Nogomet

Nestorovski i Kiš ponovno strijelci, Vinkovčani preuzeli vrh

Davor Mikulić • četvrtak, 18.09.2014.
Nestorovski i Kiš ponovno strijelci, Vinkovčani preuzeli vrh

Šesto kolo Druge HNL donijelo nam je dva derbija u kojima je najbolje prošla Cibalia i pobjedom se vratila na prvo mjesto prvenstvene tablice, dok su neumorni Tomislav Kiš i Ilija Nestorovski bili prva imena u Zaprešiću. Pomorac je napokon došao i do prvih bodova nakon što je na domaćem terenu slavio protiv Segeste...

Prvi od dva derbija kola odigrao se u Dugopolju gdje je Cibalia gostovala kod jedine neporažene momčadi. Po dosta teškom terenu niti jedna ekipa nije uspijevala razviti svoju igru pa se na odmor otišlo bez rezultatskih promjena.

Samo osam minuta igre u nastavku dovoljno je bilo da povedu gosti pogotkom Jakova Filipovića, prvim u dresu Cibalije. Najbolje se snašao nakon Mišićevog ubačaja iz kuta i glavom pogodio za gostujuću prednost. Do samog je kraja Cibalia održala taj rezultat i upisala tri boda s kojima se vratila na vrh, a Dugopolje je prvim primljenim pogotkom ostalo praznih ruku. U 94. minuti iz igre je isključen Ivan Zgrablić koji je zbog nedosuđenog prekršaja nasrnuo na glavnog suca utakmice.

Epitet derbija imao je i susret Intera i Gorice, u tom trenutku druge i četvrte momčadi prvenstva. Iako je Inter bio bolji tijekom prvog dijela utakmice, poveli su gosti u 26. minuti nakon jedne izgubljene lopte Interovih igrača. Tomislav Kiš je ušao u šesnaesterac i pogodio za 0:1.

Nije dugo trebalo Interu da u drugom poluvremenu izjednači, a sedmi put ove sezone zabio je i Ilija Nestorovski koji je i dalje izjednačen na popisu strijelaca s Tomislavom Kišem. Najbolje se snašao i iskoristio gužvu, te postavio, pokazalo se kasnije, konačan rezultat. Nestorovski će biti primoran propustiti gostovanje kod Bistre zbog tri javne opomene.

Prošlog vikenda Pomorac je uspio doći do prvog pogotka ove sezone, a na svom je terenu protiv Segeste upisao i prve bodove, tek u šestom kolu. Za vodstvo Pomorca sjajnim je pogotkom pogodio Dražen Pilčić u 55. minuti susreta, a isti je igrač matirao Radelić-Žarkova i dvije minute prije kraja utakmice kada je odlično reagirao na Grujevićev ubačaj s lijeve strane. Mogao je domaćin i prije povećati svoju prednost, ali ispriječila se greda.

Ipak, do pogotka je došla i Segeste, no vremena za nešto više od ublaživanja poraza nije bilo. U 90. minuti precizan je bio Haračić.

Do četvrte ovosezonske pobjede stigle su i Sesvete na gostovanju u Imotskom koji je tako upisao već treći poraz zaredom na svom stadionu pa je ostao na samo šest od mogućih osamnaest bodova. Jedini pogodak gledatelji su vidjeli u 31. minuti kada je Vučemilović-Grgić ubačaj s lijeve strane skrenuo u vlastitu mrežu.

Pobjedu je napokon upisao i Hrvatski dragovoljac koji je nakon troboda na otvaranju prvenstva zaredao četiri poraza, među kojima je posebno neugodan onaj od prošlog vikenda kada su Sesvete napustili s pet pogodaka u mreži svog vratara.

Nakon dvoboja Kima i Kendeše u 62. minuti sudac je pokazao na bijelu točku, a siguran realizator bio je Jajčinović. Gosti su od 79. minute bili s deset igrača na terenu nakon što je još jednom isključen Davor Rogač i to nisu propustili iskoristiti gostujući igrači koji su u posljednjoj minuti potvrdili svoju pobjedu pogotkom Batarela.

Samo na jednom susretu ovog kola nije bilo pogodaka, a on se odigrao u zagrebačkom Rudešu gdje je gostovala Bistra. Domaćin je u prvom dijelu utakmice mogao doći do vodstva, no lopta je odsjela na gredi. Vratari Vincek i Čondrić sačuvali su svoje mreže za, na kraju, i poštenu podjelu bodova.

Sedmo kolo igra se već u subotu i nedjelju, a na prijedlog klubova, zbog vremenskih prilika, došlo je do promjene satnica pa će se sve utakmice igrati u 16 sati.

Druga HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Lučko0:2Hrvatski dragovoljac
Dugopolje0:1Cibalia
Rudeš0:0Bistra
Imotski0:1Sesvete
Inter-Zaprešić1:1Gorica
1Gorica 1729:12+1733
2Inter-Zaprešić 1828:17+1132
3Sesvete 1730:18+1228
4Cibalia 1722:20+228
5Dugopolje 1720:15+524
6Rudeš 1821:20+122
7Imotski 1719:27-822
8Segesta 1719:24-521
9Hrvatski dragovoljac 1820:30-1019
10Bistra 1713:24-1118
11Lučko 1713:27-1412

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!