Nogomet

Bjeloruski izbornik podnio ostavku, Schuster zamijenio Kluiverta među kandidatima Gane

Borna Rupnik • utorak, 14.10.2014.
Bjeloruski izbornik podnio ostavku, Schuster zamijenio Kluiverta među kandidatima Gane
Foto: EPA

Ganska nogometna reprezentacija već neko vrijeme traži nasljednika Kwesija Appiaha, a u potragu za novim izbornikom kreću i u Bjelorusiji.

Nacionalna selekcija Bjelorusije ostala je bez izbornika nakon što je ostavku podnio Georgij Kondratijev po slabom startu u kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Francuskoj.

Bjelorusija je u prvom nastupu remizirala s Luksemburgom 1:1, a potom je izgubila od Ukrajine 2:0 i Slovačke 3:1. Kondratijev je na klupi reprezentacije bio od 2011. godine, poslije odlaska njemačkog trenera Bernda Stangea, no najveći mu je uspjeh bila prijateljska pobjeda nad Japanom.

Novog izbornika traže i u Gani, a iz utrke za tu funkciju povukao se bivši nizozemski reprezentativac Patrick Kluivert. Ganski nogometni savez stoga je odlučio dodati novo ime na listu kandidata, Bernda Schustera.

U Gani su već najavili pregovore s Avramom Grantom, Michelom Pontom, Juanom Ignacijom Jimenezom i Marcom Tardellijem, a svi su intervjui zakazani za 17. i 18. listopada, nakon čega bi trebala biti poznata konačna odluka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!