Nogomet

Katastrofa Pomorca u Dugopolju, Sesvete ponovno na vrhu

Davor Mikulić • nedjelja, 28.09.2014.
Katastrofa Pomorca u Dugopolju, Sesvete ponovno na vrhu
Foto: Davor Mikulić

Iza nas je još jedno, osmo po redu, zanimljivo kolo Druge HNL. Poraz Cibalije od Rudeša omogućio je Sesvetama da pobjedom ponovno izbiju na sam vrh, a Dugopolje je na svom terenu imali niti jednu zamjenu...

Samo dva dana poslije kup susreta s Cibalijom, Bistra je već gostovala u Sigetu kod Hrvatskog dragovoljca kojeg je prvi put vodio novoimenovani trener Roy Ferenčina. Domaći je sastav imao veći broj prilika za postizanje pogodaka, dok su gosti veći dio utakmice imali loptu u svom posjedu. Podjela bodova je možda i poštena, a dobro je došla i jednima i drugima.

Hrvatski dragovoljac je poveo već u petoj minuti utakmice preko Matije Poredskog i bio je to rezultat kojim se ušlo i u nastavak utakmice. U nekoliko jako dobrih prigoda našao se Kendeš koji nije uspijevao zabiti, a vratnica se ispriječila Lesjaku. Kazna za propuštene prilike stigla je u 71. minuti kada je svom bivšem klubu zabio Deni Bektaši za, pokazalo se na kraju, konačnih 1:1.

Petu ovosezonsku pobjedu upisao je Inter koji je na svom terenu dočekao Segestu. Tek dvanaest minuta igre je proteklo kada su gledatelji vidjeli prvi pogodak u mreži gostujućeg vratara Radelić Žarkova, a strijelac je bio Ilija Nestorovski koji i dalje u stopu prati Tomislava Kiša. Nakon udarca iz kuta gostujući su braniči napravili prekršaj koji je glavni sudac okarakterizirao kao jedanaesterac, a sigurno ga je realizirao Nestorovski.

Najveću priliku gosti su za izjednačenje imali u 51. minuti kada je Haračić udarcem glavom promašio okvir vrata s pet metara, a domaćin je uzvratio četrnaest minuta poslije kada su i potvrdili svoju pobjedu. Nakon odlične kombinacije Blažević je dao loptu za Čelikovića koji je lijevom nogom šalje iza gostujućeg vratara.

Igračima Ilije Lončarevića gostovanje u Imotskom je predstavljalo teren na kojem nikada nisu osvojili niti jedan bod, no vrlo brzo se pokazalo kako će se i ta, za njih loša, tradicija prekinuti.

Na odmor su odnijeli dva pogotka prednosti nakon što su strijelci bili Mihalj u 12. i Račić u 38. minuti, a jednako su efikasni bili i u nastavku, te sasvim zasluženo odnijeli nova tri boda. Domaći je igrač pogriješio s predajom lopte u 59. minuti i daje ju točno u noge Kišu koji izlazi sam pred Bečića i bez problema zabija. Konačnih 4:0 postavio je u posljednjoj minuti Mihaljević.

Najugodnije iznenađenje dosadašnje dijela prvenstva, klub iz Sesveta, i dalje nastavlja s odličnim igrama pa su tako stigli do šeste pobjede koja ih je dovela sve do prvog mjesta.

Poveli su u ranoj fazi utakmice, a u nastavku su samo udvostručili svoje vodstvo koje je bilo nedostižno za goste iz Lučkog. Strijelac prvog pogotka bio je Hrvoje Štrok sjajnim udarcem s otprilike 25 metara. Pogodio je gornji desni kut Hendijinih vrata koji je bio nemoćan. Štrok je sudjelovao i kod drugog pogotka kada je sjajno gurnuo loptu za Ohandzu, a on s desetak metara bez problema pogađa mrežu.

Osmo kolo je zaključeno s dva nedjelja susreta od kojih je poseban bio onaj odigran u Dugopolju. Gosti iz Kostrene, čiji su problemi sad već svima poznati, stigli su sa samo jedanaest igrača, a momčad su činili mladi igrači od kojih je najmlađi imao tek nedavno navršenih 17, a najstariji 20 godina. Izbjegavanje poraza bilo bi ravno čudu, a već nakon prvih 45 minuta Magaš je šest putao morao po loptu u svoju mrežu. Na kraju je Tino Lagator postigao četiri pogotka, a do hat-tricka su stigli Josip Balić i Stipe Čipčić koji je realizirao kazneni udarac u 63. minuti. Jedanaest minuta prije toga pogodak je postigao i Josip Serdarušić pri rezultatu 6:0.

Slast pobjede u ovom je kolu osjetila i momčad Rudeša koja je s tri pogotka ispratila vinkovačku Cibaliju i upisala trobod nakon punih pet kola. Rezultat se na kraju možda i čini malo nerealnim, ali pobjeda domaćina svakako je zaslužena.

Poveli su odmah na početku, već u trećoj minuti kada je Malenicu matirao Silvije Begić. Gosti su već pomislili kako će se tim rezultatom otići i na odmor, a onda je u prvoj minuti sudačke nadoknade gostujućeg vratara savladao i Gabriel Jacques Colin. Definitivna potvrda pobjede stigla je nakon samo šest minuta igre u nastavku. Domaći prvo nisu realizirali udarac s bijele točke, ali su svejedno uspjeli zabiti. Strijelac je bio Tomislav Baltić.

Druga HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Hrvatski dragovoljac1:1Bistra
Imotski0:4Gorica
Sesvete2:0Lučko
Inter-Zaprešić2:0Segesta
Rudeš3:0Cibalia
1Gorica 1729:12+1733
2Inter-Zaprešić 1828:17+1132
3Sesvete 1730:18+1228
4Cibalia 1722:20+228
5Dugopolje 1720:15+524
6Rudeš 1821:20+122
7Imotski 1719:27-822
8Segesta 1719:24-521
9Hrvatski dragovoljac 1820:30-1019
10Bistra 1713:24-1118
11Lučko 1713:27-1412

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometHNLPrva NL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.09.2014. u 08:20
    Mirno gleda i Lokomotivu , pa što?
    Obrisan korisnik
  • bubici29.09.2014. u 07:16
    I HNS ovo mirno gleda???
    bubici