Košarka

Spanoulis rastužio Valenciju, Marjanović i Zvezda razveselili Kombank Arenu

Davor Kovačević • petak, 17.10.2014.
Spanoulis rastužio Valenciju, Marjanović i Zvezda razveselili Kombank Arenu
Foto: EPA

Uvodno kolo skupine D Eurolige pobjedama su zaključili Olympiakos, koji je slavio na neugodnom gostovanju u Valenciji, te Crvena zvezda koja je na domaćem terenu bila bolja od Olympiakosa.

Valencia - Olympiakos 68:71

Proteklih dana u redovima grčkog Olympiakosa bilo je poprilično burno. Najprije je dosadašnji trener Bartzokas nakon kup poraza od Panathinaikosa ponudio ostavku, a onda su se zaredale brojne ozljede i nije dobro izgledao uvod pred otvaranje europske sezone.

Valencia Velimira Perasovića osvajanjem Eurokupa prošle sezone izborila je nastup u Euroligi, ali prvi ovosezonski neće pamtiti po dobrom. Ranjeni Olympiakos bio je dobra prilika za bodove, no kao i nebrojeno puta do sada, kada je bilo najpotrebnije za grčku momčad se ukazao Vasilis Spanoulis.

Koliko je utakmica bila izjednačena govori i podatak da je najveću prednost na utakmici imao Olympiakos i to od šest razlike tijekom treće četvrtine. Sa 66:66 ušlo se u posljednju minutu, Sloukas je u prednost doveo goste, zatim je Lončar bio miran s linije slobodnih bacanja, a nakon Spanoulisovog promašaja lopta je završila u Olympiakosovim rukama te je Sloukas jednim bacanjem doveo svoju momčad na 69:68, a promašivši drugo skočio je u napadu i dobio još dvije prilike koje je realizirao i za Valenciju potom nije ostalo vremena da tricom izbori produžetke.

Spanoulis je na koncu završio dvoboj s 21 poenom uz pet asistencija, a u ključnim trenucima iskazao se Sloukas koji je na kraju prikupio 14 poena, jednako kao i Lojeski. Oliver Laffayete zaigrao je protiv svoje bivše momčadi i postigao četiri poena i podijelio pet lopti. Kod domaćina je najbolji bio Harangody s 14 poena, a Lončar je utakmicu završio s osam poena u 16 minuta.

Crvena zvezda - Galatasaray 76:68

Užarena atmosfera Kombank Arene bila je veliki poticaj košarkašima Crvene zvezde koji su fantastičnom predstavom nadvisili turski Galatasaray. Četvrtfinalist prošlogodišnje Eurolige nije imao odgovora na agresivnu Zvezdu, kao ni na stasitog Bobana Marjanovića koji je bio najbolji igrač utakmice.

Domaćini su poveli s 15:10, a onda su serijom 10-0 gosti preselili prednost na svoju stranu i od tada su ostatak utakmice proveli u Zvezdinoj sjeni. Srpski predstavnik je uzvratio jednakom mjerom i do kraja poluvremena stigao na visokih 46:30. Poptuno su domaći košarkaši kontrolirali utakmicu, a gosti nisu mogli učiniti ništa više, osim što su ublažili poraz na kraju utakmice.

Marjanović je završio utakmicu s double-double učinkom te je uz 22 poena prikupio i deset skokova. Pobjedi Zvezde pridonijela je i dobra partija Williamsa koji je ubacio 15 poena i podijelio sedam asistencija. Galatasaray nije imao previše raspoloženih igrača, samo su dvojica bila dvocifrena, Erceg sa 17 poena i Aradori s 11.

Euroliga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Baskonia88:69Neptunas
Crvena zvezda76:68Galatasaray
Valencia68:71Olympiakos
1Olympiakos 82+37
2Crvena zvezda 64+56
3Baskonia 55+5
4Galatasaray 46-15
5Neptunas 46-94
6Valencia 37+11

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.10.2014. u 15:00
    Zvezda je odlicna, a svi mladi i zeljni dokazivanja, kao pitbulovi su u odbrani, atlete skocni agresivni i za 5 minuta prave serije gde se odlepe na 20 razlike. Cak i protiv ovakvog protivnika. tesko ce se bilo ko naigrati kosarke u areni.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2014. u 12:24
    ova atmosfera u Kombank areni je cudesno nesto za vidjet,tesko je i izgubit kad te bodri 17 000 ljudi kao sinoc..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2014. u 10:18
    Zvezda pokazuje da se ne šali. Definitivno uvjerljivo najjača ekipa u ABA ligi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2014. u 08:27
    Utakmica Valencije i Olympiakosa je bila intenziteta F4-a Eurolige. Pravi rat. Perasovi su jako dobri , ali nisu mogli protiv jučer odličnog Spanoulisa.
    Obrisan korisnik