Košarka

Vrijedna pobjeda Albe u Domu Dražena Petrovića, Cedevita nije potvrdila pobjedu iz Tel Aviva

Iz Doma Dražena Petrovića:Marija Pastuović • petak, 14.11.2014.
Vrijedna pobjeda Albe u Domu Dražena Petrovića, Cedevita nije potvrdila pobjedu iz Tel Aviva
Foto: FaH

Pred tri tisuće gledatelja u Košarkaškom centru Dražen Petrović Cedevita je u sklopu petog kola Eurolige poražena od Albe iz Berlina. Prilike koje su imali Repešini igrači nisu uspjeli pretvoriti u prednost, a nadmoć gostiju pod košem i manjak koncentracije u ključnim trenucima kod domaće momčad rezultirao je drugom pobjedom Obradovićeve ekipe.

U petom kolu Eurolige Cedevita je ugostila njemačku Albu, a u važnoj utakmici za obje ekipe uspješniji su bili gosti. Zagrebačkoj momčadi nedostajali su Marko Tomas i Luka Babić, a kod gostiju spreman nije bio Marko Banić. Susret je bolje otvorila ekipa iz Berlina koja je imala početno vodstvo 4:0, a igrači Jasmina Repeše prve su poene postigli u trećoj minuti kada je Nemanja Gordić ubacio tricu. Imala je Alba prednost sve do sedme minute, Zagrepčani su posložili redove, a veća razina agresivnosti bila je očita. Sjajne minute tada je upisao Tomislav Zubčić realiziravši tri trice, za vodstvo 23:19, a s istom razlikom završila je i prva četvrtina (25:21).

Igrači Saše Obradovića u drugoj četvrtini ostavili su protivnike na osam poena, iskoristili su nerealizirane protivničke napade i serijom 10:2 u 18. minuti imali su +7. Domaćini nisu uspijevali parirati Albinim igračima pod košem, a priliku da smanji zaostatak uoči treće četvrtine propustio je Zubčić promašivši dva slobodna bacanja.

Treću dionicu tricom je otvorio Fran Pilepić za pet poena razlike, ali tada su Obradovićevi igrači upisali devet uzastopnih poena za odlazak na dvoznamenkastu prednost. Leon Radošević odveo je Albu na +14, borila se Cedevita, ali igra gostiju nije padala, no zaostatak su uoči posljednje četvrtine uspjeli smanjiti na devet poena.

Zadnjih deset minuta bolje su otvorili gosti koji su povećali prednost na +12. Ipak, uslijedile su minute koje su pripale Cedeviti, koja je u 35. minuti smanjili zaostatak na sedam poena, gledatelji su napravili dodatni pritisak u tim trenucima, ali manjak koncentracije koštao je domaću momčad nekoliko propuštenih prilika da utakmicu potpuno vrate u neizvjesnost. Alba je tako upisala drugu pobjedu, što je ujedno značilo i četvrti poraz Cedevite.

Njemačku ekipu do pobjede je predvodio McLean s 20 upisanih poena, dok je Roko Ukić najučinkovitiji bio u redovima Cedevite.

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Unicaja Málaga66:70Maccabi Tel Aviv
Cedevita67:80Alba Berlin
Limoges76:86CSKA Moskva
1CSKA Moskva 100+162
2Maccabi Tel Aviv 73+14
3Unicaja Málaga 46+6
4Alba Berlin 46-29
5Cedevita 37-49
6Limoges 28-104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.11.2014. u 12:38
    Vidim ekipa je došla na svoje... ništa nevalja. Alba se pokazala kao odlična ekipa sa 6 iskusnih Amera koji igraju timski i ne soliraju. Prava "presing mašina". Obradović je rekao da je Ceda "rijetka ekipa u Europi i da su na pravom putu. Samo trebaju istrajati". Slažem se. Bit će bolje... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.11.2014. u 09:08
    Evo moj post nalon loše tekme protiv Levskog kada ste me obasuli minusima: " realnost, izvanredna pobjeda protiv Macabija je plod igranja bez pritiska, sjajnog šuta i užasnog Macabija, ne želim umanjiti pobjedu, fenomenalna je, e sada, ti isti igrači ili 99% njih apsolutno ničim nisu dominantni u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Bestija_ST15.11.2014. u 02:00
    Posli Tel-Aviva, Repesa je samo triba dobit Albu i Limoges doma i u top 16... pa ni to nije u stanju.
    Bestija_ST
  • Obrisan korisnik15.11.2014. u 00:08
    Dobiješ Maccabi u gostima a onda kod kuće izgubiš od Albe, stvarno naši košarkaši ne prestaju iznenađivati.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.11.2014. u 22:35
    Nema veze radje cu gledat zganeca , arapovica kako mi gube utakmicu nego rayeve blassingame ili kitchene .. Mala truba, da je bar malo vise takvih "alibi" trenera na nasim prostorima sto osvajaju trofeje po turskoj italiji i hrvatskoj
    Obrisan korisnik