Nogomet

Video: Inter bez Kovačića neokrznut prošao gostovanje u Ukrajini, Soriano eurogolom spasio Salzburg

Davor Kovačević • četvrtak, 18.09.2014.
Video: Inter bez Kovačića neokrznut prošao gostovanje u Ukrajini, Soriano eurogolom spasio Salzburg
Foto: EPA

Novu sezonu Europske lige imali su priliku u sklopu skupine F otvoriti Qarabag i St. Etienne koji su odigrali dvoboj bez pogodaka. Efikasnu utakmicu, također bez pobjednika, odigrali su Salzburg i Celtic, dok je Inter novim slavljem protiv Dnipra potvrdio vrlo dobru formu. Pranjić, Schildenfeld i Petrić nisu se uspjeli spasiti poraza od Dinama iz Moskve.

Skupina D

Austrijski prvak Salzburg i dalje se nalazi u velikoj krizi. Momčadi kojoj je prioritet bio nastup u skupinama Lige prvaka na kraju se morala još jednom zadovoljiti Europskom ligom. I četvrtu utakmicu za redom nisu upisali pobjedu, ali barem su prekinuli neugodan niz poraza. Škotski prvak Celtic bio je puno inferiornija momčad što dokazuje i omjer udaraca (22-8), a iz svoja dva udarca u okvir gola postigli su i dva zgoditka. Već u 14. minuti golom Wakasa poveli su Škoti, a do poluvremena je rezultat poravnao Alan. Brown je još jednom doveo Celtic u vodstvo, no onda je 12 minuta prije kraja pravim eurogolom Soriano osigurao bod Salzburgu. Ovaj remi najviše pogoduje zagrebačkom Dinamu koji predvodi skupinu D.

Skupina E

Panathinaikos u kojem igraju trojica Hrvata nije se proslavio na otvaranju Europske lige. Moskovski Dinamo odnio je pun plijen iz Atene, a hrvatski internacionalci Pranjić i Schildenfeld dobili su povjerenje domaćeg stratega i zaigrali već od prve minute, dok je Petrić svoju priliku dobio u posljednjih 15 minuta. S dva pogotka Kokorina i Ionova Moskovljani su otišli na ugodnu prednosti koja je, pokazalo se, bila dostatna za tri boda. Za Grke je poentirao Dinas, a unatoč pritisku u posljednjim minutama nisu uspjeli izbjeći poraz.

Nizozemski PSV Eindhoven ostvario je minimalnu pobjedu protiv portugalskog Estorila. Sva tri boda domaćinima osigurao je De Jong realiziranim kaznenim udarcem iz 28. minute. PSV je zaigrao s početnom postavom u kojoj su bili svi Nizozemci te su ovom pobjedom najavili borbu za jedno od dva mjesta koja vode u daljnji tijek natjecanja.

Skupina F

Jednu od najzvučnijih utakmica prvog kola Europske lige odigrali su Dnipro i milanski Inter. Kod Talijana se ni u zapisniku nije našao Mateo Kovačić, no ipak su uspješno odradili gostovanje u Kijevu. Kod domaćina utakmicu je započeo Ivan Strinić, dok se nakon primljenog pogotka u 71. minuti, čiji je autor za Inter bio D'Ambrosio, trener Dnipra odlučio krenuti na sve ili ništa i u igru uvesti , no ni hrvatski napadač nije uspio okrenuti tijek susreta u kojem su Talijani bila bolja momčad i zasluženo odnijeli sva tri boda s kojima su i zasjeli na čelo skupine. Poput Kovačića, i treći hrvatski nogometaš Dnipra, Mladen Bartulović nije se našao ni na klupi.

U skupini F svoj debi u ovom natjecanju odradili su nogometaši azerbajdžanskog Qarabaga koji su ugostili francuskog prvoligaša St. Etienne. Azerbajdžanci, koji su zadržali svoj niz nepobjedivosti na domaćem terenu u svim natjecanjima na čak sedam mjeseci, bili su puno opasnija momčad, no lopta nije htjela u gol i Francuzi su uspjeli sačuvati praznu mrežu te na kraju mogu biti zadovoljni osvojenim bodom na neugodnom gostovanju.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Dinamo5:1Astra Giurgiu
Salzburg2:2Celtic
1Salzburg 621:8+1316
2Celtic 610:11-18
3Dinamo 612:15-36
4Astra Giurgiu 66:15-94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!