Nogomet

Video: Celtic upisao pobjedu protiv Astre, Interu bod iz susreta sa St. Etienneom

Davor Mikulić • petak, 24.10.2014.
Video: Celtic upisao pobjedu protiv Astre, Interu bod iz susreta sa St. Etienneom
Foto: EPA

Hrvatski nogometaši u grupama E i F danas nisu imali dan koji će baš pamtiti. Strinić i Kalinić poraženi su od Qarabaga, a Mateo Kovačić je osvojio samo jedan bod protiv St. Etiennea, jednako kao i trojac u Panathinaikosu koji je neporažen ostao u Nizozemskoj...

Celtic - Astra 2:1

Drugu pobjedu na svom je terenu ostvario škotski prvak Celtic koji je ugostio Astru, jedinu momčad bez bodova u skupini D. Početni rezultat su gosti držali sve do 73. minute, a onda su u periodu od samo šest minuta primili dva pogotka.

Mogla je rumunjska momčad povesti u 68. minuti kada je Pliatsikas odlično prošao kroz domaću obranu, no u završnici mu je nedostajalo preciznosti, a kazna je stigla nakon samo pet minuta. Stefan Šćepović je na drugoj vratnici odlično reagirao nakon ubačaja s lijeve strane i uz pomoć grede loptu glavom poslao u mrežu.

U 79. minuti Celtic je imao već 2:0. Ovoga puta strijelac je bio Stefan Johansen koji se najbolje snašao nakon odbijanca i zatresao Lungovu mrežu, no nakon samo dvije minute do pogotka su došli i gosti. William je uposlio Gabriela Enachea kojem nije bilo problem zabiti iz blizine.

Veliku priliku da se upiše među strijelce imao je i Biram Kayal u 83. minuti. Primirio je loptu i gađao, no malo pored desne vratnice gostujućeg vratara, a vrlo slično reagirao je i Šćepović u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Dnipro - Qarabag 0:1

Za jedno od većih iznenađenja dana pobrinuo se Qarabag odnijevši puni plijen iz susreta s Dniprom koji se igrao na neutralnom terenu. Ukrajinskoj momčadi nije mogao pomoći niti hrvatski dvojac Kalinić - Strinić koji je odradio cijeli susret.

Ukrajinci su ostavili nešto bolji dojam u prvom dijelu susreta, no na odmor su s prednošću ipak otišli igrači Qarabaga pogotkom iz 21. minute. Muram se sam izborio za priliku i s desetak metara pored dvojice igrača Dnipra sjajno pogodio suprotni kut vratara Boyka.

Nastavak susreta protekao je u apsolutnoj dominaciji Ukrajinaca, no niti jednu od svojih prigoda nisu uspjeli pretvoriti u pogodak. Jedinu opasniju priliku za goste imao je strijelac Muarem, no lopta nije pronašla put do mreže.

Dnipro je nakon tri odigrana kola posljednja momčad skupine F sa samo jednim osvojenim bodom.

Inter - St. Etienne 0:0

U drugom susretu iste skupine odigranom u Milanu, domaći Inter nije uspio slaviti protiv St. Etiennea. Pogodaka tamo nije bilo, iako je svaka momčad imala svojih prilika.

Mauro Icardi je mogao dovesti domaćina u vodstvo kada je u 12. minuti pucao neprecizno nakon što je primio odličnu loptu, a u 25. minuti je na suprotnoj strani uzvratio Kevin Theophile-Catherine, no također neprecizno. Za domaćeg je vratara bilo opasno i u posljednjoj minuti kada je dalekometnim udarcem pokušao Tabanou, ali bez promjena rezultata.

Prvu veću prijetnju domaćin je u nastavku priredio u 63. minuti kada je vratar Ruffier zaustavio udarac Kuzmanovića, a onda su gosti u razmaku od samo dvije minute imali dvije odlične prilike. Prvo je Tabanou zaprijetio u 69. minuti, a zatim i Hamouma, no oba puta siguran je bio Juan Carizzo.

Mateo Kovačić je u redovima Intera odigrao svih 90 minuta.

Estoril - Dinamo Moskva 1:2

Do važne pobjede na gostovanju kod Estorila stigao je moskovski Dinamo koji nakon tri odigrana kola jedini ima maksimalan učinak u skupini E, iako je domaćin veliki dio utakmice držao loptu u svojim nogama, te imao nešto više prigoda. Oba vratara sačuvala su svoje mreže tijekom prvih 45 minuta, no u nastavku su gledatelji vidjeli tri pogotka.

Samo osam minuta igre u drugom poluvremenu bilo je dovoljno da Kokorin odličnim udarcem iz daljine, ali i uz pomoć obiju vratnica, dovede goste u vodstvo. Taj se rezultat održao do 80. minute, a onda je Dinamo stigao i do drugog pogotka, iako je šest minuta ranije mogao izjednačiti Kleber koji nije realizirao najstrožu kaznu. Odličan ubačaj Noboe s desne strane glavom je u mrežu skrenuo Žirkov.

Domaćin je uspio doći do pogotka, ali tek u petoj minuti sudačke nadoknade pa vremena za bilo što drugo jednostavno više nije bilo. Tavares je bio strijelac sjajnim udarcem pod gredu.

PSV - Panathinaikos 1:1

Vrlo blizu druge pobjede bio je i nizozemski PSV koji je se na kraju ipak morao zadovoljiti jednim bodom protiv Panathinaikosa. Bolje su domaći igrači otvorili susret i u 17. minuti bili vrlo blizu pogotka. Depay je pucao iz slobodnog udarca, no vodstvu se ispriječila greda. Pogodak je ipak stigao dvije minute prije odlaska na predah, a strijelac je bio upravo Depay. Sam je izašao pred vratara Steelea, obišao ga i bez problema pogodio praznu mrežu.

Veliku je priliku u 74. minuti propustio Luuk de Jong kada je s pet metara mogao potvrditi pobjedu svoje momčadi, no to je zaustavio vratar, jednako kao i pokušaj Mladena Petrića na drugoj strani. Ipak, gosti su uspjeli izjednačiti tri minute prije kraja susreta kada je konačan rezultat postavio Ajagun.

Od 89. minute domaćin je imao igrača manje na terenu nakon što je igru zbog dva žuta kartona morao napustiti Bruma, ali bez posljedica.

Gordon Schildenfeld je jedini od hrvatskih igrača odigrao svih 90 minuta. Danijel Pranjić je izašao nakon sat vremena igre, dok je petnaest minuta poslije priliku dobio Mladen Petrić.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Salzburg4:2Dinamo
Celtic2:1Astra Giurgiu
1Salzburg 621:8+1316
2Celtic 610:11-18
3Dinamo 612:15-36
4Astra Giurgiu 66:15-94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!