Nogomet

Video: Halilhodžić duboko u sudačkoj nadoknadi do pobjede, Vrdoljaku dvoboj bivših Pjesnika

Branimir Korać • četvrtak, 18.09.2014.
Video: Halilhodžić duboko u sudačkoj nadoknadi do pobjede, Vrdoljaku dvoboj bivših Pjesnika
Foto: EPA

U skupina J, K i L Europske lige čak četiri susreta završena su visokom rezultatskom razlikom. Po šest pogodaka postigli su Steaua i PAOK dok su po tri gola dali kijevski Dynamo i Fiorentina...

Skupina J: Vrlo visoke pobjede Steaue i kijevskog Dynama

Iz nastupa u nastup danskog Aalborga, Dinamo sve više može žaliti za propuštenom prilikom u trećem pretkolu Lige prvaka. Danci su upisali još jedan skroman nastup i doživjeli su pravu katastrofu u Bukureštu protiv Steaue. Domaćin je slavio s čak 6:0, a zasluge za to nosi i Nicolai Larsen, vratar gostiju koji je skrivio kazneni udarac i zaradio isključenje nakon čega je Aalborg primio čak pet pogodaka.

U 51. minuti mrežu gostiju načeo je Sanmartean da bi šest minuta kasnije Larsen pokupio u 16 metara Keserüa i prijevremeno završio susret. Kazneni udarac realizirao je Raul Rusescu kojem je to bio prvi od dva pogotka, a hat-trick je dodao raspoloženi Keserü.

Do vrijedne gostujuće pobjede stigao je kijevski Dynamo koji je slavio u gostima kod Rio Avea. Kijevljani su odnijeli pobjedu 3:0, bili su efikasni i realizatorski raspoloženi dok domaćin nije iskoristio ponešto prilika koje je imao.

U 20. minuti Kijevljani su stigli do vodstva kada je Jarmolenko ušao prema sredini s desne strane i lijepo pogodio od vratnice udarcem s 20-ak metara. I drugi pogodak Rio Ave je primio nakon udarca izvana, ovaj put Belhanda je lijepo potegnuo i pogodio za 2:0 uz dojam da je vratar domaćina ipak trebao bolje reagirati. U 70. minuti još jedan udarac s ruba 16 metara bio je neugodan za domaćeg vratara Cassija, ovaj put je udarac Belhande uspio odbiti, ali samo do Kraveca koji bez problema zabija za 3:0. Domagoj Vida odradio je cijelu utakmicu.

Rezultati:
Steaua - Aalborg 6:0 (Sanmartean 51., Rusescu 59.-11m , 73., Keserü 61., 65., 72.)
Rio Ave - Dynamo Kijev 0:3 (Jarmolenko 20., Belhanda 25., Kravec 70.)

Skupina K: Devet golova i PAOK-a i Fiorentine

Dinamo iz Minska neće po dobrom pamtiti debitantski nastup u skupini Europske lige. Ubilježio je vrlo visok poraz na gostovanju u Solunu kod PAOK-a koji je slavio s čak 6:1. Od prvih minuta susreta sve je krenulo nizbrdo za goste koji su već nakon pola sata igre zaostajali čak 4:0.

Golijadu je otvorio veznjak gostiju Nemanja Nikolić koji je već u trećoj minuti postigao autogol i taj pogodak potpuno je presjekao goste. Nakon toga kapetan Stefanos Athanasiadis do 28. minute postiže hat-trick i bilo je jasno da će Bjelorusi doživjeti katastrofu. U drugom dijelu mrežu gostiju pogađali su i bivši igrač zagrebačkog Dinama Dimitris Papadopoulos i Fanis Tzandaris , a Nikolić je bio strijelac jedinog gola za goste.

Onaj jači dvoboj skupine K odigran je u Firenzi gdje je Fiorentina ugostila Guingamp. Vincenzo Montella nije riskirao i poslao je na travnjak vrlo jaku postavu koja je Fiorentini donijela pobjedu 3:0. Milan Badelj ušao je u igru na poluvremenu kada je zamijenio Borju Valera.

Fiorentina je povela u 34. minuti kada je Jasmin Kurtič odlično centrirao, a Juan Vargas glavom iz blizine pogodio mrežu. Četiri minute kasnije Moustaphe Diallo zarađuje drugi žuti karton i ostavlja Guingamp s igračem manje što Talijani u drugom dijelu koriste. Prvo je u 67. minuti Cuadrado na krasnu dubinsku loptu Pizarra povisio na 2:0, a onda je u 88. minuti Bernardeschi udarcem s 22-23 metra pogodio kut za konačnih 3:0.

Rezultati:
PAOK - Dinamo Minsk 6:1 (Nikolić 3.-autogol, Athanasiadis 11., 16., 28., Papadopoulos 50., Tzandaris 90. / Nikolić 80.)
Fiorentina - Guingamp 3:0 (Vargas 34., Cuadrado 67., Bernardeschi 88.)

Skupina L: Papadopoulos u sudačkoj nadoknadi donio pobjedu Halilhodžiću

Bivši igrači Zagreba Ivica Vrdoljak i Besart Abdurahimi našli su se na suprotnim stranama u Varšavi gdje je uspješniji bio Vrdoljak. Kao kapetan predvodio je Legiju do pobjede 1:0 protiv Lokerena.

Domaćin je bio bolji protivnik i zasluženo je slavio s 1:0, a pobjeda je mogla biti i izraženija. Trenutak odluke dogodio se u 58. minuti kada je Kucharczyk pobjegao belgijskoj obrani, u sredini pronašao Radovića koji postiže svoj šesti pogodak u Europi ove sezone i osigurava svojoj momčadi pobjedu. Vrdoljak je igrao svih 90 minuta dok je Abdurahimi u 65. minuti zamijenio Remaclea.

Halilhodžićev Trabzonspor odnio je pobjedu iz Lviva gdje ga je ugostio Metalist iz Harkiva. Pobjedu Turcima osigurao je branič Avraam Papadopoulos golom u 94. minuti skrenuvši loptu u mrežu nakon slobodnog udarca Yatabarea.

Metalist može žaliti za bodovima, odigrao je dobru utakmicu, ali nije imao koncentracije svih 90. minuta. Prvo je nakon velike obrambene pogreške dozvolio Trabzonsporu da preko Kevina Constanta povede u 25. minuti da bi ga Homenjuk vratio u utakmicu. Ipak, konačnih 2:1 postavio je Papadopoulos, pojačanje iz Olympiakosa.

Rezultati:
Legia - Lokeren 1:0 (Radović 58.)
Metalist Harkiv - Trabzonspor 1:2 (Homenjuk 61. / Constant 25., Papadopoulos 94.)

Europska liga, skupina J

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Rio Ave0:3Dynamo Kijev
FCSB6:0Aalborg BK
1Dynamo Kijev 510:4+612
2Aalborg BK 55:8-39
3FCSB 511:7+47
4Rio Ave 53:10-71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.09.2014. u 19:59
    Papadopoulos zabio! xD
    Obrisan korisnik