Nogomet

Rukavina: "Igrači su pokazali karakter, trebamo sad tako nastaviti"

Mario Katušić • nedjelja, 05.10.2014.
Rukavina: "Igrači su pokazali karakter, trebamo sad tako nastaviti"
Foto: Kristijan Komarica

Osijek i Zadar odigrali su susret u kojem su domaćini bili bolji te zasluženo uvjerljivo slavili rezultatom 4:1. Na kraju je, naravno, zadovoljniji bio trener Osijeka, dok je Miroslav Blažević zaključio da mora poraditi na psihološkom pristupu, no isto tako je izjavio i da ga ovaj poraz manje boli, jer je došao od jednog od njemu najdražih klubova. Pročitajte njihove izjave, kao i onu dvostrukog strijelca, Jasmina Mešanovića.

Prvi je, po običaju, riječ dobio Miroslav Blažević, trener gostujuće momčadi: "Ovo je bila u potpunosti zaslužena pobjeda Osijeka, koji je dokazao kako se napada i igra za bodove. Pred nama je još puno posla, posebno na psihološkom planu, jer igračima mora biti jasno da ne mogu odigrati jednu dobru utakmicu i imati alibi, odnosno da se mogu ponašati ovako, ako su prije tjedan dana odigrali dobro i dobili utakmicu. Oni ne znaju da je ovo posao permanentnog potvrđivanja i moram poraditi na njihovim glavama.".

Legendarni Ćiro je nastavio, dotakavši se nekih igrača: "Imam sjajan talent u veznom redu, vrlo potentnu momčad, no ovo što oni rade nije normalno, jednostavno u njihovim glavama nešto nije u redu. Nakon moje prve utakmice, htio sam zvati Niku Kovača i reći mu da on igra bez zadnjeg veznog, a ja ovdje u Pušiću imam klasu. No, danas i prošlu utakmicu se vidjelo što je on, balavac."

Tomislav Rukavina je napokon došao do pobjede i naravno da je bio puno zadovoljniji: „Uzeli smo tri boda što je najvažnije. Zabili smo četiri pogotka, nakon što neko vrijeme nismo zabili i drago mi je bilo vidjeti ovakvu reakciju igrača. Izašli su van i, barem što se voljnom momenta tiče, pokušali odraditi pravu utakmicu, onakvu kakvu smo se dogovorili. Ipak, dogodile su nam se dvije rupe i imali smo sreće što Zadar to nije iskoristio. To nam se ne smije ponavljati."

Igrači su također izgledali vrlo motivirano, jednostavno želja za pobjedom bila je velika: "Nisam ja ništa posebno govorio, dečki su sami shvatili u kakvoj su situaciji i da su u problemima. Drago mi je da su reagirali i odgovorili na ovakav način. To mi je samo dokaz da imaju karakter, no kao što je Šef maloprije rekao, moraju držati konstantu i zadržati takvu reakciju za svaku utakmicu", dodao je trener bijelo-plavih.

Dva pogotka postigao je Jasmin Mešanović, ovogodišnje pojačanje iz BiH, i to nakon što je promašio neke vrlo izgledne prilike u prethodnim susretima. Rukavina je dodao još nešto o njemu, kao i Nerminu Jamaku, koji je također odradio sjajan posao: "Oni su dečki na koje smo mi od početka računali i drago mi je da nisu pali, nego su nastavili raditi i sad ubiru plodove. Nadam se da će ih navijači podržavati i da će oni tako i nastaviti. Nije lako doći iz druge države, u drugu ligu te na neki način i drugi svijet. Nije bilo očekivati da oni istog trena prorade, no momčad iz prepoznala kao prave ljude i prave suigrače, a oni su nastavili ozbiljno raditi."

Na kraju je nešto rekao i sam Mešanović, kojem nije bilo jednostavno, jer kad napadač ne postiže pogotke, postavljaju se mnoga pitanja: "Što se tiče moja dva gola, mislim da je najzaslužniji trener, jer je vjerovao u mene i davao mi podršku, pa sam mu se odužio na ovaj način. Znamo da napadača drže golovi, ja ih nisam postizao i imao sam pritisak, no trener i ekipa su mi vjerovali i davali podršku. Ovu smo utakmicu igrali dobro, imali smo prilike, postigli četiri gola i dokazali da ova pozicija na ljestvici nije realna i da ova ekipa može i mora više.".

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!