Nogomet

Hrvatska U-21 s Alenom Halilovićem, ali bez Ante Ćorića

Borna Rupnik • utorak, 14.10.2014.
Hrvatska U-21 s Alenom Halilovićem, ali bez Ante Ćorića
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Izbornik mlade reprezentacije Nenad Gračan dobio je jedno pojačanje iz seniorskog sastava, ali i ostao bez jednog veznog igrača zbog ozljede.

Uoči okršaja Hrvatske U-21 s Engleskom u Vinkovcima, u uzvratnom susretu doigravanja za odlazak na Europsko prvenstvo u Češkoj iduće godine, na treningu se ozlijedio mladi, 17-godišnji vezni igrač Dinama Ante Ćorić.

Istegnuo je ligamente gležnja desne noge te neće kandidirati za ogled s Englezima, a propustit će i naredna dva susreta Modrih u Europskoj ligi, oba protiv Red Bulla iz Salzburga. Predviđa mu se ukupno tri tjedna stanke.

Izborniku Nenadu Gračanu iz seniorske reprezentacije stiže Alen Halilović, koji je u ponedjeljak navečer protiv Azerbajdžana u Osijeku ušao s klupe. Izbornik Niko Kovač dao mu je priliku upravo zato kako bi "lakše uhvatio ritam za susret s Englezima".

Za mladu su reprezentaciju mogli konkurirati još i Mateo Kovačić i Marcelo Brozović, no obojica su igrala u Gradskom vrtu od prve minute, a Kovačić je zbog ozljede aduktora bio prisiljen naputiti travnjak. Brozović je odigrao cijeli susret i postigao svoj reprezentativni prvijenac.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!