Tenis

Andy Murray nastavlja put prema Londonu, u finalu Valencije čeka ga Robredo

Branimir Korać • nedjelja, 26.10.2014.
Andy Murray nastavlja put prema Londonu, u finalu Valencije čeka ga Robredo
Foto: EPA

Andy Murray napravio je još jedan korak prema plasmanu na ATP završnicu u Londonu. U polufinalu turnira u Valenciji nadigrao je Davida Ferrera i izborio ulazak u finale gdje ga očekuje Tommy Robredo...

Poznati su finalisti ATP turnira u Valenciji gdje će o pobjedniku odlučivati Andy Murray i Tommy Robredo. Murray je u finalu prije finala svladao u dva seta Davida Ferrera dok je Tommy Robredo u drugom polufinalu bio bolji od Jeremyja Chardyja.

Murray je stigao do vrlo važne pobjede u borbi za nastup na ATP završnici u Londonu. Šanse u finalu za pobjedu protiv Robreda su mu dobre i to bi ga dovelo do petog mjesta u borbi za završni turnir.

Protiv domaćeg ljubimca imao je težak posao, dvosatni meč u kojem je morao odigrati kvalitetno da bi stigao do pobjede. U ključnim trenucima bio je bolji protivnik i uspio je završiti posao.

Ferrer je imao prilika, na servisu Murraya za prvi set ispustio je break loptu, zatim nije iskoristio pozitivan zamah kada je u drugom setu uzeo četiri gema u nizu te poveo s 4:3 i Murray je to na kraju kaznio.

"U prvom setu Murray je servirao odlično i nisam mogao puno toga napraviti. Bio je bolji, on je odličan igrač i ako niste pravi, nemate šanse", rekao je Ferrer.

U drugom polufinalu slavio je Tommy Robredo što je njegova 500. pobjeda u karijeri. Time je postao tek peti Španjolac u povijesti koji je ušao u Top 500 gdje je na vrhu Rafael Nadal, a slijede ga Manuel Orantes, David Ferrer i Carlos Moya. Zanimljivo, David Ferrer je također ovaj tjedan stigao do svojeg okruglog broja upisavši 600. pobjedu.

ATP Valencia, polufinale:
Andy Murray (Velika Britanija, 3) - David Ferrer (Španjolska, 1) 6:4, 7:5
Tommy Robredo (Španjolska) - Jeremy Chardy (Francuska) 7:6(7), 7:6(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!