Nogomet

Video: Subašić sačuvao bod Monacu, Bayer Leverkusen u nastavku slomio Zenit

Borna Rupnik • srijeda, 22.10.2014.
Video: Subašić sačuvao bod Monacu, Bayer Leverkusen u nastavku slomio Zenit
Foto: EPA

Benfica je na gostovanju kod Monaca uzela svoj prvi bod u ovosezonskoj Ligi prvaka, makar je mogla i do sva tri, a Apotekari su usrećili svoje navijače u Leverkusenu.

Bayer Leverkusen - Zenit St. Peterburg 2:0
Donati 58', Papadopoulos 63'

Nakon uvodnog poraza kod Monaca, Bayer iz Leverkusena s dvije je uzastopne pobjede preuzeo vrh Skupine C. Prvo poluvrijeme dvoboja sa Zenitom neće se dugo pamtiti, a njemačka je momčad svoju inicijativu u pogotke pretvorila u nastavku.

Prostor za udarac otvorio se u 58. minuti Donatiju, koji s ruba kaznenog prostora precizno cilja donji kut Zenitovog gola. Samo pet minuta poslije Calhanoglu je ubacio iz prekida, a Papadopoulos glavom zapečatio sudbinu Rusa.

Apotekari su utakmicu završili s desetoricom, s obzirom da je brazilski branič Wendell zaradio drugi žuti karton u 79. minuti dvoboja. No, zadržali su sva tri boda u Leverkusenu.

Mladi hrvatski branič Tin Jedvaj ovoga je puta počeo na klupi, a priliku je dobio od 82. minute, umjesto Calhanoglua, kada je domaćin zatvarao utakmicu. Pričuvni vratar Bayera, Dario Krešić, svih je 90 minuta na klupi.


Monaco - Benfica 0:0

Monaco i Benfica odigrali su utakmicu bez pogodaka ponajviše zahvaljujući reprezentativnom vrataru Danijelu Subašiću, koji je u drugom poluvremenu sjajno obranio nekoliko udaraca gostujućih igrača i tako sačuvao mrežu svoje momčadi.

Prvo je poluvrijeme proteklo bez većih uzbuđenja, a Benfica je petnaestak minuta prije kraja ostala bez isključenog Lisandra Lopeza, zbog prekršaja na Moutinhu.

Monacov branič Raggi u sudačkoj je nadoknadi imao priliku donijeti domaćinu sva tri boda, ali je njegov udarac glavom prošao pored vratnice.

Portugalci su tako nakon tri odigrana kola još uvijek bez pobjede, sa samo jednim osvojenim bodom.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Monaco0:0Benfica
Bayer Leverkusen2:0Zenit
1Monaco 64:1+311
2Bayer Leverkusen 67:4+310
3Zenit 64:6-27
4Benfica 62:6-45

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!