Rukomet

Saračević: "Dečki su dali sve od sebe, ali nismo imali koncentracije u ključnim trenucima"

Danijela Lemaić • nedjelja, 05.10.2014.
Saračević: "Dečki su dali sve od sebe, ali nismo imali koncentracije u ključnim trenucima"
Foto: Davor Sajko

Momčad PPD Zagreba u svom je drugom europskom nastupu upisala poraz od francuskog PSG-a. Iako su Zagrebaši vrlo dobro krenuli u susret, pad koncentracije u drugom poluvremenu dopustio je domaćinima da se odvoje te sigurno stignu do nova dva boda. Svoje viđenje susreta dali su trener Zagreba Zlatko Saračević i igrač Luka Stepančić, kao i bivši Zagrebaši, a danas rukometaši PSG-a Marko Kopljar i Igor Vori.

Rukometaši hrvatskog prvaka nakon velikog slavlja nad Kielom u sklopu prvog kola Lige prvaka nisu uspjeli napraviti još jedno iznenađenje. Naime, u dvorani George Carpentier u Parizu snage su odmjerili s domaćim PSG-om koji je u drugom poluvremenu pokazao iskustvo te slavio sa sigurnih +5 (27:22).

Trener Zlatko Saračević, kojem je ovo bio posljednji susret na klupi bez Veselina Vujovića, kratko je kazao: "Borili smo se danas protiv PSG-a, ali nismo imali koncentracije u ključnim trenucima. Gubili smo lopte u napadu i problem je bio taj što se nismo prilagodili na ovaj kriterij suđenja koji ne treba niti komentirati. To su dva ključna razloga poraza. Pariz je našu 5-1 obranu lako prebacivao te sam tada pokušao staviti Šušnju zbog visine kako lopte ne bi lako prolazile s jedne na drugu stranu. Dečki su dali sve od sebe, ali vjerujem da ćemo ih pobijediti u Zagrebu na uzvratu."

"Iako smo izgubili dobro je što u zadnjih pet minuta nismo dopustili da otiđu na veću razliku. Dogovorili smo se da izvučemo ono što se da stoga je na kraju ovih pet razlike korektan rezultat. Naši apetiti su porasli i očekivali smo više stoga smo razočarani", rekao je strijelac šest pogodaka Luka Stepančić.

Nadodao je potom Zagrebov desni vanjski: "Nismo impresionirani Parizom, naime, to su sve iskusni igrači, ali im se može parirati. Da smo uspjeli spojiti pola sata obrane i napada bili bismo im bliže. Igrali smo većinu susreta dobro ili u napadu ili u obrani, a oni su to znali iskoristiti."

Bivši Zagrebaš Marko Kopljar nije olakšao Zagrebovoj obrani, a netom nakon susreta kazao je riječ, dvije o samoj utakmici: "Glavno je da smo upisali dva boda. Gledao sam utakmicu s Kielom i Zagreb je pametno iskorištavao sve Kielove slabosti. Danas protiv nas je dobro igrao, ali bili smo bolji početkom drugog poluvremena, prvenstveno u obrani i uzeli mu par lopti. Odvojili smo se i držali tu prednost do kraja dvoboja."

"Čestitam Zagrebu na odličnoj utakmici. Odigro je disciplinirano i nije se upustio u jurcanje s nama jer u tome sigurno nema šanse. Imamo dužu klupu i veću rotaciju igrača i to je ono važno. Najbitnije je da smo upisali dva boda, a u Zagrebu na uzvratu ćemo morati odigrati mnogo bolje od ovoga danas", za kraj je zaključio kružni napadač PSG-a i hrvatski reprezentativac Igor Vori.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Kiel34:32La Rioja
Meškov Brest28:24Metalurg Skoplje
Paris Saint-Germain27:22RK Zagreb
1Kiel 10322:259+6318
2Paris Saint-Germain 10297:266+3112
3RK Zagreb 10241:248-712
4La Rioja 10305:30509
5Meškov Brest 10267:293-266
6Metalurg Skoplje 10233:294-613

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!