Tenis

Ćorić: "Pokušavao sam držati nervozu u sebi", Nadal: "Ne znam koliko daleko može"

Davor Kovačević • petak, 24.10.2014.
Ćorić: "Pokušavao sam držati nervozu u sebi", Nadal: "Ne znam koliko daleko može"
Foto: EPA

Pobjeda karijere koja bi ga mogla podići do neslućenih visina, Borni Ćoriću donijela je i rezultat karijere, plasman u polufinale ATP-a 500 te ulazak u Top 100 što je prije nekoliko tjedana i sam Ćorić smatrao nerealnim.

Dojmovi se još nisu slegli, a neće sigurno još nekoliko dana nakon velike, senzacionalne pobjede Borne Ćorića nad Rafaelom Nadalom, a Zagrepčanina već sutra očekuje novi, polufinalni izazov s Davidom Goffinom i za nastavak senzacionalnih rezultata za Ćorića će biti potrebno da što prije, ako je to ikako moguće, zaboravi na ovaj podvig.

“Ovo je nevjerojatno. Želim samo uživati u trenutku“, započeo je Ćorić, čije se emocije još nisu stišale, po završetku meča.

Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da je Ćorić samo gem bio udaljen, i to na svom servisu, od toga da Nadala ostavi bez osvojenog gema. Švicarska publika vjerojatno i neće pretjerano žaliti zbog ispadanja Nadala jer je u igri još uvijek domaći miljenik Federer, ali zato su imali priliku vidjeti nešto što je posljednji puta tako mladom igraču uspjelo baš Nadalu. Ćorić je kao 17-godišnjak povezao tri pobjede na ATP turniru, što je Španjolcu pošlo za rukom još 2003. godine u Umagu, a svi znamo u kakvom se smjeru razvila Nadalova karijera.

U Borni je “kuhalo“ tijekom cijelog meča, početna impresioniranost ostala je negdje u tunelu prije početka meča, a ruka se nije skratila u najvažnijim trenucima, dapače, kao da preko puta nije stajao treći igrač svijeta, već kao da je posrijedi neki sasvim običan meč, protivnik i auditorij što je samo potvrdilo veliku zrelost mladog Hrvata.

“Vjerujte mi, ja sam vrlo nervozna osoba. Pokušavao sam to držati u sebi. Nisam imao što za izgubiti, a budući da nisam nikada igrao protiv Nadala nisam bio siguran što očekivati – hoće li me razbiti ili što – i zbog toga sam bio pod pritiskom“, dodao je Zagrepčanin.

Od sljedećeg tjedna Ćorić će postati član Top 100 društva što će značiti nominaciju, a u njegovom slučaju i gotovo sigurnu nagradu za nadolazeću zvijezdu što će biti kruna fantastične sezone mladog Hrvata, tek prve u društvu velikih momaka.

Nadal otkazao London

Ono što se nagađalo proteklih tjedana dobilo je i svoju službenu potvrdu. Porazom protiv Ćorića Rafael Nadal je prijevremeno završio svoju sezonu. Zdravstveni problemi su preveliki i Španjolac se ne osjeća da može igrati tenis na najvišoj razini, a slijedom toga otkazao je nastupe na Masters u Parizu te onom završnom u Londonu. “Ne idem u Pariz i London, nisam dovoljno kompetitivan“, rekao je Nadal te otkrio kako je operaciju slijepog crijeva zakazao za 3. studenog.

"Ne znam koliko daleko Ćorić može dogurati. Dobar je dečko, dobar igrač, mlad je. Sve ovisi koliko će moći napredovati", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Vjeran25.10.2014. u 08:59
    Nemam riječi! Ovo je čudo. Samo da se nastavi normalno razvijati. BRAVO Borna, BRAVO!!!
    Vjeran
  • maniacx25.10.2014. u 08:02
    bravo mali!!! svaka čast...
    maniacx
  • Obrisan korisnik25.10.2014. u 01:34
    ovaj mali moze jako puno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.10.2014. u 23:56
    Ajmo Borna!!!
    Obrisan korisnik
  • raz_bojnik24.10.2014. u 23:31
    Mislim da se emotivno ispraznio nakon meč lopte, tako da sutra nemam očekivanja.
    raz_bojnik