwen 24:23 (9:11)

Bergischer je u petom kolu Bundeslige pripremio pravo iznenađenje te je slavio nad RN Löwenom koji je tako stigao do prvog poraza od početka sezone. Dobro je domaćin ušao u susret te pratio tempo Lavova da bi na kraju rezultat prelomio u svoju korist.

U utakmicu su dobro krenule obje ekipe stoga se izjednačen rezultat držao prvih 15 minuta prvog dijela kada serijom 2-0 Bergischer postavlja 7:5. Lavovi su poravnali tek osam minuta kasnije kada Alexander Petersson pogađa za 8:8. Uslijedila je potom igra gol za gol, a u posljednjoj minuti prvog dijela do pogotka stiže i vratar Niklas Landin, kao i Uwe Gensheimer koji osiguravaju da gosti na odmor otiđu s +2 (11:9).

Prvih deset minuta drugog poluvremena Bergischer je bio u minimalnom zaostatku za svojim suparnikom, ali zahvaljujući pogreškama gostiju u 40. minuti s četiri uzastopna pogotka poravnava na 15:15, ali potom i prelazi u vodstvo 16:15. Započela je tada velika borba, a Bergischer se uspio i nanovo odvojiti na +3 (21:17) nakon čega je RN Löwen krenuo u lov na domaćina te je u 57. minuti pogotkom Madsa Mensaha Larsena smanjio na 23:24 što je ujedno bio i konačan rezultat nakon što tri minute niti jedna ekipa nije pronašla put do mreže.

Kod Bergischera su najbolji bili Christian Hoße i Kristian Nippes svaki s po četiri zgoditka, a među vratnicama je Mario Huhnstock sakupio deset obrana. Kod Lavova su se istaknuli Andy Schmid, Alexander Petersson i Uwe Gensheimer svaki s po četiri gola, dok je Niklas Landin uz pogodak upisao i deset obrana.

TBV Lemgo - TuS N-Lübbecke 27:35 (15:13)

Rukometaši Lemga u svojoj su dvorani ugostili ekipu Lübbeckea, a iako su se dobro držali u prvom poluvremenu te na predah otišli s prednošću od dva gola, na kraju su spretnije ruke bili gosti koji su tako stigli do druge pobjede od početka sezone.

Dobro je krenuo Lemgo koji je susret otvorio s dva uzastopna pogotka da bi na 1:2 smanjio Ramon Tauabo. Pojačali su tada domaćini koji su tako u desetoj minuti otišli na +3 (6:3) i držali vodstvo sve do odlaska na odmor kada je semafor pokazao 15:13.

U drugom poluvremenu pojačao je tempo Lübbecke te je s par serija pogodaka u 37. minuti poravnao na 19:19. Drago Vuković odveo je goste u prvo vodstvo 20:19 da bi nakon obrane Nikole Blažička Tim Remer to povećao na 21:19. Lemgo više nije mogao pratiti svog protivnika koji je zbog toga svoju prednost povećavao iz minute u minutu. Konačnih 27:35 postavlja Max Höning u posljednjoj minuti dvoboja.

U redovima Lübbeckea najefikasniji su bili Drago Vuković, Gabor Langhans i Jens Schöngarth svaki s po šest zgoditaka, Tomislav Huljina se nije upisao u listu strijelaca, dok je Nikola Blažičko sakupio 15 obrana. Kod Lemga je najbolji bio Tim Hornke sa šest golova, dok je vratar Nils Dresrüsse zaustavio 11 lopti.

Füchse Berlin - HBW Balingen-Weilstetten 30:23 (12:13)

Momčad berlinskih Lisica prekinula je pozitivan niz Balingena koji je od početka sezone iznenadio dobrom igrom. Naime, nakon zanimljivog prvog dijela Berlin je pojačao tempo te je po isteku 60. minute stigao do nova dva boda.

Dobro je krenuo Balingen u susret i bio je u minimalnom vodstvu sve do 12. minute dvoboja kada na 4:4 poravnava Mattias Zachrisson. Krenula je tada igra pogodak za pogodak u kojoj se minimalna prednost izmjenjivala između ekipa iz minute u minutu, a da se na odmor ne otiđe pri izjednačenom rezultatu pobrinuo se Alexandros Vasilakis koji biva siguran za 13:12.

Ekipa Denisa Špoljarića serijom 3-0 otvara drugi dio sraza te odlazi u vodstvo +2 (15:13). Balingen više nije imao snage sustići svog domaćina koji, pak, ostavlja goste na minus četiri (15:19), a potom i na minus šest (16:22). Sa sigurnom pobjedom u rukama Lisice su čvrstom obranom održavale svoju prednost da bi ju po posljednjem sučevu zvižduku povećale na +7 (30:23).

Petar Nenadić sa sedam golova vodio je Berlin do pobjede, dok su po njih pet upisali Konstantin Igropulo, Frederik Petersen i Paul Drux, a vratar Petr Štochl sakupio je 11 obrana. Kod Balingena je najefikasniji bio Oliver Nyokas sa šest zgoditaka, jedan manje dodao je Alexandros Vasilakis, a Matej Ašanin obranio je 11 lopti.

Uvjerljivi Gummersbach i Minden, slavili Göppingen i Magdeburg

Gummersbach se vratio pobjedama te je u petom kolu bez prevelikih problema slavio nad novim prvoligašem Bietigheimom. Od prve minute nametnuli su momci Emira Kurtagića svoj tempo te na odmor otišli s +3 (16:13) da bi u drugom dijelu dvoboja svoju prednost povećali na +6 (35:29). Kod pobjednika se istaknuo Raul Santos s devet pogodaka, vratari Puhle-Lichtlein sakupili su 20 obrana, dok je kod Bietigheima najbolji bio Robin Haller s osam golova, a vratarski tandem Kulhanek-Radovanović je, pak, zaustavio 14 lopti.

Göppingen je nastavio s pozitivnim nizom te je u svojoj dvorani bio bolji od Erlangena i tako ostao jedina momčad bez poraza na ljestvici Bundeslige. Prvo poluvrijeme prošlo je u izjednačenom tonu, ali domaćin uspijeva na odmor otići s pogotkom više (12:11). Nastavak je donio nešto bolju igru Göppingena koji je u posljednjih deset minuta ušao s +3 (22:19) te na kraju upisao pobjedu 25:21. Marcel Schiller sa šest golova bio je najbolji kod pobjednika, dok je Primož Prost na golu sakupio osam obrana. Na suprotnoj strani, pak, najefikasniji je bio Ole Rahmel s 11 zgoditaka, a vratar Nikolas Katsigiannis obranio je 15 lopti.

Minden je u petom kolu stigao do svoje druge pobjede, naime, pred domaćim navijačima slavio je nad novim prvoligašem Friesenheimom. Iako je prvih 15 minuta susreta pripalo gostima, pojačali su tada tempo domaćini te su uspjeli po odlasku u svlačionice osigurati 15:12. U drugom poluvremenu Minden je svoju prednost samo nadograđivao te je tako po isteku 60. minute upisao slavlje 33:26. Kod pobjedničke ekipe istaknuo se Aljoscha Schmidt sa sedam pogodaka, a vratarski tandem Vortmann-Eijlers sakupio je 14 obrana. Na suprotnoj strani najbolji su bili Philipp Grimm i Stephen Just sa šest golova, dok su vratari Klier-Bender obranili devet lopti.

Magdeburg je nastavio s dobrim rezultatima od početka Bundeslige te je u gostima kod Hannovera stigao do trećeg slavlja. Prvo poluvrijeme ekipe su se držale jedna uz drugu stoga je većinu vremena rezultat bio poravnat, kao i po odlasku na odmor kada je bilo 13:13. U nastavku su pojačali Magdeburgovci koji su u 40. minuti otišli na +3 (18:15) da bi do posljednjeg sučeva zvižduka to povećali na +4 (28:24). Kod Magdeburga je najbolji bio Robert Weber s devet pogodaka, dva manje imao je Andreas Rojewski, a vratar Jannick Green Krejberg sakupio je devet obrana. U redovima Hannovera najefikasniji je bio Sven-Sören Christophersen sa šest zgoditaka, a čuvar mreže Martin Ziemer zaustavio je 15 lopti.

Foto: Facebook - TuS N-Lübbecke

Bundesliga

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

HSV Hamburg28:31Wetzlar
Bergischer24:23Rhein-Neckar Löwen
Gummersbach35:29SG BBM Bietigheim
Lemgo27:35TuS N-Lübbecke
Göppingen25:21Erlangen
Hannover-Burgdorf24:28Magdeburg
Minden33:26Ludwigshafen
Kiel32:23Melsungen
Füchse Berlin30:23HBW Balingen-Weilstetten
Flensburg36:27Füchse Berlin
1Kiel 361095:854+24165
2Rhein-Neckar Löwen 351059:855+20461
3Flensburg 35998:866+13252
4Magdeburg 33988:908+8044
5Göppingen 35949:944+540
6Füchse Berlin 33913:916-337
7Melsungen 31920:865+5535
8HSV Hamburg 34945:939+634
9Wetzlar 33883:875+832
10Gummersbach 34920:951-3130
11TuS N-Lübbecke 35969:989-2029
12Hannover-Burgdorf 36981:1019-3829
13Bergischer 34925:1005-8028
14Lemgo 35997:1011-1425
15HBW Balingen-Weilstetten 30754:830-7625
16Ludwigshafen 35890:1035-14523
17Minden 34890:952-6222
18Erlangen 34850:943-9322
19SG BBM Bietigheim 34876:1045-16913

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!

Bundesliga

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

HSV Hamburg28:31Wetzlar
Bergischer24:23Rhein-Neckar Löwen
Gummersbach35:29SG BBM Bietigheim
Lemgo27:35TuS N-Lübbecke
Göppingen25:21Erlangen
Hannover-Burgdorf24:28Magdeburg
Minden33:26Ludwigshafen
Kiel32:23Melsungen
Füchse Berlin30:23HBW Balingen-Weilstetten
Flensburg36:27Füchse Berlin
1Kiel 361095:854+24165
2Rhein-Neckar Löwen 351059:855+20461
3Flensburg 35998:866+13252
4Magdeburg 33988:908+8044
5Göppingen 35949:944+540
6Füchse Berlin 33913:916-337
7Melsungen 31920:865+5535
8HSV Hamburg 34945:939+634
9Wetzlar 33883:875+832
10Gummersbach 34920:951-3130
11TuS N-Lübbecke 35969:989-2029
12Hannover-Burgdorf 36981:1019-3829
13Bergischer 34925:1005-8028
14Lemgo 35997:1011-1425
15HBW Balingen-Weilstetten 30754:830-7625
16Ludwigshafen 35890:1035-14523
17Minden 34890:952-6222
18Erlangen 34850:943-9322
19SG BBM Bietigheim 34876:1045-16913