Košarka

U dvoboju debitanata Novgorod spasio pobjedu protiv Dinamo Sassarija

Branimir Korać • petak, 17.10.2014.
U dvoboju debitanata Novgorod spasio pobjedu protiv Dinamo Sassarija
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Svoju prvu utakmicu u Euroligi u povijesti odigrali su Nižnji Novgorod i Dinamo Sassari. Uspješniji su bili Rusi koji su si u završnici susreta malo zakomplicirali posao, ali su na kraju izvukli pobjedu 88:86...

Premijerni dvoboj Novgoroda i Sassarija u Euroligi očekivano je donio utakmicu na veliki broj poena, a Novgorod je u konačnici bio bolji s 88:86. Susret je mogao otići i na drugu stranu, imali su Talijani napad za produžetak, no nisu ga iskoristili.

Talijani su među najnepredvidljivijim momčadima u Euroligi, njihov uspjeh najviše ovisi o šutu, a u ovom susretu on je dosta varirao. Kvota od gotovo 30 trica po susretu je skoro ispucana, međutim 11 trica nije bilo dovoljno.

Počelo je sjajno za goste, Novgorod je u početku susreta bio vrlo nervozan i njegovi igrači nisu mogli baš ništa ubaciti. S druge strane napad Sassarija funkcionirao je vrlo dobro i gosti su u sedmoj minuti imali visoku prednost 26:7.

Tu je utakmica počela za Novgorod koji je u tom razdoblju proigrao i serijom 10:1 na kraju prve i početkom druge dionice uspio se vratiti u utakmicu. Još neko vrijeme Sassari je bio na rubu dvoznamenkaste prednosti, no sredinom druge četvrtine Semenov, Hvostov i Kinsey dovode Novgorod na samo tri poena zaostatka.

Na poluvrijeme se otišlo s prednosti gostiju 47:43 da bi odmah na početku drugog dijela Novgorod stigao do preokreta i po prvi put u susretu poveo. Serijom 7:0 došao je do 50:47, polako se odmaknuo i do 6-7 poena prednosti i do kraja susreta nije ispuštao vodstvo.

Četiri minute prije kraja bilo je 82:72 za domaćina i činilo se da će bez stresova doći do pobjede, međutim u završnici je Novgorod ipak uspio zakomplicirati si život.

Kod vodstva 88:86 devet sekundi prije kraja domaćin je izgubio loptu kod izvođenja, Sassari je dobio dovoljno vremena za posljednji napad, ali ulaz Jeromea Dysona nije realiziran iz dosta teške pozicije i moglo je započeti slavlje Rusa.

Predvodili su ih Tarence Kinsey sa 17 poena (5/13) i sedam skokova te s po 16 poena Artjom Parahuski (6/10, osam skokova) i Trey Thompkins (7/12, pet skokova). Kod Dinama po 17 poena ubacili su David Logan (7/15, pet asistencija) i Jerome Dyson (7/18).

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Anadolu Efes82:76Uniks Kazan
Nižnji Novgorod88:86Banco di Sardegna Sassari
Real Madrid80:71Žalgiris
1Real Madrid 82+98
2Anadolu Efes 64+27
3Uniks Kazan 55+30
4Žalgiris 55+5
5Nižnji Novgorod 55-59
6Banco di Sardegna Sassari 19-101

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!