Rukomet

Vujović: "Nedostatak rotacije i tehničke pogreške dozvolili su La Rioji lake pogotke"

Zvonka Keliš • subota, 18.10.2014.
Vujović: "Nedostatak rotacije i tehničke pogreške dozvolili su La Rioji lake pogotke"
Foto: Davor Sajko

Momčad PPD Zagreba u gostima je kod Naturhouse La Rioje, u sklopu četvrtog kola Lige prvaka, minimalno poražena od domaćina iz Logrona koji je tako upisao svoju drugu ovosezonsku europsku pobjedu, dok su Zagrebaši stigli do drugog poraza. Razloga za zadovoljstvo stoga nije bilo u Zagrebovim redovima, a viđenje susreta ponudili su trener Veselin Vujović te vratar Filip Ivić.

Rukometaši PPD Zagreba poraženi su u četvrtom kolu Lige prvaka, a bolja je na svom terenu sportske dvorane u Logronu bila ekipa Naturhouse La Rioje. Nakon velike borbe punih 60 minuta, španjolski je viceprvak susret prelomio pred sam kraj dvoboja te je tako uz minimalno slavlje 22:21 osigurao i nova dva europska boda.

Kratak je netom nakon poraza svoje momčadi bio trener PPD Zagreba Veselin Vujović koji je kazao: "Izgubili smo jedan razlike u utakmici u kojoj smo dominirali 50 minuta. Primili smo 22 gola od ekipe koja je i Kielu i Meškovu dala više od 30 golova, dakle, ekipe koja daje mnogo golova."

Nastavio je potom Zagrebov strateg: "Kontrolirali smo La Riojinu kontru, jako smo se dobro vraćali, držali utakmicu u svojim rukama, no nedostatak vanjskih igrača i rotacije na tim pozicijama uz nekoliko tehničkih pogrešaka u drugome poluvremenu dozvolili su La Rioji da postigne lake golove jer ona nije mogla postizati lake golove na naše obrane, ali tada je ušla u utakmicu, malo se publika probudila, napravila je klasično i iskusno napadanje na našu zonu, dakle, uz veliki broj lopti na pivota i tada je velik broj prekršaja rezultirao isključenjima. Suci su to kažnjavali i sve to je rezultat kako je sama utakmica i završila."

Razloga za zadovoljstvo nije imao ni vratara Filip Ivić koji je netom nakon susreta izjavio: "Teško je bilo što reći, borili smo se od prve do posljednje minute. Vodili smo gotovo cijelu utakmicu, no La Rioja je u 55. minuti povela. Užasno mi je žao što smo izgubili ta dva boda i smatram da ćemo u Zagrebu biti mnogo bolji te da ćemo tu utakmicu pobijediti."

Za kraj je Ivić, koji je u susretu sakupio 13 obrana, dodao: "Moramo sada prespavati ovo i pogledati svoje pogreške. Kažem, grizli smo od prve do posljednje minute, ali La Rioja je pred kraj imala malo više sreće. Sada se moramo okrenuti novim utakmicama, slijede dvije utakmice SEHA lige i nakon nastupa za reprezentaciju ponovno slijedi Liga prvaka."

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Metalurg Skoplje27:42Kiel
La Rioja22:21RK Zagreb
Meškov Brest28:29Paris Saint-Germain
1Kiel 10322:259+6318
2Paris Saint-Germain 10297:266+3112
3RK Zagreb 10241:248-712
4La Rioja 10305:30509
5Meškov Brest 10267:293-266
6Metalurg Skoplje 10233:294-613

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!