Košarka

Simonovih 15 poena u uvjerljivom slavlju Lokomotiva, vrlo dobri Planinić i Popović

Davor Kovačević • srijeda, 15.10.2014.
Simonovih 15 poena u uvjerljivom slavlju Lokomotiva, vrlo dobri Planinić i Popović

Četvrtak je donio nastavak Eurokupa, a u skupinama D, E i F bilo je tek manjih iznenađenja. Olimpija je slavila na vrućem terenu u Turskoj, a uvjerljive su pobjede upisali Popovićev Himki i Simonov Kuban, dok je Planinićeva Budućnost poražena u Latviji.

Himki deklasirao Rigu, Olimpija iznenadila u Turskoj

Ruski Himki jedan je od favorita ovogodišnjeg Eurokupa, a da ima visoke ambicije u ovom natjecanju pokazao je već u prvom kolu pobijedivši Rigu s 94:65 koja je, zanimljivo, imala više ubačaja za dva nego za tri.

Nakon izjednačene prve četvrtine Rusi su već do poluvremena riješili pitanje pobjednika, a ostatak susreta protekao je u dominaciji Himkija kojeg je sa 16 poena predvodio Rice, dok je Popović dodao deset poena. U gostujućim redovima najbolji je bio Gerald s 21 poenom.

Bešiktaš je na svom parketu dočekao slovensku Union Olimpiju, ali nije na dobar način započeo novu europsku sezonu. Slovenci su se osladili značajnom gostujućom pobjedom koju su skoro ispustili u posljednjim trenucima, nakon +18 iz posljednje četvrtine.

U pobjedu 70:68 13 poena ugradili su Salin i Kanačević, a kod domaćina najefikasniji je bio Johnson s 20 poena. Paolo Marinelli je dobio sedam minuta tijekom kojih je dohvatio jedan skok.

Szolnoki je u Eurokupu prikazao i svoje drugo lice. Poslije rovovskih i obrambenih bitaka u ABA ligi, protiv Zenita su odigrali izrazito efikasnu utakmicu, a nakon neizvjesne završnice i 96:94 dva su boda su ostala u Mađarskoj.

Svoju večer imali su Vojvoda i Jones koji su ubacili 25, odnosno 23 poena, a vrlo raspoložen je bio Hodge koji je za gostujuću momčad prikupio 25 poena.

Skupina D:
Himki – Riga 94:65
Bešiktaš – Olimpija 68:70
Szolnoki – Zenit St. Petersburg 96:94

Partizanu uvjerljiv poraz u Litvi

S neuvjerljivim predstavama nastavili su košarkaši Partizana te su nakon -20 protiv Cedevite, upisali su još jedan težak poraz. S uvjerljivih 92:65 bolji je bio Rytas čija pobjeda ni u jednom trenutku nije došla u pitanje.

Lukauskas i Leslie su se s 18 poena iskazali kod domaće momčadi, a s 12 poena i Milutinov su bili prvi strijelci Partizana.

Jednu od jačih utakmica dana odigrali su Banvitspor i Hapoel iz Jeruzalema. Izraelci su se nedavno okušali u kvalifikacijama Eurolige, ali morali su se zadovoljiti utješnim nastupom u Eurokupu.

Hapoel je tijekom utakmice imao i deset koševa viška, no Turci su to sve nadoknadili i u posljednjim minutama izvukli pobjedu s 80:76 u koju je 17 poena ugradio Meija, odnosno Dragičević 16. Jones je s 19 predvodio goste

Da će imati što za reći ove godine pokazao je rumunjski Ploiesti. Na gostovanju kod debitanta u europskim natjecanjima Oktjabra cijelu su utakmicu proveli u vodstvu i na koncu upisali zasluženu pobjedu s 81:75.

Kennedyjevih 19 poena za domaćine nije bilo dovoljno za išta više osim časnog poraza, dok je za Rumunje najvećih 15 poena ubacio Runkauskas.

Skupina E:
Lietuvos Rytas – Partizan 92:65
Banvitspor – Hapoel Jeruzalem 80:76
Oktjabr – Ploiesti 75:81

Simon raspoložen u uvjerljivoj pobjedi Kubana, Planinićevih 13 u porazu Budućnosti

Još jedan favorit ovog natjecanja, Lokomotiv iz Kubana, u dvoboju dva prošlosezonska euroligaša pokazao je veću kvalitetu. Iako se Stelmet lani u Euroligi predstavio kao čvrst domaćin, na ovosezonskoj europskoj premijeri nije se najbolje proveo.

Već nakon uvodnih deset minuta riješene su praktički sve dvojbe oko pobjednika kada je Lokomotiv imao 19 koševa viška i do kraja Rusi nisu dali nikakvu šansu domaćinu i s konačnih 97:78 odnijeli su pobjedu.

Uz Browna koji je postigao 23 poena, za Kuban je dobru utakmicu odigrao i Krunoslav Simon s 15 poena (4/8 trice). Kod indisponiranih domaćina izdignuo se Hosley s 14 poena.

Dobru formu iz ABA lige na europske parkete nije uspjela prenijeti podgorička Budućnost. Na gostovanju kod Ventspilsa na poluvremenu su bili u velikom zaostatku, a do kraja su uspjeli značajno smanjiti rezultat, no bez šanse da do kraja zakompliciraju pobjedu koja je s 82:75 pripala domaćinima.

Chatman je s 19 poena predvodio domaćine, a s druge strane ta je čast pripala Reynoldsu koji je postigao 18 poena. Darko Planinić bio je vrlo dobar i završio utakmicu s 13 poena, a Robert Rikić je dobio tri minute, ali bez učinka.

Iako je osvajanjem turskog Superkupa u utakmici s Fenerbahčeom, Karšiyaka pokazala kvalitetu na otvaranju sezone, na domaćem terenu iznenadio ih je grči PAOK i to nakon produžetka s 87:81.

Karšiyaka je imala i deset koševa prednosti, pet minuta prije kraja i devet, no Carter je dvije sekunde do isteka vremena stavio oba bacanja za produžetak u kojem se puno bolje snašao PAOK i tako ubilježio vrijednu pobjedu.

29 poena Palaciosa i 25 Dixona, koji su nosili domaću momčad, ostalo je nenagrađeno, a kod Grka je kvalitetnu partiju pružio Odum koji je ubacio 22 poena.

Skupina F:
Stelmet – Lokomotiv Kuban 78:97
Ventspils – Budućnost 82:75
Karšiyaka – PAOK 81:87

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.10.2014. u 00:07
    mali ispravak kod Khimkija i Rige,nije Riga imala vise ubacaja za 2 nego za 3 poena(10-9)..da je imala vise za 2 to i nebi bilo neko iznenadenje :)
    Obrisan korisnik