Nogomet

Video: Piqueov gol slomio APOEL, Schöne izborio bod za Ajax protiv PSG-a

Ante Zovko • srijeda, 17.09.2014.
Video: Piqueov gol slomio APOEL, Schöne izborio bod za Ajax protiv PSG-a
Foto: EPA

Barcelona je očekivano krenula u Ligu prvaka pobjedom protiv ciparskog APOEL-a. Međutim, domaći navijači nadali su se uvjerljivijem slavlju od 1:0. Ajax je izborio bod protiv Paris Saint-Germaina u Amsterdamu i umalo preokrenuo rezultat potpuno u svoju korist.

Barcelona - APOEL 1:0

Luis Enrique postavio je šareni sastav protiv Ciprana i uspio doći do pobjedničkog starta, ali dojam nije bio blistav. Ivan Rakitić cijeli je susret proveo na klupi, dok za Alena Halilovića nije bilo mjesta u zapisniku.

Iako s mladom momčadi koja se prvi put našla zajedno na terenu, Barcelona je očekivano nametnula svoj ritam strpljivo gradeći napade i čekajući priliku za gol. Poslije nekoliko pokušaja iz igre, Pique je donio vodstvo domaćinu zabivši glavom na Messijev ubačaj.

Ciprani su se branili sa svim igračima iza lopte i bilo je teško probiti takav blok s neiskusnim igračima. Zato je poslije sat vremena igre ušao Iniesta kako bi donio konkretnosti u Barcelonine napade. Zvižduci su počeli čuti s jednog dijela tribina, ali to nije baš pokrenulo domaće igrače. Dapače, APOEL je imao dvije dobre prilike za izjednačenje iako se uglavnom branio sa svim igračima.

Ajax - Paris Saint-Germain 1:1

Lasse Schöne sjajnim je pogotkom donio izjednačenje Ajaxu protiv PSG-a, a malo mu je nedostajalo da na sličan način postane apsolutni junak susreta. Na kraju se radilo o realnom rezultatu s obzirom na zbivanja na terenu.

Francuzi su bili konkretniji u prvom dijelu i od tri udarca u okvir jedan su pretvorili u pogodak. Moura je oduzeo loptu Bollesenu i dodao Ibrahimoviću, čiji je šut bio blokiran. Lopta se odbila do Cavanija, koji je plasira u gol. Poslije toga gosti su jedno vrijeme držali Ajax na njegovoj polovici, no nije konkretizirao svoje akcije, ali zasluženo odnio vodstvo na odmor.

PSG se odlučio za rizičnu taktiku čuvanja lopte i rezultata i to mu se obio o glavu u 73. minuti. Schöne je sjajnim pogotkom izjednačio šutom iz slobodnog udarca. Isti igrač umalo je donio preokret Nizozemcima, opet iz slobodnog udarca. Ovaj put opalio je s 40-ak metara i Sirigu je morao odbiti loptu u okvir. Poigravanje u obrani u zadnjim trenucima moglo je stajati goste i jednog boda, ali PSG i ovako može biti zadovoljnija momčad poslije posljednjeg zvižduka.

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Ajax1:1PSG
Barcelona1:0APOEL
1Barcelona 615:5+1015
2PSG 610:7+313
3Ajax 68:10-25
4APOEL 61:12-111

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.09.2014. u 09:12
    Velika je onda ta Laportina svita, skoro 100 tisuća ljudi. Impresivno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2014. u 01:26
    Barcini navijači su večinom po fejsbucima , forumima i tome slično, a na stadionu je laportina svita.. A gdje su oni pravi barcelonisti, e to ni sam bog valjda više nezna !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2014. u 00:54
    Apsolutno si u pravu. Dugo pratim nogomet i niti jedni navijači nisu izviždali toliko klupskih legendi proteklih desetljeća...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2014. u 00:41
    Psg-ovom golu prethodi faul na Ajaxovom igraču,tako da...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2014. u 00:40
    Ajd da se i ja nešto s tobom složim Alcantara.
    Obrisan korisnik