Europska liga, skupina G, 2. kolo, 02.10.2014, 19:00 h, Rijeka, Stadion na Kantridi
Suci: Kenn Hansen (Danska), Lars Rix (Danska), David Vang Andersen (Danska)
Rijeka
Rijeka
Andrej Kramarić 53' (11m)
Zoran Kvržić 68'
2:2(0:1) Sevilla
Iago Aspas 26'
Stephane Mbia 90'+1'
Sevilla

Video: Sevilla se u sudačkoj nadoknadi spasila od poraza na Kantridi, propuštena velika prilika

Branimir Korać • četvrtak, 02.10.2014.
Video: Sevilla se u sudačkoj nadoknadi spasila od poraza na Kantridi, propuštena velika prilika
Foto: EPA

Nogometaši Rijeke imali su veliku priliku svladati branitelja naslova pobjednika Europske lige. Imali su u sudačkoj nadoknadi prednost protiv Seville uz igrača više, međutim Mbia je donio bod Španjolcima...

Sevilla
Rijeka
Sevilla
20
(do 75')
91
(do 82')
Pričuvni igrači
Trener
Matjaž Kek
13
Beto
3
Fernando Navarro
6
Daniel Carrico
15
Timothee Kolodziejczak
23
Coke
4
Gerzegorz Krychowiak
10
Jose Antonio Reyes
(do 57')
12
Vicente Iborra
19
Ever Banega
(do 57')
22
Aleix Vidal
14
Iago Aspas
(do 72')
Pričuvni igrači
25
Stephane Mbia
57'
2
Benoit Tremoulinas
57'
9
Carlos Bacca
72'
Trener
Unai Emery

Sevilla je bila na koljenima na Kantridi, na ulasku u sudačku nadoknadu gubila je uz igrača manje, a onda je Mbia pogodio za 2:2 i bod.

Iako je Unai Emery ostavio na klupi nekoliko igrača koji imaju veliku minutažu, s respektabilnom postavom ušao je u susret i vrlo brzo Sevilla je počela pokazivati zašto je došla u Rijeku kao favorit.

U početnim minutama Riječani su bili prilično impresionirani, nedostajalo je agresivnosti, a Sevilla je igrala puno brže i konkretnije. Srećom Vargić je u prvih deset minuta u dva navrata odlično branio pokušaje Vidala i Reyesa te držao Rijeku u egalu.

Nakon tih početnih 15 minuta, Rijeka se polako oslobodila pritiska gostiju i prebacila težište igre na polovicu Seville, međutim obrana Španjolaca funkcionirala je odlično i Beto nije imao posla. Puno su domaćini pokušavali udarcima izvana, ali nikako nisu mogli probiti blok Seville gdje je lopta uredno zapinjala.

Nakon onih početnih prilika gostiju, na novu se moralo čekati sve do 26. minute i ona je ujedno bila i pogodak. Obrana Riječana napravila je veliku pogrešku, konkretno Tomečak nije uspio izbiti loptu glavom na pravi način, samo je proigrao Iaga Aspasa koji se lakoćom oslobodio Mitrovića i zabio za 1:0.

Praktički jedina prava opasnost po gol Beta stigla je u 38. minuti kada je Tomečak dobio odličnu loptu na desnoj strani, na petercu je tražio Kvržića, međutim Kolodziejczak je uspio blokirati njegov pokušaj.

bilo je to sve za prvih 45 minuta, Sevilla je bila konkretnija i izgledala je opasnija te je zasluženo odnijela prednost na odmor iako se ne može reći da je imala previše prilika.

U drugom dijelu vrlo brzo utakmica se potpuno okrenula. Igrala se 52. minuta kada je Andrej Kramarić pobjegao obrani Seville, ušao u 16 metara gdje ga s leđa ruši Kolodziejczak, zarađuje isključenje, a Rijeka kazneni udarac koji Kramarić lakoćom realizira.

Dalo je to Riječanima krila i već tri minute kasnije Jugović ulazi u odličnu priliku, puca iskosa, ali lopta odlazi paralelno s gol linijom gdje je Kramarić nije uspio ugurati u praznu mrežu.

Iako je imala igrača manje, Sevilla se nije zatvorila čime je ostavila prostora Riječanima za kontranapade. Jedan takav uslijedio je u 68. minuti, ponovno je Kramarić bio neuhvatljiv za obranu gostiju, vratio je loptu u sredinu prema Kvržiću koji uz pomoć braniča Seville vara Beta i donosi potpuni preokret!

Pokušao je Emery nešto promijeniti uvođenjem Carlosa Bacce, međutim Rijeka je odrađivala odličan posao u obrambenoj fazi, ali i dalje opasno prijetila prema naprijed. Srećom po Beta dalekometni pokušaji Riječana nisu bili dovoljno precizni.

Na ulasku u sudačku nadoknadu igrači s klupe, Tremoulinas i Mbia šokirali su Kantridu. Prvi je ubacio s lijeve strane, Mbia je došao ispred Leovca i neobranjivo pogodio s ruba peterca za 2:2. Gosti su se tako spasili od poraza u samoj završnici susreta i Riječani imaju za čim žaliti.

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Rijeka2:2Sevilla
Feyenoord2:1Standard Liège
1Feyenoord 610:6+412
2Sevilla 68:5+311
3Rijeka 67:8-17
4Standard Liège 64:10-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Tupko303.10.2014. u 19:53
    Nemam sto gledat derbije... Lani je Sevilla dva kola prije kraja (nakon loseg ulaska u sezonu) igrala s Bilbaoom za Ligu prvaka... Kako sada stvari stoje taj rezulatt kao i osvajanje Lige uefe ce jako tesko ponoviti s ovakvim kadrom... Nije nemoguce, ali... S druge strane ti si siguran, i spreman... [više na forumu]
    Tupko3
  • Obrisan korisnik03.10.2014. u 14:39
    kad spominjes tekuće prvenstvo pogledaj rezultate od proslogodišnje "jače" Seville u derbijima .. jedini vrijedni rezultat je minimalna pobjeda nad Realoma doma ... poraz doma od Atletica, poraz od barce , poraz od valencie , 7:3 od reala , doma od barce , pa od Reala uz nerijeseno s Atleticom i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Tupko303.10.2014. u 09:49
    Hajde molim te nemoj se praviti pametan i prepisivat igrace i cifre s transfermarkta... Kao prvo Mba, Carrico i Nici Pareja nisu dosli u Sevillu ovoga ljeta, vec su lani bili na posudbi (sva trojica su konkretno igrala su i finale Lige uefe u Torinu), a Sevilla je novcem od Rakitica i Morena... [više na forumu]
    Tupko3
  • Obrisan korisnik02.10.2014. u 23:59
    Kako smo ispušili 3 boda, srce me boli, a grlo ne pita...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.10.2014. u 23:24
    Kako Tomacek ( valjda se tako zove) kod prvog gola za Sevillu reaguje, to je nevjerovatno. On je spanjolcu glavom tocno asistirao za gol. To su te sitnice koje cine razliku izmedju velikih i malih. Isto tako sinoc u LP. onaj bekan iz Maribora tocno daje ( vraca nazad ) loptu Huntaleru ( schalke) i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik