Rukomet

Zagrebaši u Logronu protiv Naturhouse La Rioje traže nove europske bodove

Zvonka Keliš • subota, 18.10.2014.
Zagrebaši u Logronu protiv Naturhouse La Rioje traže nove europske bodove

Hrvatski rukometni prvak ove subote kreće u novi europski dvoboj u sklopu kojeg ga u španjolskom Logronu čeka motivirana Naturhouse La Rioja željna povratka na pobjedničke staze, posebice pred svojim navijačima. Zagrebaši, pak, traže nastavak dobrih rezultata u Ligi prvaka kako bi ove sezone konačno ostvarili svoj toliko željeni cilj prolaska u osminu finala natjecanja.

Momčad PPD Zagreba okrenula se ovoga tjedna četvrtom kolu najelitnijeg europskog klupskog natjecanja koje joj ove subote u španjolskom Logronu donosi dvoboj s drugim španjolskim predstavnikom u Ligi prvaka, ekipom Naturhouse La Rioje. Zagrebaši će tako krenuti po nastavak pobjedničkog niza i novi dobar europski rezultat, dok će La Rioja nošena svojim navijačima pokušati osigurati drugo ovosezonsko slavlje i što bolju poziciju u daljnjoj borbi za osminu finala natjecanja.

Zagrebaši su protekle subote iza sebe ostavili veliku borbu s makedonskim Metalurgom, ali i konačno slavlje 19:17 nad gostima iz Makedonije te nakon tri odigrana kola drže lijepo treće mjesto na ljestvici skupine A. Iza sebe su hrvatski prvaci, također, ostavili i veliko i iznenađujuće slavlje nad Kielom na europskom otvaranju sezone, a iako je potom upisan poraz od PSG-a, povratak pobjedama osiguran je upravo preko Metalurga čime se rukometaši PPD Zagreba drže na vrlo dobroj poziciji u skupini uoči susreta u Španjolskoj te je njihov europski dosadašnji put ove sezone krenuo na najbolji mogući način.

Uz trenera Veselina Vujovića, nakon odrađene suspenzije EHF-a, na klupi Zagrebaši su se namučili protiv Metalurga, velika borba sigurno ih očekuje u Logronu nakon čega slijedi i povratak regionalnim susretima te samim time i gostovanje kod mađarskog Veszprema uz nov velik i težak dvoboj. U samoj SEHA GSS ligi vrijedi istaknuti kako je PPD Zagreb na petoj poziciji s tri slavlja u pet odigranih susreta, no čeka ga još također velik regionalni posao u borbi za Final Four.

"Pobjeda u Španjolskoj bi nam mnogo značila nakon ove dvije pobjede u prva tri kola Lige prvaka. Dobro smo se pripremili i znamo sve njihove prednosti i nedostatke. Najvažnije je da smo svi zdravi i da su moji zglobovi napokon dobro. Recept za pobjedu znamo, ali sada sve to što smo se dogovorili na treningu treba primijeniti u igri. Siguran sam da se u Zagreb vraćamo s nova dva boda", izjavio je prije susreta s La Riojom Vuglač.

Također vrijedi istaknuti kako su zagrebački Lavovi u Španjolsku otputovali s oporavljenim Marijom Vuglačem koji bi uvelike trebao pomoći svojoj momčadi, dok su u Zagrebu ostali Mateo Lukačec, kao i Teo Čorić, ali i Stipe Mandalinić koji se i dalje oporavlja od ozljede. No, u Logronu se nalaze i dalje itekako dobro raspoloženi vratar Filip Ivić, kao i kapetan Zlatko Horvat koji ne staje s dobrim izdanjima, a kada je obrana čvrsta i agresivna kakvu trener želi od svojih momaka, a vanjski se šuteri razbude i pokažu što znaju, uz sve raspoloženijeg i borbenijeg Iliju Brozovića na crti, dobar nastup ne bi trebao izostati.

Uoči samog susreta s La Riojom trener PPD Zagreba kazao je: "Za razliku od posljednje utakmice s Metalurgom dobili smo Vuglača koji se djelomično oporavio. Nekako smo sličnih ambicija u ovom susretu, i La Rioja i mi mislimo da možemo pobijediti u ovoj utakmici. La Rioja igra izuzetno brz i atipičan rukomet za ovo što mi radimo, njeni rukometaši pokušavaju završiti akciju u sedam, osam sekundi nakon čega rade izmjene, dosta brzo završavaju napade i samim time imaju velik broj napada tijekom susreta."

"Mi imamo nešto veću kontrolu utakmice, igre i šuta. Oni imaju mnogo više slobode, a kada se ona spriječi, kada se odigra čvršće, u tim trenucima rade greške. Trudit ćemo se iskoristiti njihove greške, iako smatram da je to jako kvalitetna ekipa, bez sumnje će se plasirati u daljnju fazu natjecanja i može igrati lakše protiv jakih i velikih protivnika od nas. Ima dobro pokrivene sve pozicije i u svakom slučaju neće nam biti lako, iako sam ja optimist i smatram da imamo šanse za pobjedu", nadodao je Vujović.

U svoju drugu sezonu u Ligi prvaka momčad Naturhouse La Rioje ušla je sa zanimljivim i dobranim promjenama u svojim redovima. Naime, po odlasku desetorice igrača, točnije umirovljenju njih četvero, osam se novih lica našlo u Logronu, a među njima i dvojica vrhunskih krila koji su posljednji puta zajedno branili boje moćne Barcelone, a sada zajedno pune mreže suparnika La Rioje.

Juanin Garcia i Albert Rocas tako su, uz najkorisnijeg igrača Svjetskog juniorskog prvenstva 2013. godine, Šveđanina Philipa Stenmalma, te sigurnog vratara Gurutza Aguinagaldea, brata španjolskog pivota Julena Aguinagaldea, postali predvodnici španjolskog viceprvaka koji se nada da će ove sezone stići do toliko željene osmine finala Lige prvaka koja mu je u protekloj debitantskoj sezoni izmakla za dlaku.

Migallon: "Iz Zagrebove djece izrasli su veliki igrači"

Desni vanjski La Rioje te bivši igrač Atletico de Madrida Miguel Sanchez Migallon netom prije dvoboja s hrvatskim prvakom otkrio je: "Zagreb je povijesna momčad u Ligi prvaka i iz njegove su djece izrasli veliki igrači. Bit će ovo teška i komplicirana utakmica, no dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili. Suprotstavit ćemo se Zagrebu s velikom nadom. Uz to, igramo kod kuće i to će nam dati mnogo snage. U izjednačenim utakmicama podrška navijača presudi utakmicu, ona je ključni faktor."

Na taj put krenula je La Rioja ove sezone uvjerljivim slavljem 39:31 nad Meškov Brestom da bi potom pretrpjela poraze od Kiela (32:34) te PSG-a (25:32), iako je obje momčadi, a posebice njemačkog prvaka dobrano namučila i stvorila mu velike probleme na putu prema pobjedi. U domaćoj Asobal ligi, pak, La Rioja drži sigurno treće mjesto sa šest slavlja te jednim porazom u sedam do sada odigranih kola te ponovno napada konačnu poziciju španjolskog viceprvaka, odnosno, obranu iste.

Dan prije samog susreta sa Zagrebom trener Naturhouse La Rioje Jesus Javier Gonzalez Fernandez za službene je klupske stranice rekao: "Domaće utakmice su ključne utakmice. Ukoliko igramo kao protiv PSG-a i Kiela smatram da imamo mogućnosti za pobjedu. Trenutno je Zagreb na nešto višoj poziciji od nas u skupini, naime, pobijedio je Kiel. No, radi se o teškom protivniku, s velikim igračima i moramo se dobro boriti za što višu poziciju na ljestvici kako bi imali opcije. Pobjeda protiv Zagreba bila bi velik korak za nas."

Nastavio je potom strateg La Rioje: "Zagreb ima igrače s odličnom sadašnjošću i još boljom budućnosti. To su vrlo dobro igrači u igri jedan na jedan, kao i u vanjskoj liniji. Imaju vrlo agresivnu obranu, a 5-1 i 6-0 obrane su teške za proći. Mi sm ekipa s najmanjim izgledima i kojoj je najteže proći skupinu, no imamo nadu da će kvaliteta prevladati nad izgledima."

Zasigurno dobar i zanimljiv dvoboj, uz veliku borbu za nove i uistinu željene europske bodove u Logronu, ove subote ne bi trebao izostati stoga vrijedi vidjeti mogu li Zagrebaši zaustaviti brze španjolske napade i poremetiti ritam svom suparniku koji će se potruditi pred svojim navijačima vratiti na pobjedničke staze u Europi.

Susret četvrtog kola Lige prvaka između Naturhouse La Rioje i PPD Zagreba počinje u 18 sati.

Foto: Matija Hećimović

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Metalurg Skoplje27:42Kiel
La Rioja22:21RK Zagreb
Meškov Brest28:29Paris Saint-Germain
1Kiel 10322:259+6318
2Paris Saint-Germain 10297:266+3112
3RK Zagreb 10241:248-712
4La Rioja 10305:30509
5Meškov Brest 10267:293-266
6Metalurg Skoplje 10233:294-613

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!