Nogomet

Albanski odgovor: "Srbija ne prihvaća odgovornost, nećemo dopustiti da se prikaže kao žrtva"

Borna Rupnik • četvrtak, 16.10.2014.
Albanski odgovor: "Srbija ne prihvaća odgovornost, nećemo dopustiti da se prikaže kao žrtva"
Foto: EPA

Albanski nogometni savez ponudio je svoje službeno viđenje događanja u beogradskom kaosu na kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Europsko prvenstvo u Francuskoj.

Nakon što je UEFA objavila početak disciplinskog postupka protiv Srbije i protiv Albanije zbog prekida u Beogradu, a Nogometni savez Srbije objavio svoje opširno priopćenje o zbivanjima, oglasio se i Albanski nogometni savez.

"S posjekotinama, modricama i krvavim glavama, albanska je reprezentacija razumljivo bila potresena i nije bila u stanju igrati ovako lijepu igru u ovako ružnoj situaciji. Mediji u Srbiji pokušavaju okriviti naše dečke i izmišljaju priče, čak i o uhićenju premijerovog brata.

Obeshrabrujuće je čitati priopćenje Nogometnog saveza Srbije, koji ne prihvaća odgovornost za neuspjelu organizaciju susreta. Srpska strana ne osuđuje nasilje, ekstremizam i rasizam, čime ga brani.

Bespilotna letjelica jedini je način za isticanje nacionalnih boja u u agresivnom, neprijateljskom okruženju, a u tom trenutku kaos je trajao već 40 minuta. Albanska se zastava smatra provokacijom, ali to je jedina zastava koju imamo.

Zbog istine i zbog pravde, ne želimo i nećemo dopustiti da se oni koji su izvršili nasilje nad nogometom prikazuju kao žrtve", stoji između ostaloga u priopćenju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.10.2014. u 11:03
    Tužno je to sve skupa da pravo kažem. Balkane moj... Da mi pred cijelim svijetom uvijek ispadamo najveće, da ne kažem što. Cjeli svijet je u banani, sve te zemlje (Njemačka, Francuska, Engleska, Sad....) koje se prave da su ne znam kakva gospoda, a radili su i rade takve grozote (svi navedeni i to... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2014. u 01:22
    Najveću pogrešku je napravio igrač Srbije što je sam išao dirati zastavu. Tu postoji osiguranje koje je zaduženo za uklanjanje svega što ne pripada terenu i samome stadionu.. Samo što su se oni skoncentrirali na druge stvari.. Velika je to provokacija bila sa letjelicom koja nije lijepa i ugodna da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2014. u 01:02
    Vec nam je dovoljno lijepo bilo kada smo gledali zastave Velike Srbije..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2014. u 01:00
    Nisam dojma da je Kolarov smirivao tenzije kod starta Šimunića, za razliku od Ivanovića. Ali to najbolje zna sam Šimunić..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.10.2014. u 22:44
    Mislim da imam resenje za sve Hrvate koji samo iz mrznje prema Srbiji podrzavaju Albansku stranu. Sledeci put Velika Albanije treba da obuhvata i Hrvatsku. Onda ce svima biti lepse.
    Obrisan korisnik