Nogomet

Rukavina: "Istra nam baš ne leži"; Pamić: "Poraz nam ne bi estetski dobro pao"

Josip Piršljin, Mario Katušić • petak, 21.11.2014.
Rukavina: "Istra nam baš ne leži"; Pamić: "Poraz nam ne bi estetski dobro pao"
Foto: FaH

16. kolo domaćeg prvenstva otvorit će Osijek i Istra 1961 na Gradskom vrtu. Bitan je to susret za obje momčadi pošto ih dijeli samo jedan bod na tablici, a najavljuje se pobjeda iz redova i jednog i drugog kluba.

Nakon još jednom neuspjeha na gostovanju, iako igra protiv Hajduka nije bila loša, nogometaši Osijeka se vraćaju domaćim susretima, gdje su unutar serije, nazovimo ih tako, lakših utakmica. Prvi suparnik u toj seriji bio je Zagreb, a sad slijedi Istra. Druga od četiri domaće utakmice, za koje navijači bijelo-plavih smatraju da je nužno potrebno u svima slaviti, odnosno da nema isprike za manje od tri boda.

„Pripremamo se kao za utakmice protiv Zadra i Zagreba. Dakle, agresivan i odlučan pristup te pokušati visoko napasti od prve minute. Iako nam Istra baš ne leži, ovo nam je sigurno najvažniji susret ove jeseni, jer si možemo otvoriti ili zatvoriti vrata uspona na ljestvici“, rekao je trener Osijeka, Tomislav Rukavina.

A Istra nikako nije poželjan gost u Gradskom vrtu, štoviše, bijelo-plavi puno bolje partije protiv tog protivnika pružaju u gostima. Puljani su slavili u posljednja tri susreta u Gradskom vrtu, a uključujući i susret prije njih, koji je završio bez pobjednika, Osijek je protiv Istre u ta četiri susreta postigao samo jedan pogodak. Kad se zna da niti ove sezone ekipa Osijeka nije baš efikasna, naravno da se zna da neće biti lako.

U svakom slučaju, bijelo-plavima su tri boda bitna, jer iduće kolo ponovno slijedi teško gostovanje na Kantridi. Nakon što su odradili suspenziju, u momčad se vraćaju Josip Mišić, Jasmin Mešanović i Borna Barišić, a spreman bi trebao biti i Nermin Jamak.

Istra 1961 se na tablici nalazi ispred Osijeka, ali ima samo jedan bod više stoga svoju poziciju brani protiv izravnog konkurenta. Zadnjih godina zeleno-žuti su znali odigrati vrlo dobro na Gradskom vrtu i nerijetko su se vraćali s tri boda "u džepu", a u petak isto priželjkuje Igor Pamić.

"Poraz ne bi estetski dobro pao. Složit ćete se lakše je dobiti Osijek vani nego Dinamo u Puli. Moramo biti ozbiljna momčad s većim balansom i bez razvučenosti koja razbija ono što je do jučer bio naš zaštitni znak pokretljiva i čvrsta obrana", ističe strateg Puljana.

Dvotjedna stanka dobro je došla Pamiću i njegovim igračima da se oporave od ozljeda, te će u Osijek putovati gotovo najjača momčad. Pamić već zna koga će poslati na teren od prve minute, dilemu ima tek oko jedne pozicije.

"Na golu će biti Brkić, ali samo zato što idem po nekom slijedu. Zbog visine vraća se i Gregov. Desni bok dobiva Horvat, jer Pavlović me nije oduševio kao ni Matoš koji daje premalo. Od napadača tražim igru u oba pravca, odnosno igranje i obrane. Iz tog razloga postoji opcija da to budu Radonjić i Špehar, a tu je i kombinacija Jo i Franjić sa Radonjićem, jer ipak moramo nešto i napraviti prema naprijed", kazao je za Regional Express.

Prvi dvoboj Istrana i Slavonaca u MAXtv Prvoj ligi ove sezone završio je bez pogodaka, no Pamić smatra kako će sada njegovi igrači morati zabiti gol ili dva kako bi došli barem do boda.

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!