Nogomet

Video: Pet pogodaka Luiza Adriana u "sedmici" Šahtara, Quaresma za slavlje Porta protiv Bilbaa

Davor Mikulić • utorak, 21.10.2014.
Video: Pet pogodaka Luiza Adriana u "sedmici" Šahtara, Quaresma za slavlje Porta protiv Bilbaa
Foto: EPA

U prvom kolu grupne faze Lige prvaka BATE je upisao poraz 6:0 u Portugalu, a danas su na svom terenu dobili i jedan više. Uvjerljiv je bio Šahtar našeg Darija Srne uz čak pet pogodaka Luiza Adriana. Do druge pobjede i prvog mjesta u skupini stigao je Porto koji je bio bolji od Athletic Bilbaa...

Nakon početnog poraza, a zatim i pobjede, BATE je u trećem kolu na domaćem terenu doživio potpuni potop od gostiju iz Donjecka. Pitanje pobjednika riješeno je već u prvom dijelu susreta pred kraj kojeg je Šahtar postigao čak četiri pogotka u periodu od samo devet minuta.

Mrežu domaćeg vratara Chernika načeo je Alex već u 11. minuti kada je pogodio mrežu nakon odlične lopte Taisona, a u 28. minuti rezultat je s bijele točke povisio Adriano.

Samo sedam minuta je prošlo kada je strijelac bio i Douglas na novu asistenciju Taisona, da bi u narednih osam minuta Adriano postigao još tri pogotka. Na odmor se otišlo s velikih 0:6, a sasvim očekivano, ritam gostiju u nastavku je bio nešto slabiji.

Ipak, deset minuta prije kraja susreta prekršaj za najstrožu kaznu napravio je Filip Mladenović. Siguran realizator za peti pogodak na ovom susretu i konačnih 0:7 bio je Luiz Adriano.

Kao kapetan goste je predvodio Darijo Srna koji je odradio svih 90 minuta.


Zanimljivo je bilo i u drugom susretu skupine H u kojem su snage odmjerili domaćin Porto i Athletic iz Bilbaa. Portugalci su bolje otvorili susret, imali nešto više pokušaja, kao i loptu u svom posjedu, no gostujuća mreža zatresla se tek u posljednjoj minuti prvog dijela.

Herrera je na desetak metara od Iraizoza dočekao loptu Quintera i iz prve neobranjivo pogodio lijevu stranu njegovih vrata.

Gosti su nastavak otvorili pokušajem Guillerma Fernandeza iz 51. minute koji je bez većih problema obranio Fabiano, no nemoćan je bio sedam minuta poslije kada je strijelac bio upravo Fernandez. Etxebarria mu je poslao odličnu loptu, a on ju prima, oslobađa se svog čuvara i između trojice braniča šalje u mrežu.

Međutim, nije dugo trebalo domaćinu kako bi došao do drugog vodstva na susretu. Petnaest minuta prije kraja loptu je dobio Ricardo Quaresma i sjajnim udarcem, uz pomoć vratnice, postavio konačan rezultat.

Do kraja je svaka momčad imala po jednu dobru priliku, no udarac Laportea zaustavio je Fabiano, dok je Jacksonu Martinezu nedostajalo preciznosti.

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Porto2:1Athletic Bilbao
BATE Borisov0:7Šahtar
1Porto 616:4+1214
2Šahtar 615:4+119
3Athletic Bilbao 65:6-17
4BATE Borisov 62:24-223

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.10.2014. u 23:34
    bate za razliku od dinama već ima 3 boda,tak da nikako ne može bit gori :-)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.10.2014. u 23:10
    ajmo BATE u istom ritmu dalje, Dinamo će vam biti zahvalan :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.10.2014. u 23:07
    nije dugo trajao rekord Messija od 5 komada,bravo Luiz... a golman Bilbaa je bas bezveze intervenirao kod gola Quaresme,boze sacuvaj
    Obrisan korisnik