Nogomet

Video: Real nanio Liverpoolu treći poraz u nizu, Basel uvjerljiv protiv Ludogoreca

Ante Zovko • utorak, 04.11.2014.
Video: Real nanio Liverpoolu treći poraz u nizu, Basel uvjerljiv protiv Ludogoreca
Foto: EPA

Real Madrid je osigurao osminu finala Lige prvaka minimalnom pobjedom protiv Liverpoola koji je nastupio s nekoliko igrača koji obično imaju manju minutažu i pretrpio treći poraz zaredom u ovom natjecanju. Basel je najavio veliku bitku za drugo mjesto uvjerljivim slavljem protiv Ludogoreca.

Real Madrid - Liverpool 1:0

Karim Benzema donio je ključna tri boda Real Madridu protiv Liverpoola koji je ostavio nekoliko prvotimaca, uključujući Dejana Lovrena, na klupi. Gosti su na cijelom susretu uputili tek jedan udarac u okvir, a Real je mogao slaviti i komotnijom prednošću s obzirom da je razlika u klasi bila evidentna. Luka Modrić svih je 90 minuta bio dio vezne linije Reala koja je radila sjajan posao na pritisku i stvaranju šansi.

Englezi su nešto življe otvorili susret, no nisu uspjeli pronaći konkretna kreativna rješenja za probijanje domaće obrane. Poslije tihog početka, Real je odgovorio u 27. minuti.

Isco je izbacio Marcela na lijevom krilu, a Brazilac je odličnim ubačajem izbacio Mignoleta iz igre, da bi Benzema ubacio loptu u praznu mrežu. Realovci su još nekolikoo puta testirali Belgijca na golu, a Liverpool je do poluvremena ostao bez šuta u okvir.

Od početka drugog dijela bilo je očito da Real pojačava ritam, a s ulaskom Balea broj potencijalnih opasnosti za Liverpool se povećao. Domaći su dominirali terenom i Velšanin je bio najbliže pogotku kad je zatresao prečku poslije sjajne Marcelove asistencije.

Zabio je i Liverpool, tj. Borini, no tek poslije prekršaja na Ramosu. Gosti su bili previše pod pritiskom Reala, ali i bezidejni u napadu da bi ozbiljnije zaprijetili Casillasu, no imat će svoju šansu za prolaz u posljednje dvije utakmice.

Basel - Ludogorec 4:0

Čini se da će se u posljednja dva kola voditi borba Basela i Liverpoola za drugu poziciju. Švicarci su ostvarili najuvjerljiviju pobjedu večeri, protiv Ludogoreca, te ulaze u posljednja dva ogleda s tri boda više od Engleza.

Gostujući otpor slomljen je u 34. minuti prvijencem Breela Embola u ovom natjecanju. 17-godišnjak je prsima primio Freiovo dodavanje i poluvolejem s ruba šesnaesterca izazvao oduševljenje na St Jakub Parku.

Frei je opet bio u ulozi asistenta u 41. minuti. Duga lopta došla je do Derlisa Gonzaleza koji je utrčao u kazneni prostor i matirao vratara.

Gonzalez je u 50. ponovno pronašao put do mreže, ali ovaj put bio je u zaleđu. Trebala je to biti potvrda pobjede, no stigla je desetak minuta kasnije zahvaljujući Shkelzenu Gashiju. Embolo je ubacio s krila, a Gashi je natrčao i zakucao.

Basel nije posustajao u napadima i poslije 65. minute Ludogorecu je prijetio ozbiljan rezultatski fijasko. je bio najviši u skoku poslije Zuffijeva kornera i pogodio za 4:0.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Real Madrid1:0Liverpool
Basel4:0Ludogorec Razgrad
1Real Madrid 616:2+1418
2Basel 67:8-17
3Liverpool 65:9-45
4Ludogorec Razgrad 65:14-94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!