Rukomet

Kordi: "Žao mi je što nismo izvukli bod, ali Tatran je iskusna ekipa koja dugo igra za visokom nivou"

Iz Osijeka:Danijela Lemaić • nedjelja, 05.10.2014.
Kordi: "Žao mi je što nismo izvukli bod, ali Tatran je iskusna ekipa koja dugo igra za visokom nivou"

Rukometaši našičkog Nexea u sklopu šestog kola SEHA Gazprom South Stream lige ugostili su momčad Tatran Prešova od koje su, pak, upisali peti ovosezonski poraz. Dvoboj su netom nakon susreta prokomentirali treneri Zdenko Kordi i Peter David, kao i igrači Marin Vegar te Andrej Petro.

Drugi hrvatski predstavnik u SEHA GSS ligi, našički Nexe, u svom je šestom susretu u Regionalnoj ligi upisao peti ovosezonski poraz, naime, nakon zanimljivih 60 minuta igre spretnije ruke pokazali su se momci Tatran Prešova.

Trener Nexea Zdenko Kordi nakon susreta je kazao: "Želim čestitati Tatranu na pobjedi i mojoj ekipi na velikoj borbenosti. Znali smo kvalitetu Tatrana, koji je to skup igrača i uigranosti. Dosta je uloženo u pripremu za ovaj susret kako bi mogli parirati gostima. Imali smo dobrih dijelova u svim dosadašnjim utakmicama, ali je to bilo dosta degradirano zbog konačnih rezultata."

Vegar: "Morali smo biti agresivni"

Marin Vegar, koji je suparničku mrežu zatresao šest puta, nakon teškog dvoboja je rekao: "Bilo je teško, ali prošle godine smo ih uspjeli iznenaditi te smo se nadali da možemo i danas. Pokušali smo spustiti Tatran Prešov na što manje golova u čemu smo i uspjeli. Morali smo biti agresivni i isključenja su produkt toga stoga smo na kraju ostali malo kratki. Igramo sve bolje i bolje, napredovat ćemo kroz sezonu."

"Smatram da je Tatran Prešov jedna od najkvalitetnijih ekipa u SEHA GSS ligi i to je momčad koja zaslužuje veliki i dobar plasman u Ligi prvaka te je samo pitanje sezone kada će doći u društvo najboljih", rekao je Kordi o suparniku.

Nastavio je potom Nexeov strateg o pripremama za utakmicu s Tatran Prešovom, ali i igri svoje ekipe: "Bilo je pitanje pred ovaj susret kako parirati Slovacima koji uvijek igraju na velik broj golova, no rekao sam da smo mi spremni. Žao mi je što nismo izvukli bod, ali to je sport i nemam niti jednu riječ primjedbe svojoj ekipi. Borili smo se do zadnje minute i ginuli za svaku loptu."

"Tatran igra na visokom nivou dugo i ima dugogodišnje iskustvo te smo s obzirom na to igrali odlično u duelima, ali nam nedostaje iskustva velikih utakmica da u tome napredujemo. Pokazali smo snagu i da se možemo vraćati. Nas zanima SEHA liga i što bolji rezultat u EHF Kupu i zbog toga inzistiramo na jakom ritmu. Juzbašić odlično radi, na treningu je dobar, ali s obzirom na Pericu Lelića nije bio u prvom planu. Danas je bio vrlo dobar i pokazao se, kao i svi mladi igrači, kao dobitak za ekipu", za kraj je rekao Kordi.

Susret šestog kola SEHA GSS lige prokomentirao je i gostujući trener Peter David: "Očekivali smo težak susret što se i potvrdilo. Borili smo se za svaki dio terena, a Nexe se taktički pripremio za našu igru. Imali smo problema posložiti napad kao inače te smo morali igrati jedan na jedan. Kad je bilo gusto dogovorili smo se da igramo na dva, tri iskusna igrača kako bi prelomili rezultat. Čestitam domaćinu na korektnoj igri. Sretni smo zbog pobjede i želim se zahvaliti svima na domaćinstvu."

"Znali smo da će Nexe biti spreman, naime, gledali smo njegovu igru i kod kuće je uvijek jak. Odgovaralo nam je što je prevladavala brza igra i na kraju smo imali sreće što smo zabili posljednji gol. Nismo nikako mogli uloviti ritam zbog jake Nexeove obrane i po prvi put u ovoj sezoni nam je netko lomio ritam", rekao je kružni napadač Tatran Prešova Andrej Petro.

SEHA GSS liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Nexe Našice26:27Prešov
Borac Banja Luka25:25Vojvodina
Vardar Skoplje39:33Radnički Kragujevac
RK Zagreb10:0Metalurg Skoplje
Telekom Veszprem31:26Meškov Brest
1Telekom Veszprem 18561:413+14851
2Vardar Skoplje 18531:462+6945
3Meškov Brest 18507:459+4839
4RK Zagreb 18480:417+6336
5Prešov 18539:500+3933
6Nexe Našice 18449:512-6316
7Metalurg Skoplje (-1)18397:445-4815
8Borac Banja Luka 18464:537-7313
9Vojvodina 18444:510-6610
10Radnički Kragujevac 18472:589-1177

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!