Nogomet

Mamić: "Zaslužena pobjeda Salzburga. Bili su bolji u svim segmentima igre. Moramo ići dalje"

Niko Rukavina • petak, 24.10.2014.
Mamić: "Zaslužena pobjeda Salzburga. Bili su bolji u svim segmentima igre. Moramo ići dalje"
Foto: EPA

U pljuskom okupanom Salzburgu, Dinamo je doživio uvjerljiv poraz od domaće momčadi. Na kraju, Modri su mogli stradati i uvjerljivije, no od apsolutnog "potopa" spasio ih je golman Eduardo te Ademi i Henriquez koji su zabili počasne pogotke. Dinamo i dalje ovisi sam o sebi, no za prolaz će vjerojatno trebati maksimalan učinak iz preostale tri utakmice.

Iako je Dinamo večeras izgubio s 4:2, s obzirom na prikazano na terenu i činjenicu da je najbolji igrač Modrih bio golman Eduardo, na kraju mogu biti zadovoljni takvim rezultatom.

"Zaslužena pobjeda Salzburga. Ovim putem im čestitam. Bili su brži, bolji i koncentriraniji. Mi nismo iskoristili svoje šanse kod 0:1, to nam se često događa da nismo konsekventni kad dođemo u šansu za gol. Prvo poluvrijeme je bilo dosta izjednačeno, no nakon trećeg gola došlo je do potpunog raspada sistema, iako smo pokušali to spriječiti. Sreća na dva gola jer su ublažila poraz. Nažalost, Eduardo je probranio tek pred kraj utakmice. Iz ove utakmice moramo izvući pouke, biti bolji nego večeras. Salzburg je u svakom segmentu igre bio bolja momčad od nas i to je odraz konačnog rezultata", rekao je nakon utakmice "pokisli" trener Modrih.

Dinamo se nakon ovog poraza nalazi u nezavidnoj situaciji. Ima četiri boda manje od vodećih Salzburga i Celtica. No, protiv obje ekipe mora još igrati u Maksimiru. Sljedeća utakmica na rasporedu je za dva tjedna protiv večerašnjeg "krvnika".

"Naravno da situacija nije ugodna, no ostale su još tri utakmice. Moramo početi iskorištavati šanse. Ovo je nogomet i jednostavno moramo ići dalje", rekao je Mamić.

Boljeg raspoloženja nije bio ni strijelac prvog Dinamovog pogotka kod rezultata 0:4, Arijan Ademi: "Vjerujem da smo svi dali sve od sebe. Žao mi je što smo izgubili, a moglo je biti i gore. U prvom dijelu smo pokazali da možemo, imali smo i nekakve šanse. Mislim da smo ovim porazom nešto i naučili i da ćemo ih za dva tjedna dočekati spremni", rekao je nakon utakmice makedonski reprezentativac.

U posljednje 22 utakmice Dinama u europskim natjecanjima, Modri su pobijedili samo jednom, protiv "raspadnute" rumunjske Astre. Uz to, upisali su dva remija i žalosnih 20 poraza.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Salzburg4:2Dinamo
Celtic2:1Astra Giurgiu
1Salzburg 621:8+1316
2Celtic 610:11-18
3Dinamo 612:15-36
4Astra Giurgiu 66:15-94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.10.2014. u 18:39
    Ajde još malo ove gadarije na tv-u pa će sva svjetla reflektora na zdravkeca....u Remetinec.
    Obrisan korisnik
  • Torca-Dubrava24.10.2014. u 17:27
    opet stara pjesma- na maxiruglu... ."...petDeset.....dugih...goodinaa... ...ja bez tog...proljeća...." ..moja duša ranjena... ...kao srna ranjena....
    Torca-Dubrava
  • qvestor24.10.2014. u 12:43
    bitno je da su braća Mamić u plusu po trgovinskoj bilanci,a to što igraju igrači koji Dinamo smatraju samo usputnom stanicom za daljnju prodaju,što domaći igrači odlaze već sa 17 godina i nema navijača to je u tržišnom gospodarstvu nebitnokao što su nebitni i navijači koji su ionako predviđeni samo... [više na forumu]
    qvestor
  • Obrisan korisnik24.10.2014. u 11:20
    Proljeće na moje rame sljeeećeeee... djurdjevdan zeleni, svima osim meniii... Nažalost još ne zagrebački plavi, možda dogodine.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.10.2014. u 10:59
    ne kužim komentar - do raspada sustava?? jel se može i smije desit opće raspad sustava jenoj momčadi koja planira prezimit u europi?? zašto se npr salzburgu nije desio raspad sustava? celticu?? samo se dinamu uvijek desi raspad sustava...
    Obrisan korisnik